276
af: Max M Rasmussen
@
delt

Remonce - til wienerbrød, brunsviger, kanelsnegle mm.

Remonce fyldes på wienerbrøds stænger - Max M Rasmussen
Opskrift med video - Vi skal bage og det skal lige have det sidste pift af noget sødt. Så er det tid til at hive remoncen ud. Brunsviger, kanelsnegle, kagemand, wienerbrød, kringler og fastelavnsboller. Det hele er der.

Der findes to slags remonce. Den mørke til brunsviger og kanelsnegle, og den lyse til alt andet.

Mørk remonce

  • 125 g blødt smør
  • 250 g brun farin
  • 2 spsk kanel. Kan undværes. Jeg plejer at bruge det.
  • 2 spsk kagecreme. Kan undværes. Det gør at remoncen ikke tørrer så hurtigt ind. Men jeg kan nu godt lide den knaser.

Lys remonce

Den lyse bliver brugt til kringler, som fyld i wienerbrød og fastelavnsboller og alt muligt andet.

  • 100 gram sukker
  • 100 gram smør
  • 100 gram marcipan

Fremgangsmåde

Rør/pisk indtil remoncen er en tyk blød creme.

Ved den mørke remonce kan du med fordel smelte smørret, så er den nemmere at få fordelt ud over kagen.

Nem remonce til kringle

Knus nogle makroner. Rør dem rundt med blødt smør til en creme. Beklager men jeg kan ikke lige huske forholdet. Begynd med den mænge makroner du skal bruge, og rør så smør i.

1
af: Anonymous

forbedret remonce til kanelsnegle

Jeg er stor tilhænger af store bløde kanelsnegle, og det er min erfaring, at en god spiseskefuld hvedemel i kanelremoncen (passende til 125g smør) gør den lidt mindre tilbøjelig til at flyde ud, og gør den i det hele taget mere cremet. Jeg er desuden ligeså stor tilhænger af norske "skolebrød", der minder om spandauere blot af blød gærdej med kagecreme i midten, glasur og kokosmel drys. Når en klassisk æggecreme bliver bagt, vil proteinerne i æggeblommen denaturere og cremen bliver løs og skilt. Dette kan ligeledes imødekommes med hvedemel, som bager cremen sammen i stedet.
0
af: Anonymous

winerbrød

jeg ser også frem til winerbrødsopskriften :-)
0
af: Anonymous

Wienerbrød

Nu du nævner wienerbrød i indledningen, har du så ikke en opskrift på det - eventuelt kombineret med en lille video? Iøvrigt, så er flødebollerne du har en opskrift på, intet mindre end fantastiske :-)

Wienerbrød

Wienerbrød? joh jeg har faktisk en god opskrift, som jeg længe har planlagt at lave, men ikke har fået taget mig sammen til at skrive ind og filme. Det skal nok ske, men jeg skal lige være færdig med juleopskrifterne.
0
af: Anonymous

Wienerbrød

Den vil jeg dæleme se frem til! Har efterhånden prøvet nogle gange, men synes aldrig det blier helt godt, og jeg har generelt meget stor tiltro til dine opskrifter, så venter spændt!
0
af: Anonymous

Wienerbrød og cremen ikke at forglemme ;-)

Hejsa Max, jeg sidder her i Brasilien og ville saa frygteligt gerne lave 2 ting HELT "perfekt"... 1) Bagerens daarlige oeje (spandauer) 2) Tebirkes mine (grundlaeggende) problemer... 1) Cremen til spandaueren bliver hverken solid eller gul ;-( 2) Tebirkes bliver blege og toerre - jeg har fundet ud af at folde (3 gange med 3 laq) - tror at det bliver bedre (luftigere) hvis jeg folder 2-3 gange mere - MEN selv om de saa lykkedes saa er de altsaa noget toerre og ikke naer noget der minder om lidt seodt/klistret indeni - fordi jeg ved ikke hva' det er man skal putte i og hvornaar... Ogsaa bliver de noget blege (men ok bagt - dog blege) pyyyyyyyhhhhhhhhhh - noget af nogle problemer... er det noget en kok har et par tip til? ;-) mvh Vitus PS! Lavede CHOI den anden dag... ikke super staerkt men utroligt "bred" og velsmagende. Takker og Bukker!

Wienerbrød og cremen ikke at forglemme ;-)

Hej Vitus, Jeg sidder faktisk for tiden og arbejder på en længere artikel om "creme". Herunder kagecreme. Den korte version af kagecreme er: * ½ liter fløde, mælk eller blanding * 3 æg, hele (*skal* den være mere gul så 8-9 æggeblommer i stedet for) * 2 spsk maizena / (maisstivelse eller hvad det nu hedder i sydamerika :-D ) * 150 gram sukker (du kan nøjes med 100 gram) * vanillekorn fra ½-1 stang Artiklen kommer når jeg får min budding opskrift perfekt. (har pt været igennem 4 kiksede forsøg :-s) og ja. Budding er en creme. Thebirkes. Det er godt nok længe siden jeg har bagt det. De er nu også tørre herhjemme ... Der skal godt med smør i. Du tænker ikke på snappere, eller københavnerbirkes, hvor der er sukker i smørret? I øvrigt så skal smørret være ca. 1/3 af din dejvægt, eller 50% hvis du bruger margerine. Så vidt jeg husker. Du kan også roligt bruge en ret våd dej. Det gør den nemmere at folde.
0
af: Anonymous

Wienerbrød og cremen ikke at forglemme ;-)

Hej mener der er et eller andet med at når du laver the birkes og andre wienerbrød at blandings forholdet er 1:1 med smør og dej...? MVH Nicki HOlm

Wienerbrød og cremen ikke at forglemme ;-)

nej nej ... det er 2 dele dej til 1 del smør. Dvs. det halve af dejens vægt. Jeg har lavet wienerbrødsopskrfiten men videoen gik galt da jeg lavede den sidst. Men jeg kan jo lige så godt komme den på. Så her er den: http://www.kvalimad.dk/opskrifter/wienerbroed-bagt-paa-smoer
0
af: Anonymous

Wienerbrød og cremen ikke at forglemme ;-)

www.grillguru.dk er der rigtig mange, der har bagt tebirkes og illustreret det med billeder og udførlige forklaringer på fremgangsmåden.
0
af: Anonymous

Fastelavnsboller

Ja, nu er det jo snart fastelavn. Kunne rigtig godt tænke mig en video-guide / opskrift på fastelavnsboller med den lyse remonce. Jeg er en klovn til at lave dem, da fyldet altid løber ud! :o)
0
af: Anonymous

Remonce

Er der nogen der ved hvordan man får remoncen til at blive inde i kagen....Jeg har næsten prøvet alt, men det løber ud...snøft..
0
af: Anonymous

Remonce

Ja kom en skefuld hvedemel og en skefuld mandelmel i blandingen så løber den ikke så let
0
af: Anonymous

Farin

Kan man lave farin selv? Jeg er bosiddende i udlandet, og kan ikke umiddelbart finde det nogen steder.
0
af: Anonymous

Farin

Ellers brug rørsukker
0
af: Anonymous

borgmestermasse

Hej Max. Jeg vil lige tilføje at jeg kender din opskrift på lys remonce som borgmestermasse, imens at opskriften på lys remonce ikke indeholder marcipan indeholder den æblemarmelade.
0
af: Anonymous

Tebirkes

Hej Max. Jeg tænkte på om du havde en god opskrift på tebirkes? Synes dine videoer gør meget gavn i forhold til alle de andre opskrifter man nu finder på nettet..

Tebirkes

jeg har et stykke tid arbejdet på en wienerbrøds opskrift. Når den er færdig kommer der også noget om thebirkes.
0
af: Anonymous

Tebirkes

Jo tak, vi vil lære at bage tebirkes, og det skal være dem med masser af remonce-snask - TAK! :)
0
af: Anonymous

Hej Max

Mange tak for fine opskrifter og YouTubevideoer. 

Jeg kan ikke finde steder mere, der laver de traditionelle fastelavnsboller med wienerbrød sej, remonce, rosiner og sukat, ligesom de tilsvarende juleboller og julekage i hvert fald i København. De må være gået af mode, og det er så ærgerligt, da jeg dels elsker dem, når de er lavet godt og dels er de eneste, der fungerer rigtig godt til at bide til bolle. Da jeg har måttet kaste håndklædet og opgivet at kæbe dem, og heller ikke har fundet opskrifter på dem og jeg gerne vil have mine børnebørn til at bide til bolle hos mig, vil jeg høre, om du har en opskrift måske fra din far på dem, som jeg kan kaste mig ud i. Min far havde et tid til dem i øvrigt, at når fastelavnsboller dagen efter eller sent på dagen var blevet lidt triste og tørre, flækkede han dem og kom sukker, smør og kanel og vist nok også rosiner indeni dem, hvis jeg husker ret og så en tur i ovnen og det smagte rigtig dejligt. 

Min oldefar var iøvrigt også bager, min fars farfar, og han havde bageriet - der var kun det samme - i Assens 😊. 

Jeg håber, du har tid, lyst til og mulighed for at hjælpe mig med en sådan opskrift. 

På forhånd 1000 tak 😊❤️

Venlig hilsen

Annette Bruun