243
af: Max M Rasmussen
@
delt

Tredobbelt Chokolade Muffin (Triple Chocolate Muffin)

Tre slags chokolade og chokolade dej. Burde den hedde "firdobbelt"? - Max M Rasmussen
Opskrift med video - En eksplosion af chokolade. En muffin der indeholder tre slags chokoladefyld. Mørk, lys og hvid. De forskellige chokolader gør at denne opskrift smager helt anderledes end en normal chokoladekage. Og så er der jo lige appelsinen til at give den lidt syre.

Denne opskrift er stort set magen til appelsin chokolade muffin opskriften. En dl mel er skiftet ud med 1 dl kakao, og der bliver brugt 3x50 gram chokolade i stedet for. Men ellers er metoden helt den samme.

Den giver 12 stk. store muffins.

Ingredienser

Tørt

  • 5 dl mel
  • 1 dl kakao
  • Knivspids salt 
  • 2 tsk bagepulver 
  • 1 tsk natron 

Vådt

  • 2 1/2 dl yoghurt, A38, ymer eller lign.
  • 1 1/4 dl olie/smør
  • 2 1/2 dl sukker
  • 1 æg

Fyld 

  • 1 appelsin
  • 50 gram 70% chokolade
  • 50 gram lys chokolade
  • 50 gram hvid chokolade

Fremgangsmåde

Hvis du vil se en video om hvordan du skal gøre, så se opskriften på siden om appelsin chokolade muffin.

Bland de tørre og våde ingredienser hver for sig.

Hak chokoladen groft. 1/2 x 1/2 cm stykker, kom det ned til det tørre.

Riv appelsinskallen. Klem juicen ud af appelsinen. Bland begge dele ned i det våde.

Rør det våde og det tørre sammen med grydeske eller lign. Rør kun indtil alt melet er vådt. Hvis du rører for meget bliver de mindre kage agtige og mere som brød. Krummen ændrer struktur og den bliver sej og luftfyldt. Muffins skal være bløde og svampede.

Hæld dejen på muffin forme der er store nok til at der bliver 12 stk. ud af det.

Bag ved 200 grader i 20 minutter.

Køles i mindst 20 min inden spisning.

3 slags hakket chokolade - Max M Rasmussen
0
af: Anonymous

Varmluft eller alm. ovn?

Er den angivne tid og temperatur for varmluft eller alm. ovn?

Varmluft eller alm. ovn?

Jeg angiver altid med varmluft. Men glemmer oftest at skrive det på :-)
0
af: Anonymous

kage

kan man også bruge dejen til kage?

kage

Ja. Jeg har ikke gjort det selv, men så vidt jeg kan bedømme skulle det passe med 40 minutter ved 200 grader i en alm. 20 cm springform.
0
af: Anonymous

tredobbelt chokolade muffin

hvis du vil have appelsinsaft i, kommer du så mere mel i eller undlader du noget 'vådt' i opskriften, stedet for saften, for at opnå samme konsistens? Det er forøvrigt den bedste chokoladekage vi har smagt! V H
0
af: Anonymous

tredobbelt chokolade muffin

Jeg går altid ud fra min grundopskrift, og kommer så både mere mel og saft i. Normalt hvis jeg kommer saft i, så kommer jeg mere mel i i forholdet 1 dl saft til 1 dl mel. I den her opskrift kommer jeg så 1 dl kakao i i stedet for. Så der skal ikke mere mel i. 1 til 1 er dog ikke helt korrekt, men hvis man ikke kommer alt for meget ekstra saft i, så er det en fin tommelfinger regel. Kommer der meget mere i, kan det iøvrigt heller ikke være i mine muffin forme. Tak for rosen. Vi spiser også alt for mange af dem :-)
0
af: Anonymous

mængden af dej i muffinene

hej først vil jeg lige sige at det er nogle super lækre muffins, kan klart anbefales! og så vil jeg lige spørge om hvor meget dej der skal i hver muffinsform? fordi at når jeg laver dem, flyder de lidt over og er knap så pæne:) håber du kan hjælpe mig...
0
af: Anonymous

mængden af dej i muffinene

Kan anbefale at når du bruger papirforme, så sæt dem ned i en metalform alligevel...så holder de formen og hæver opad og flyder ikke ud.

mængden af dej i muffinene

Mine 12 muffinforme er på ca. 2 dl hver. Der flyder det ikke over.
0
af: Anonymous

Frysning?

Tak for en fantastisk opskrift! Kan man fryse kagerne, hvis de skal bruges til en senere lejlighed?
0
af: Anonymous

Frysning?

Ja
0
af: Anonymous

Gode dagen efter

Er de ligeså gode dagen efter? Skal nemlig bruge dem til en barnedåb og har ikke tid til at bage på selve dagen
0
af: Anonymous

Gode dagen efter

Ja. Der er en del yoghurt i, det holder dem fugtige.
0
af: Anonymous

Ikke græsk yoghurt...

Super opskrift, jeg lavede dem tidligere på ugen og de blev fantastiske. Jeg prøvede igen i dag, og desværre mislykkedes de, jeg er dog helt sikker på at det skyldes at jeg brugte græsk yoghurt, som ikke er våd nok til at tilføje den væske der skal bruges. Men jeg prøver igen mandag når jeg har fået indkøbt mere A38 og en appelsin.
0
af: Anonymous

hvad skal jegh bruge

er det metal muffinformer jeg skal bruge

hvad skal jegh bruge

dem du selv foretrækker. Bare de er ca. 1½ dl store.
0
af: Anonymous

hej

hvor mange personer er der til i den her opskrift

hej

Den giver 12 store muffins.
0
af: Anonymous

hej

Der er 12 muffins
0
af: Anonymous

Dårlige

Dårlige muffins! Smuldrer jo helt vildt, vi kunne ikke en gang få dem ud af formene :(
0
af: Anonymous

Dårlige

Nu har jeg lavet dem 15-20 gange og de har altid været perfekte. Prøv igen?
0
af: Anonymous

smag

Jeg bryder mig absolut ikke om kager som ikke smager af noget. Det som jeg vil kalde "klassenstime kage". Så jeg ville spørge om denne her kage/muffin er virkelig lækker i smagen, en slags "voksen kage" eller en af de der lidt tamme kager?
0
af: Anonymous

Choko muffins uden appelsin

Hvis jeg vil bage dem uden appelsin,skal der så kun 4 dl mel i?
0
af: Anonymous

Uuuuhm

Det var da nogen ualmindelig lære muffins! Vi har også prøvet at bytte æggene ud med nogen pasteuserede æg og kommet dejen i fryseren - så smager det ikke langt fra Ben&Jerry is :)
0
af: Anonymous

Mmmmm

SÅ lækre muffins. Skal helt sikkert bage dem igen - de mennesker jeg serverede dem for elskede dem også. :)
0
af: Anonymous

uden appelsin

er der også gode uden appelsin saft og skald?? er nemlig ikke så vild med smagen i kage, men ellers lyder opskriften som rigtig lækker :)

uden appelsin

Det kan jeg så ikke sige, for vi har jo tilsyneladende ikke samme smag :-D Jeg syntes ikke den er lige så god, men det kan jo være at du gør.
0
af: Anonymous

Bananyougurt

Kan man mon bruge pære-banan youghurt? Vil så gerne lave dem men har kun sådan en frugt youghurt hjemme og ved ikke om det kommer til at smage for klamt :fnis:

Bananyougurt

Det har jeg ikke prøvet, så jeg kan ikke svare.
0
af: Anonymous

Lækker opskrift

Rigtig god opskrift! Har bagt 2 gange. Første gang efter original opskrift. Rigtig lækre, men lidt for fremtrædende appelsinsmag og klistrede meget fast i de løse metalforme. 2. gang med følgende tilrettelser: Alle forme blev smurt (spray) virkede rigtig godt og var nemt. Brugte kun appelsinskallen, ikke saften. Så kan appelsinen kun fornemmes ikke smages. Brugte smør istedet for olie. Gjorde det hele et nummer mere lækkert :-9 Erstattede den manglende appelsinsaft med en halv deciliter kraftig kaffe. Resultat: meget lækre muffins, som dog var rørt en smule længere tid og derfor var lidt tættere i krummen end første gang, men stadig luftige. Graden af sammenrøring bryyder virkelig meget, mange tak for det tip! Håber mit input kan bruges :-) velbekomme. Jakob L
0
af: Anonymous

Lime i stedet for appelsin?

Jeg vil gerne prøve en variant med lime i stedet for appelsin. Men så skal man vel ikke bruge så meget saft som med appelsin, da lime jo er lidt kraftig/syrlig. Kan jeg fjerne noget af det tørre(mel), eller skal jeg spæde limesaften op med vand eller A38? Og i såfald, med hvor meget?
0
af: Anonymous

Lime i stedet for appelsin?

Hej
0
af: Anonymous

ingen æg og appelsin

vil lige sig at mums de smager godt. da jeg ingen æg havde hjemme erstattede jeg det med kartoffelmel og vand, det fungerede helt fint. og da jeg heller ikke havde en appelsin hjemme brugte jeg appelsinjuice uden tilsat sukker. alt i alt blev de super gode. en rigtig god opskrift du har her.
0
af: Anonymous

Gudespise

Jeg bruger dine opskrifter tit og er ikke blevet skuffet endnu. Så prøver man dine muffin opskrifter og pludselig er det som om himlen åbner sig. De skaber respekt og er kraftig vanedannende.. Tak
0
af: Anonymous

muffin grundopskrift

tusind tak for alletiders grundopskrift til muffins! jeg har søgt i flere kogebøger og spurgt amerikanske veninder, men aldrig fundet den opskrift, der gir så flotte muffins - hver gang! Desuden tak for forklaringen om, hvorfor man IKKE skal røre for meget i opskrifter med bagepulver og natron som hævemidler. Det har altid været mig et mysterium, og end ikke den ældre generation har nogensinde kunnet forklare mig HVORFOR rørte kager skal røres hurtigt. vh lotte
0
af: Anonymous

Creme Fraiche?

"Yoghurt, A38 eller ligende".. Kan man også smide Creme Fraiche ind under denne kategori? I så fald, er det muligt og bruge 15%? Umiddelbart virker det til at være samme konsistens, men har syrningen fra yoghurt eller ligende, noget at skulle have sagt? Tak for en super side med en masse fede opskrifter og inspiration til hverdag, såvel som festmåltider!!! TAK Max!
0
af: Anonymous

Creme Fraiche?

Ja. Selvom det er en unødvendigt dyr løsning. Men har du en rest, så brug den bare.
0
af: Anonymous

Muffins

Hej glæder mig til at bage flere slags muffins i slutningen af måneden, nåh spørgsmål? Kan man putte smarttis eller m&m's i dejen, ved du det. Tusind tak for en super god og fyldsgørende siden, hvor er det dejligt at komme herind Hilsen Pia

Muffins

Det har jeg ikke prøvet men jeg ved ikke hvorfor det ikke skulle virke.
0
af: Anonymous

Muffins

Det har jeg ikke haft held med, da de bare smelter ud i dejen, og man kan ikke se deres farve eller noget...
0
af: Anonymous

1 dl kakao?

Lige et spørgsmål - en dl kakao? hvilken slags bruger du, for synes det lyder af meget. Mine brownies får omkring 2 spsk og de bliver meget mørke. Så tænkte om du måske brugte noget mindre stærkt? :-)

1 dl kakao?

Ganske almindeligt kakaopulver. Ikke nogen former for tilsætning. Hollandsk kakao hedder det også.
0
af: Anonymous

1 dl kakao?

Tak for hurtigt svar - det er også den slags jeg har i huset. Syntes bare at det lød så voldsomt :-) Mvh Mette
0
af: Anonymous

Bananmuffins

Jeg vil gerne prøve at lave en variant med banan og chokolade, men hvor meget vil du mene, jeg skal bruge i dejen af de to ingredienser?
0
af: Anonymous

fundet

ser ud til at jeg har fundet den kage jeg skal bage til kontoret på min fødselsdag ... tror lige den vil være sagen!
0
af: Anonymous

Mindre kager, mindre tid?

Dine kager ser super lækre ud, og jeg glæder mig til at prøve dem af! Men jeg har kun små forme (ca. 1 dl), så skal jeg kun give dem 10 min ved 200 grader i stedet for 20 min? Og vil det gøre noget, hvis man lægger muffinpapirs-forme ned i formen også? Hilsen Elisa

Mindre kager, mindre tid?

cupcake/muffinforme har ingen betydning for bagningen. Så hvis du foretrækker det kan du bare gøre det. Små kager er meget følsomme over for at få for længe og blive tørre. Det skal man bare være opmærksom på.
0
af: Anonymous

Tredobbelt chokolade muffin -Mmmmmhhh!

Har lige afprøvet opskriften i dag med en vanille-icing! Super, super lækkert!
0
af: Anonymous

Vildt gode!

Det er de bedste muffins, jeg nogensinde har smagt (og selv lavet :-)) Lækre fugtige. Ærgerligt at de er usunde ;-)
0
af: Anonymous

Muffins forme

Hvor kan jeg købe disse store muffinsform. Hilsen Lena, Middelfart
0
af: Anonymous

Natron

Hvorfår bruger man natron i kager hva er det godt for 😀