283
af: Max M Rasmussen
@
delt

Wienerbrød bagt på smør - basisopskrift og stænger

Wienerbrød og en kop kaffe ... - Max M Rasmussen
Opskrift med video - Hvis du har været i udlandet og smagt deres wienerbrød, så ved du at det ikke kan måle sig med det danske. Men faktisk kan det danske wienerbrød være endnu bedre end det man køber ved bageren. Min svigerfar der er udlært bager har givet mig denne opskrift. Jeg har nu ændret lidt i den. I hans blev der brugt noget specielt bager margarine. Den er skiftet ud med smør. Jeg syntes det betyder meget for smagen. Uanset hvad så er det svært at få bedre kage end dansk wienerbrød.

Ingredienser

(3 stænger eller 16 styk)

dej til wienerbrød

 • 375 gram mel
 • 2 dl (200 gram) mælk, kold
 • 25 gram gær (1/2 pakke)
 • 40 gram sukker
 • 50 gram smør
 • 1 æg

Smør til lagene

 • 375 gram smør (1 del smør til 2 dele dej (jeg sagde ikke den var sund...))

Remonce

 • 50 gram smør
 • 50 gram sukker
 • 50 gram marcipan

Pensling

 • 1 æg, sammenpisket
 • 1 spsk vand, mølk, eller fløde piskes sammen med ægget
 • 1 dl sukker

Fremgangsmåde

Remonce #1

Bland alle ingredienserne til remoncen sammen og lad den stå. 

Dejen

Tag smørret til dejen ud i god tid så det kan blive blødt. Eller giv det 10-20 sekunder i mikrobølgeovn.

Håndæltning

Bland mælk, gær, sukker og æg og smør.

Kom melet i imens der æltes. Ælt det i 3-4 minutter indtil det hænger godt sammen. Det er en relativt våd dej der klistrer godt til fingrene, så det er nemmest i en røremaskine.

Bruger du røremaskine så vent med smørret. Kom 2/3 af melet i. Kom smørret i, og så det sidste af melet.

Kom godt med mel på bordet.

Hæld dejen ud på bordet og form det til en kugle ved at folde det ind i sig selv nedefra.

Lad det hævet til dobbelt størrelse. ½-1 time.


Klargøring af smørret til lagene

Kom godt med mel på bordet. Saml smørret til lagene i en enkelt klump.

Kom mel oven på smørret. Bank smørret fladt med en kagerulle. Fold det sammen til en klump der er lige så stor som den du startedet med. Gentag indtil smørret har samme konsistens som dejen.

Foldning af lagene

Rul fire "flapper" ud af dejen. De fire flapper skal være én "længde" lang, så når du er færdig med at rulle flapperne ud så består dejen fra højre til venstre og top til bund af: en længde flap, en længde midte, en længde flap.

Ælt smørret indtil det også er en længde´, som passer med midterstykket.

Læg smørret på midterstykket og fold de fire flapper hen over så smørret er lukket helt inde. Vend flapperne nedad.

Pres klumpen flad med hånden så meget som muligt.

Brug kagerullen og rul dejen flad. Kom rigeligt mel på, så dejen ikke hænger fast i kagerullen eller bordet.

Dejen skal være 1 længde bred og 3 længder lang.

 Så skal du folde første gang. Fold i 3 lag. Et såkaldt "3 fold". Gentag det hele to gange mere.

Så der ialt er foldet:

 1. fold (3 lag smør)
 2. fold (9 lag smør)
 3. fold (27 lag smør)

Hvis dejen er meget eleastisk og bliver ved med at trække sig sammen når du ruller den ud. Så er det en god idé at lade dejen "hvile" imellem hver foldning, så bliver den nemmere at arbejde med. 10-20 minutter. Afhængigt af hvad der er behov for.

Er dit køkken varmt, så lad den hvile i køleskabet, så den ikke hæver for meget.

Endelig udrulning

Rul dejen ud i en størrelse på 40cm x 40cm. Det er vigtigt at være rimelig præcis.

Skær dejen ud i 3 strimler.

Remonce #2

Del remoncen op i 3 lige store portioner af 50 gram.

Kom en portion i hver dejstrimmel. Jeg plejer at tage den i en knyttet hånd og så komme den på med tommeltotten. Lidt af gangen.

Remoncen skal ikke nå helt op til enden af dejstrimlen.

Fold først enderne af dejstrimlen hen over remoncen.

Fold derefter siderne ind over remoncen.

Pres dejen godt ned over remoncen.

Pensel stangen med det sammenpiskede æg og drys sukker på.

Lad stængerne hæve til dobbelt størrelse. ½-1 time. Den kan godt hæve ved stuetemperatur, men der må ikke være så varmt at smørret smelter, så forsvinder lagene.

Så ikke noget med at bruge tricks til at varme dejen op. Om sommeren skal de måske endda i køleskabet noget af tiden.

Bages ved 180 grader varmluft i 25-30 minutter.

Wienerbrøds stang - Max M Rasmussen

Noter

Frysning

Form til stænger, eller hvilken form du måtte ønske. Lad dejen hæve i kort tid og frys den så ned ubagt. Bag den direkte fra fryseren. Den skal måske have en 5 minutter længere.

Ændring

Jeg har ændret denne opskrift fra den jeg havde på til at begynde med. Jeg har halveret mængden da det passer bedre med hvad man typisk skal bruge. Og der er mere rullesmør. 1:2 i stedet for 1:3 som jeg brugte før. Det er meget bedre :-D

Hvis rullesmørret er for blødt/varmt når du folder, presser du det ud af dejen når du ruller. Er det for hårdt laver du huller i dejen.

Hvis smørret begynder at titte ud igennem dejen så bare kom rigeligt mel på hullet så det ikke klistrer fast, og så fortsæt foldningen.

Det største problem når man laver dejen er hvis man presser for hårdt når man ruller foldelagene. Hvis smørret bliver presset ned ned i dejen får man ikke den rigtige adskillelse af lagene. Så rul med et let pres, og lad dejen hvile hvis det ikke er muligt.

Hi Max

Tusind tak for dine mange pragtfulde opskrifter, som jeg bruger flittigt. De er saa godt forklaret og virker altid (Verdens bedste broed er super.)

Idag proevede jeg wienerbroed (te birkes) - og det blev meget laekkert -men det haevede dog ikke saadan som dit. 

Jeg spekulerer paa hvad aarsagen kan vaere og planlaegger at proeve igen (maaske med en mindre portion).

Jeg fulgte oppskriften saa godt som jeg kunne - efter den engelske metode og rev frosset smoer.

Syntes ikke, der kom huller i dejen - og brugte nogenlunde godt med mel ved udrulningen (men maske ikke nok?)

Dejen var haevet da jeg begyndte udrulningen - kan det vare aarsagen?

Jeg froes dem foer jeg bagte dem og satte min ovn paa 180 grader varmluft. Kan det evt. vaere fordi min ovn ikke var varm nok?

Har taenkt mig i foerste omgang at proeve med din metode med rulle smoer, bruge lidt mere mel ved udrulningen og saette ovnen op paa 190 eller 200 grader.

Har du nogen hints?

Jeg bor i Sydney, Australien - og boern og boerneboern elsker dansk wienerbroed - isaer tebirkes, saa jeg vil gerne kunne lave dem rigtig godt.

0
af: Anonymous

Rigtig god opskrift. Venner og familie blev rigtig glade:)

0
af: Anonymous
Kan jeg lade winerbrødsdejen ligge på køl indtil næste dag, efter den sidste udrulning 
Bh. Michael

0
af: Anonymous

Nej.så hæver den. Men læg den på frost når den er rullet færdig og tø op inden den skal bruges..men jeg ville nok lave kagerne og fryse istede for..såde er klar til at tø op og bage

0
af: Nanna

Hej Max

Jeg har problemer med, at min dej smider smørret, når jeg bager den.. Ved du, hvorfor den gør det?? Først troede jeg det var fordi min ovn var for kold, men den gør det stadig, selvom jeg har skruet op for temperaturen.

0
af: Anonymous

Nu er mit wienerbrød i ovnen. Men men men..... er du sød at sætte skrivelsen vedr din halvering af ingredienser øverst i opskriften. Det blev for sent for mig at læse det til allersidst. Det ser lækkert ud men erspændt på om der er for lidt fyld i.


1
af: Anonymous

Dej ved stue temperatur

Rigtig flot video, du får det til at se nemt ud. Jeg har altid hørt at dejen skal være kold, men det ser ud til at din er stue temperatur. Synes du at det er nemmere at lave med en varmere dej?

Dej ved stue temperatur

Det har jeg også hørt, og min bager-svigerfar påstår det også. Men jeg tror simpelthen det skyldes forskellen i mængden af dej. Når bagere laver wienerbrød så laver de jo meget større portioner end denne opskrift. Så bruger man jo længere tid på dejen, så der kan dejen nok være sværere at styre hvis den er for varm. Jeg bruger æg og mælk direkte fra køleskabet. Resten er bare stuetemperatur. Jeg kommer det aldrig i køleskabet og har aldrig haft nogen problemer. Hverken til wienerbrødsdej, butterdej, croissant dej osv. Det kan også være fordi bagerne bruger rullemargarine, som opfører sig anderledes når den bliver varm. Jeg sørger for at mit lag-smør er koldt og så folder/banker jeg det indtil dejen og smørret har samme konsistens så de kan rulles sammen. Der er ingen filmtrick eller uprøvede ting i ovenstående opskrift. Når man først lige får fornemmelsen er det lige så nemt som det ser ud.
0
af: Anonymous

Dej ved stue temperatur

PUT MELET I FRYSEREN INDEN MAN SKAL BRUGE DET ALT SKAL VÆRE KOLDT SÅ GÆREN IKKE VIRKER SÅ HURTIGT
0
af: Anonymous

Dej ved stue temperatur

Bageriet er der ofte varmt og wienerdej må ikke hæve før de bliver sat i raskeskabet, så for at undgå hævning køres der kolde deje. Kolde deje er også meget nemmere at rulle maskinelt ud. Til de der ikke ved, hvad et raskeskab er så er det et "skab/rum", hvor der er den rette temperatur og luftfugtíghed - Herved opnå det bedste bageresultat.
0
af: Anonymous

Dej ved stue temperatur

Apropos crossaint dej, du skulle vel aldrig ligge inde med sådan en? Synes altid de bliver så brødagtige når man laver dem selv men du er fuld af tricks så jeg så lige mit snit. Tak for en super side

Croissant opskrift ....

Hvis du bruger denne wienerbrødsopskrift uden sukkeret, så er det fint til croissant. Du skal så skære de lange plader ud til 3-4 aflange firkanter. Hver firkant deler du så i to, fra hjørne til hjørne. Du får så en bred bund og en spids. Dem ruller du sammen fra bunden og op imod spidsen. Pensles med et æg der er pisket sammen med en spsk vand. Bages 20-25 minutter ved 180 grader.
0
af: Anonymous

Croissant opskrift ....

super. det vil jeg prøve en af dagene tak for det :)
0
af: Anonymous

Croissant opskrift ....

...og hvis du ville have friske hjemmelavede croissanter om søndag morgen, men uden at stå op 4 timer tidligere end man spiser dem? Kan man færdig formede croissanter fryse? Hvordan bages de så?

Croissant opskrift ....

ja, wienerdej fryser og bager fremragende. Bare bag croissanterne en smule længere tid.
0
af: Anonymous

Croissant'er

Hej Max Ved du om det er muligt at få samme konsistens, flagethed, og luftighed, på hjemmerullede croissant'er som dem man køber hos en bager. Jeg synes altid mine bliver en blanding mellem en meget tung tebolle og en croissant. Vh Michael
0
af: Anonymous

Hjælp hurtigst muligt

Skal bage dem snart men forstår ikke hvad i mener med en del smør til to deje😉
0
af: Anonymous

Hjælp hurtigst muligt

Prøv at lægge vægten af dejens ingredienser sammen, og sammenlign med vægten af smørret :-) Men det er blot for at forstå princippet af wienerdej. Du skal bare bruge de mængder der står i opskriften.
0
af: Anonymous

Hjælp hurtigst muligt

Tak skal du have ligger et billed ud når de er færdige
0
af: Anonymous

Winerbrøds dej..?

Du viser fint hvordan du laver Remonce til winerbrødet, men vidioen til dejen er ikke til Winerbrød, men til Budderdej. Også selv om du har et link oven over vidioen hvor man kan vælge at se hvordan man laver Budderdej.. Så de to Vidioer er den samme ....Kan du ikke vise en om Winerbrød også .... eller er det det samme som Budderdej.? mvh. Johnny.p

Winerbrøds dej..?

Der skal andre ingredienser i wienerbrødet. Men metoden er det den samme, så jeg syntes ikke der er grund til at lave en video mere.
0
af: Anonymous

Der er da en stor forskel på rulningerne i en butterdej og en wienerdej! Der er mere end dobbelt så mange lag i en butterdej! Det samme gælder for dejen!


Så der er ingen vej udenom... to videoer:-) 

0
af: Anonymous

Wienerbrød

Hej Max - ja, du er sku til det søde - men stor tak for det. Mvh. Steen fra Stenlille
0
af: Anonymous

Wienerbrød

Ja sjovt nok er jeg faktisk ikke *så* meget til det søde. Men mine opskrifter tyder rigtigt nok anderledes. Max, Odense.
0
af: Anonymous

Wienerbrød

Det var sjovt, og nemt efter at have set videoen, brugte den Engelske metode, godt wienerbrød, min nabo troede ikke jeg selv havde bagt det ( det var første gang jeg prøvede wienerbrødsbagning ),Mvh. Mandlig pensionist. Ps. nu er jeg nød til at prøve spandauerne også.
0
af: Anonymous

hvile i en halv time efter 3. foldning

jeg skal til at prøve at lave wienerbrødsdej og din video er super! dog har jeg et spørgsmål; du lader dejen hvile en 1/2 time efter 3. foldning, er det i køleskab? Desuden snakker du om at den engelske metode har dobbelt så mange lag, men det smager stadig godt, hvad er "resultatet" hvis man bruger den engelske? jeg hælder mest til den da jeg tror jeg vil lave færre fejl med den. Bliver dejen mere tør? flaget?
0
af: Anonymous

Wienerbroed

Det er da alle tiders opskrift. Jeg har proevet den for 2. gang og efter jeg brugte salted smoer, som ikke er almindelig her i Tyskland, saa blev wienerbroedet meget laekkert, og det smager som wienerbroed i Danmark. Tusind tak for den gode opskrift. Hilsen Amelie
0
af: Anonymous

Wienerbrøds/Butterdej.

i din Demonstrationsvideo kommer du Citronsaft i din dej,men har intet Gær i den,og i din Ingrediensliste er der 25 gramm Gær men intet citronsaft. svært for en Amatør at følge opskriften. venligst Hans haweka12@yahoo.dk

Wienerbrøds/Butterdej.

Videoen er ikke wienerbrød men butterdej. Det står både hen over videoen, og på videoe, selv om det måske godt kunne være tydeligere. Jeg satte den ind for at vise metoden i foldningen. I stedet for at lave en ny video der er stort set mage til.
0
af: Anonymous

Wienerbrøds/Butterdej.

Butterdej rulles 4*3*4*3 altså 144 lag. Meget vigtigt da der ikke er gær i, så det udelukkende er smørret der sørger for hæveprocessen. Mvh BagerLars
0
af: Anonymous

Frysning

Hej! Tak for et rigtigt lækkert site! Jeg skal have familien på besøg søndag til middag, hvor jeg tænker de skal have hjemmelavet wienerbrød :) Men jeg overvejer at lave det i forvejen og fryse det - det ser ud til at det fungerer fint til det. Men nu er spørgsmålet bare om det skal fryses inden eller efter bagning? Jeg synes nemlig der er lidt forskellige meninger rundt om. Har du erfaring med det, og fryser du dem evt. bagt eller ubagt? Har du en ide om hvor lang tid de vil tage om at tø op i køleskabet?

Frysning

Jeg har nu sat en kommentar ind under noter herover, da det er et spørgsmål jeg ofte får.
0
af: Anonymous

Frysning

Hej. Hilsen fra New Zealand (jah, du kommer vidt omkring Max med dit fantastiske site). Spørgsmål - pensler du med æg og sukker inden du fryser dejen, eller først når du tager den op af fryseren inden bagningen? MVH Torben
0
af: Anonymous

Mikrobølgeovn

Prøv at lade være med at smelte smørret i mikrobølgeovnen. Det er meget usundt.
0
af: Anonymous

Smattet dej

Hej og tak for videoen - det gør det hele meget nemmere! Og det gør det også nemmere at se, når man laver en fejl. Da jeg har ælded dejen i en skål (dog med et piskeris, da jeg ikke ejer en røremaskine) er den utrolig smattet og slet ikke så fin og fast som din klump bliver. Må jeg bare finde mig i det, når keg bruger piskeris eller er det en anden fejl jeg har begået? Jeg har forsøgt at gøre dejen mere fast ved at bruge lidt mere mel og jeg glæder mig til resultatet! Mvh Lea
0
af: Anonymous

Kanelstang?

Hej! Fed video og fed opskrift! Jeg har dog et spørgsmål eller to :D 1) Er det muligt at lave en kanelstang i stedet for? Altså dem man køber i bageren :) Jeg tænker selv, at man bare blander kanel i remoncen? Hvad mener du? Og hvor meget kanel? 2) Smøren er vel margarine? (Ja, er begynder :D ) 3) Hvilken metode vil du anbefale? Den engelske er vel den letteste, men giver den danske det bedste resultat???

Kanelstang?

1) ja 2) nej, så havde jeg kaldt det "margarine". 3) ja, den danske giver det bedste resultat, specielt til andre opskrifter hvor man bruger mindre smør. (croissant) Til denne wienerbrød og som begynder er det formentlig ligemeget hvad metode du bruger. Din håndtering af rulningen vil have større indflydelse.
0
af: Anonymous

Wienerbrød i ovnen

Hejsa. Jeg har absolut ingen erfaring med at bage, og har derfor stor glæde af at se dine videos. Jeg har dog lige et spørgsmål. Sætter du stængerne på en opvarmet plade, og skal det være varmluft? Tak for dine mange opskrifter og råd.

Wienerbrød i ovnen

Kold plade. Varmluft. :-)
0
af: Anonymous

Wienerbrød

Jeg har boet mange år i USA og har derfor selv lavet wienerbrød og især smør kranse var en meget efterspurgt varer. Som du siger, hjælper det til at danne mere flager, at drysse et extra lag mel på smørret, som jeg skærer med en ostehøvl og ligger på 2/3 af dejen, og så igen hver gang man folder. Og så er det ikke ualmindeligt at jeg lader de færdige wienerbrød hæve både 2 og 2½ time, før jeg bager dem.
0
af: Anonymous

Wienerbrød

Jeg bor også i udlandet. Vi kan desværre ikke få marcipan her, så hvad kan jeg bruge istedet?

Wienerbrød

Du kan bare finblende nogle mandler uden skal i stedet for, og så komme lidt ekstra sukker i remoncen.
0
af: Anonymous

Min remonce drillet!

Hey Super Max Da jeg skulle folde og mase den der remonce, flere gange, blev den stadig ved med at være grynet og fedtet. Din på videoen bliver helt homogen. Skyldes det mine fingre var for fedtet, af at havde brugt dem til at røre den sammen? Eller hvad? Hvad betydning gar det ellers den ikke bliver homogen? Tusind tak for en masse fantastike programmer. ( du skylder mig nu stadig og lave den der planke-steak, jeg skrev til dig for 1 år siden nu) :D

Min remonce drillet!

Det betyder ikke noget hvor homogen remoncen er. Varmen skal nok gøre den ensartet. Plankebøf ligger reeeet langt nede på listen. Så hold ikke vejret :-S
0
af: Anonymous

Kagekone?

Heeey - jeg vil vildt gerne lave en kagekone ud af dejen - kan man det og i så fald, hvornår i opskriften skal jeg sadle om? Det er lidt uoverskueligt at finde ud af, når man ikke er gået igang endnu og aldrig har prøvet det før :-)

Kagekone?

Når den er rullet ud til en plade skal du bare skære "kagekoneform" ud af den og så bage den.
0
af: Anonymous

Kagekone?

kan man lave dejen dagen før og så den ligger på køl til man skal bruge den? hvis ja hvor længe kan dejen så holde sig i køleskabet

Kagekone?

Det har jeg ikke prøvet, men jeg tror der er for meget gær i til at den vil holde sig i ro. Måske i fryseren med remoncen på, og så bage fra frossen til dejen bliver gylden.
0
af: Anonymous

Kagekone?

Du kan altid fryse dejen når den er rullet. Så kan du tage den ud når den skal bruges. Skær den i passende stykker og rul den til det du skal bruge den til og fyld remonce/borgmestermasse, creme osv i. Mvh BagerLars
0
af: Anonymous

Kagekone?

er det remonce der skal i en kagemand? eller er der noget mere cremeværk man kan komme i'? og hvordan får jeg det ind i wienerbrødet?
0
af: Anonymous

Kagekone?

Du lægger både borgmestermasse (Remonnce med marcipan)og koldcreme i dine kringler, hvorefter du "former" arme,ben,krop og hoved af krigelstykkerne(du kan evt lave dem længere fra starten af)hasselnødeflager og sukker puttes på inden den kommer i ovnen, pynt evt. med slik bagefter hvis det er til en børne fødselsdag ;-)

Kagekone?

Kom det evt oven på som ved min kagemand opskrift. Ellers må du selv finde på noget. Jeg har aldrig set en Wienbrødskagemand, så dit gæt er lige så godt som mit ;-)
0
af: Anonymous

Smør og mælk i dejen

Hej Er der en grund til at der skal smør og mælk i selve dejen? Jeg har set mange andre opskrifter på wienerdej, hvor man bruger vand og ikke tilsætter smør i selve dejen. Hvad gør mælken og hvad gør smørret? Gør smørret dejen mere smidig at arbejde med? Din dej ser helt utrolig smidig ud. Den smør du bruger til at rulle med, ser ikke helt gennemkold ud. Hvor længe har du haft den liggende på køkkenbordet, inden du bearbejder den med mel? Venlig hilsen og endnu engang tak for en fantastisk side. Michael

Smør og mælk i dejen

Mælken giver smag. Smørret giver smag og smidighed til dejen. Dejen er smidig. Jeg ælter den ikke så meget, og sørger for den er relativt våd. Smørret jeg bruger til lag er helt kold fra køleskabet. Jeg gør den udelukkende blød ved at banke på den.
0
af: Anonymous

Smør og mælk i dejen

Vand og mel fra fryseren vil til enhver tid give det bedste resultaltat. Det holder gæren i ro til det skal hæve. Smør/margarine til indrulning skal også være koldt. Margarinen "skubber" jo på dejen og er en del af hæveprocessen. Så ALTID kold dej. Jeg er bager, så hvis det skal være wienerbrød som hos bageren er det fremgangsmåden. Mvh BagerLars
0
af: Anonymous

Fastelavnsboller ?

Hejsa Kan man ikke også godt bruge denne opskrift til fastelavnsboller - jeg tænker de så mere bliver ala bagerens ? / Anita

Fastelavnsboller ?

Jo det kan du sagtens. Skær en firkant ud. Læg marcipan-remonce i midten. Saml hjørnerne ned over remoncen. Kom en klat kagecreme eller syltetøj oven på samlingen. Bag.
0
af: Anonymous

Fastelavnsboller ?

Uhmm det skal prøves i weekenden - tak / Anita
0
af: Anonymous

Wienerbrød

Du får det godt nok til at se nemt ud - det må prøves snart. Jeg formoder at at de ubagte stænger kan fryses, his man ikke lige kan spise så meget winerbrød?

Wienerbrød

De er helt perfekte at fryse, og der er ingen kvalitetsforskel på de frosne og de ikke frosne.
0
af: Anonymous

Wienerbrød

Men hvis man laver wienerdejen til fryseren, så vil jeg slet ikke lade dejen hvile så længe imellem udrulningen. Yderligere konstruktiv kritik: Jeg synes også, at det er en mindre god ide, at forme smørret i mel - bank heller smørret imellem noget egnet papir. Mvh. Allan Johansen
0
af: Anonymous

Smør / rullemargarine

Hejsa. Jeg har ikke prøvet din opskrift, men flere andre. Resultatet bliver meget bedre, hvis du bruger rullemargarine. Det kan købes hos bageren i 5kg pakker og kan nemt fryses :-) Rigtig god fornøjelse.

Smør / rullemargarine

Det smager ikke så godt som med smør, og man kan sagtens lave det lige så pænt med smør.
0
af: Anonymous

kagemand

hej max. hvis man skal lave en kagemag altså ligsom den man kan købe hos bageren er det så winderbrøds dej? eller en hel anden...?

kagemand

bagere laver kagemand på mange forskellige måder. Lige fra wienerbrød til brunsviger og vandbakkelse, så jeg kan ikke vide hvilken slags du mener.
0
af: Anonymous

kagemand

er wienerbrøds dejen svær og lave...? følger jeg bare opskriften på wienerbrød og ganger op...?
0
af: Anonymous

Et godt råd: læs opskriften

Jeg havde ikke sat mig ordentligt ind i opskriften. Big mistake. Da jeg rullede ud pressede jeg for hårdt og jeg havde ikke læst at der skulle rigeligt med mel på. Derudover var jeg så DUM at lade stængerne hæve ved 35 grader i ovnen. Altså hvor dum har man lov at være... jeg er flov. Det er helt klart en ommer fra min side.
0
af: Anonymous

Bastant

Hej Max. Som altid er jeg begejstret over dine opskrifter og videoer, og var nødt til at prøve denne her. Selve dej/smør-delen gik faktisk rigtig fint - det er relativt nemt. Jeg foldede 4 gange, som du også gør i videoen... Men, i mine naive drømme forestillede jeg mig denne her typiske flagede kagekonsistens man kender fra bageren...det var bare ikke helt mit resultat. Jeg spekulere på, om jeg har lavet en fejl, måske foldet for mange gange, eller om det som hjemmebager nærmest er en umulig tilstand at komme i? ...en anden ting, hvorfor kommer man lidt vand i ægget man skal smøre med? er det for at gøre konsistensen af smørreriet mere flydene? På forhånd tak. MvH /Mikkel

Bastant

Jeg har nu (13-03-2013) ændret opskriften. Det bliver nu noget mere luftige.

Bastant

Du kan sagten opnå bagerns konsistens. Jeg bryder mig bare ikke om at det flager for meget. men hvis du vil have dejen mere flaget og let så er der flere måder at gøre det på. 1. Rul dejen tyndere den sidste rulning. Så den bliver bredere. Det giver mere plads til at hæve på. 2. Kom 1 hel pakke gær i og/eller lad dejen efterhæve ½-1 time når den er formet. Lige inde bagningen. 3. Er det stadig ikke nok, så skal du komme mere rulle-smør i. Op til 50% kan lade sig gøre. 4. lidt mere mel på hver gang du folder, får den også til at gå "skille" nemmere. Ja vandet er udelukkende for at det er nemmere at piske ægget sammen og for at det er nemmere at pensle ægget på.
0
af: Anonymous

Bastant

Kan kun tilslutte mig den tyndere udruldning og mel i lagene, men jeg laver med stor succes wienerbrød der er ligesom bagerens ved at bruge en 60% indrulning dvs 2/3 af dejens vægt. Jeg tillader mig at tilføje at kagen ikke bliver sundere, men absolut nydelsen og kalorierne værd. Vil man have kage må man give los på kalorierne eller lade helt vær!
0
af: Anonymous

kagemand

hej er der kogen der har en opskrift på en kagemand..? altså ligsom den man kan købe hos bageren...? er det en winderbrøds dej?
0
af: Anonymous

kagemand

brug en vandbakkelse opskrift i stedet og lav kagemanden med sproejtepose. opskrifter findes paa nettet. husk at punktere dejen efter bagning
0
af: Anonymous

Bredde

Hej Max Endnu engang tak fot sitet. Du siger at man skal udrulle længden til tre gange bredden, men hvor bred skal dejen ca. Være? Eller er det bedre at gå efter en bestemt tykkelse på udrulningerne mellem foldningerne?

Bredde

Så tyk som muligt, men så tynd at du stadigvæk kan håndtere den nemt. Jo tyndere den er, jo større risiko er der for at de enkelte lag brister. Min dej er typisk en 15-20 cm bred og så 3 gange så lang. Nogen gang kun 2½ gang så lang. Man må endelig ikke "tvinge" dejen til en bestemt længde.
0
af: Anonymous

dejskraber

Hvor kan man købe den smarte dejskraber du bruger i videoen?
0
af: Anonymous

dejskraber

Den kan fåes i Kunst og køkkentøj.
0
af: Anonymous

dejskraber

Kan jeg ikke huske.
0
af: Anonymous

dejskraber

Kunst og køkkentøj
0
af: Anonymous

Saltet smør

Jeg kommer fra et land hvor smøret er som regel usaltet, og så er jeg selvfølgelig vannet til at bage med usaltet smør. Når jeg så bager efter Danske opskrifter, lige som de her på den side, så ved jeg aldrig hvilken slags smør jeg skal bruge, man kan jo få begge slags i Danmark. Opskriftet her har ingen salt i overhovedet, men ved at bruge så meget saltet smør var jeg bange at oversalte de hele...

Saltet smør

Jeg bruger altid saltet smør. Også til kager. Det søde køkken bliver kun bedre af noget salt.
0
af: Anonymous

Saltet smør

måske har du svaret engang på det her spørgsmål, men hvilken slags smør bruger du? den "stive" lurpak eller et blanding produkt som kærgård eller bakkedal? Marc

Saltet smør

Rent saltet smør som lurpak eller lign.
0
af: Anonymous

Foldning

Hej. Bliver dit wienerbrød reelt ikke 29 lag incl den første foldning med smøret?
0
af: Anonymous

Foldning

Næææ... det kan aldrig blive til et antal lag, der ikke er et multiplum af 3, når der foldes til 3 lag ;-)
0
af: Anonymous

Creme

Hej Max:D Jeg ville lige høre, om man kan bytte remoncen ud med creme? Og hvis ja, har du en god opskrift til en spandauer creme? Med venlig hilsen Emilie

Creme

Man plejer at bruge begge dele sammen. En kugle remonce i bunden af spandaueren og så en klat creme oven på. Min 'kagecreme' opskrift er et forslag ;-)
0
af: Anonymous

Hævning

Hej Max Jeg oplever at mit wienerbrød hæver voldsomt op når det er kommet i ovnen, som resultere i at en del af smørret mellem lagene løber ud,har du nogen ide til hvordan det kan være? Kan det være for kort/lang hæve tid?

Hævning

Generelt så hæver det meget op pga. smørret. Det er jo hele idéen. Uden et billede er det svært at sige om det er FOR meget.
0
af: Anonymous

liiige en ekstra ting!

Frys smørret til den engelsske smørrulning for køleskab er ikke nok, jeg kunne ikke rive noget som helst og det endte med at jeg måtte kassere hele lortet, da den danske metode heller ikke ville med min dej
0
af: Anonymous

Wienerbrød

Kan kun sige at det er bedre ind det man købe, det er ikke sidst gang jeg bage dem
0
af: Anonymous

Langtidskoldhævning

Det ser godt nok nemt og lækkert ud. Er der nogle der har prøvet at lave dejen og udrulningen dagen i forvejen, stillet den i køleskabet og formet den til wienerbrød dagen efter? Er der nogle der ved hvordan resultatet bliver hvis man bruger fx 3g gær og lader dejen langtidshæve i Køleskabet? Venlig hilsen Michael
0
af: Anonymous

Foldeteknik

Hej! Har aldrig turdet give mig i kast med wienerbrødsdej før, - men har nu lige bagt mit livs første tebirkes. Godt nok efter en anden opskrift, men din video gjorde det nemt at finde ud af foldeteknikken, som jeg tidligere har fundet forvirrende og svær. De blev perfekte og smager himmelsk. Tak for hjælpen, - det bliver bestemt ikke sidste gang :-). Rigtigt godt nytår.
0
af: Anonymous

Nogenlunde vellykket!

Yay, så lavede jeg din wienerbrødsdej i går, hele TO portioner! Havde meget sved på panden og tungen lige i munden under foldningen. Det blev da nogenlunde vellykket med lagene, jeg var i hvert fald stolt, da folk kiggede og sagde "iih og ååh" her i England, hvor jeg skulle vise hvad Danish pastry var ; ) Lavede wienerbrødsstænger, (2 som i videoen, og 1 med din konditor creme på, yum) og spandauere med konditor creme, hindbær syltetøj og appelsin syltetøj. Jeg syntes dejen/brøddelen, da jeg tog første bid, smagte MEGET af croissant, så man kan helt klart lave croissanter ud af den her dej!!!! Jeg har arbejdet i to bagere, og syntes meget at det her wienerbrød smager som Taffelbays chokoladebolle wienerbrød! : )) Tak for opskriften!

Nogenlunde vellykket!

Det er stort set den samme dej jeg bruger til croissant. Men det er vigtigt med lidt mindre sukker og lidt salt. Det giver lige det sidste.
0
af: Anonymous

ringe

Hej, nu er jeg igang med din dej og jeg må sige at intet er som i din video, jeg har fulgt den til punkt og prikke og jeg sidder med en dej som skulle have mere mel og den hævetid på en time var slet ikke nok, da dejen trkker sig sammen konstant! nu har jeg sat den til hvile igen og håber på et bedre resultat, men indtil videre er det et stort ØV fra mig :-(
0
af: Anonymous

Det er altså svært

Det er ikke let for alle og enhver Jeg er 10 år jeg prøvede idag præcis som du skrev men det gik af h til så også videoen og den hjalp mig heller ikke så meget det var lige rigtigt gode økologiske råvarer der blev spildt men min mor blev dog heldigvis ikke sur - Alfred
0
af: Anonymous

Wienerbrøds-jomfru

Det er første gang, jeg laver wienerbrød og mine natholdskollegaer bliver prøveklud. Jeg er vild spændt på resultatet. Max, du er fænomenal. Udførlig og præcis på både film og skrift. Tusind tak for alle svarene du giver brugerne, det er til stor hjælp for os alle.
0
af: Anonymous

Dejlig opskrift!

Tak for denne dejlige opskrift samt video. Det er lige saa nemt som det ser ud til . Min klasse af kommende Falkmaend og falkoliner har nyt den i fulde drag. Anni PS bor i USA
0
af: Anonymous

Heving før baging

Hei Max, Tusen takk for flott video om Wienerbrød. Har nettop prøvet og det gikk nemt. Et spørsmål: skal man heve før man bager i ovnen. Noen oppskrifter sier at man skal la heve til dobbel størrelse før baging i ovnen.

Heving før baging

Det kan du godt. Det er helt afhængigt af hvilken konsistens dit brød skal have. Prøv og se hvordan du foretrækker det.
-1
af: Anonymous

Vedr Youtubekanal!!!!

Ved ikke om det indtil videre er meningen, men den der "jubilæums et eller andet" på forsiden er et dødt link???

Vedr Youtubekanal!!!!

Tak. Jeg var kommet til at lave en stavefejl på linket.