emner: mere ...
129
af: Max M Rasmussen
@
delt

Wienerbrød bagt på smør - spandauer med creme eller syltetøj

Spandauer med creme - Max M Rasmussen
Opskrift med video - Min yndlingkage når det kommer til wienerbrød er spandauer. Her viser jeg hvordan man kan lave dem selv.

Ingredienser

giver 16 stk.

remonce (Se opskriften)
  • 50 gram sukker
  • 50 gam smør, blødt
  • 50 gram marcipan
kagecreme (se opskriften)
  • 2 æg
  • 100 gram sukker
  • 3½ dl fløde
  • 2 tsk maizena eller mel
  • 2 tsk vanillesukker

evt pynt og fyld

  • hakkede mandler
  • 2½ dl syltetøj  (i stedet for creme hvis du foretrækker det.) (se opskrift)

æggevask og sukkerdrys

  • 1 æg
  • 1 spsk fløde, mælk eller vand
  • sukker til drys

glasur

  • 200 gram flormelis
  • 2 spsk vand

Fremgangsmåde

Lav cremen og lad den køle af imens du laver resten.

Bland remoncen.

Lav wienerdejen :-S

Rul wienerdejen til en 40 cm x 40 cm plade på ca. ½ cm tykkelse.

Dejen skal skæres i 16 lige store stykker.

Skær den den i 4 strimler på hver led ved at dele den på midten og så dele de to stykker på midten igen.

Gør det samme på den anden led. Så har du 16 stykker.

Kom en klat remonce på midten af hvert stykke. Ca. 1 tsk fuld.

Pres hjørnerne ind over remoncen. Brug remoncen som "lim". Pres hjørnerne godt ned i bunden.

Pisk æg og fløde sammen til æggevask. Pensl kanterne blanke med æggevasken.

Lad hæve til dobbelt størrelse, ca ½-1 time. Dejen må ikke bleve så varm så at smørret smelter.

Pres midten ned med dine tommelfingre så spidserne sidder godt fast i remoncen. De kan godt smutte op under hævningen.

Kom fyld i midten. Enten creme eller syltetøj.

Drys lidt nødeflager og/eller lidt sukker på kanten.

Bages i 20-25 minutter ved 180°C varmluft.

Rør flormelis og vand sammen til glasur.

Kagerne køles i mindst 20 minutter inden glasuren kommes på.

Noter

Se wienerbrøds grundopskriften grundigt igennem først :-D

Spandauer - sådan lidt fra oven. - Max M Rasmussen
0
af: Anonymous

WOO

WOO den første kommentar. Nu har jeg levet! ej, lækker opskrift, jeg prøvede din basis opskrift, og det blev himmelsk. Jeg har lige et offtopic spørgsmål. Hvad er historien bag den sang der kører i baggrunden? :)

WOO

Jeg havde brug for noget baggrundsmusik der var let og ikke for anmasende når man hører det tit. Så det lavede jeg :-s Jeg udgav et par plader i starten af 90erne. Det sidste nummer jeg har udgivet ligger på youtube og hedder "Længes efter storm"... men den del af mit liv har ikke meget med mad at gøre :-D
0
af: Anonymous

Farsdag bager

Hej. Det er jo fars dag, så jeg har tænkt mig at bage wienerbrød mmmm. Håber det kommer til at smage godt, skal til at lave det her om 10 min :) glæder mig. Tak for den gode video og opskriften. Kh Emily på 12 år :D

Farsdag bager

Håber det virker :-) ellers er det meget normalt man lige skal prøve et par gange inden de bliver helt perfekte.
0
af: Anonymous

Farsdag bager

De var rigtig gode! Min far blev rigtig glad, men under bagningen var smøret lidt blødt. Så jeg satte dejen i køleskabet:)

Farsdag bager

Super!
0
af: Anonymous

spandauer

Når man har lavet dejen og det hele klar med creme eller syltetøj kan man så putte det i køleskabet og vente med at bage det til gæsterne kommer_ mvh Jasmin
0
af: Anonymous

spandauer

Når man har lavet dejen og det hele klar med creme eller syltetøj kan man så putte det i køleskabet og vente med at bage det til gæsterne kommer_ mvh Jasmin

spandauer

Ja, men så ville jeg nok ikke lade dem efterhæve så længe. Så de kan stå og efterhæve lidt i køleskabet.
0
af: Anonymous

Til amerikanerne :)

Hej! Super nem opskrift at foelge! Jeg har lige sat mine i ovnen saa jeg er spaendt paa hvordan de bliver! :) Jeg synes der blev ret meget creme til overs, og saa ville jeg bare lige vide om det saa er fordi den skulle have vaeret tykkere, eller om det bare er saadan det er - jeg foelte i alt fald ikke at jeg kunne komme mere creme i dem! :D Jeg bor i USA lige nu, saa jeg taenkte at mine amerikanske venner skulle proeve noget rigtig dansk wienerbroed. - De staar jo naermest og giver klapsalver naar man siger at man selv bager tingene... - dette gaelder nok bestemt ikke for ALLE, men lige for dem som JEG kender goer det! :D Naa, men jeg ville ogsaa bare lige spoerge om det med cremen og om man saa kunne bruge den til noget andet sjovt og ballade et par dage senere, hvis den er i taet beholder i koeleskabet. :) Mange tak for nem, hyggelig og sjov video/opskrift! Jeg er fan! :D
0
af: Anonymous

Til amerikanerne :)

Jeg har lavet opskriften i den mængde fordi det er svært at håndtere en mindre portion i praksis. Brug resten til at blande i flødeskum 1:1 og så kom oven på appelsin og kagestykker i tern. Så har du en hurtig trifli. Så lige lidt flødeskum oven på. Jeg har været i USA og smagt deres "danish" - jeg er sikker på at den hjemmebagte vil være et hit :-D vh Max
0
af: Anonymous

Kjempegott

Stekte wienerbrød i går kveld, og det var en ren nytelse
0
af: Anonymous

Ovnen

Hj her er lige et spørgsmål før jeg begynder på den spændene opskrift. Der står at den skal bage i ovnen på 180 grader i varmluft men skal ovnen forvarmes?😊
0
af: Anonymous

Ovnen

Man skal altid bruge forvarmet ovn. Man kan ikke vide hvor længe forskellige ovne er om at blive varme, og det ændrer også processen. Hvis du kan sætte i en kold orm vil det altid stå i opskriften. - max
0
af: Anonymous

ned frysning ?

Kan man fryse dem ned, hvis man nu laver en ordentlig potion ?? - Ida
0
af: Anonymous

...

Hej Jeg skal bage wienerbrød -både stænger og spandauere- til morgenmad til et diamantbryllup. Jeg har ikke så meget tid dagen før til at bage, så ville gerne fryse dem ned, og så bage dem samme morgen de skal bruges. Hvornår i processen skal de fryses? Før eller efter de kommer i ovnen? Før eller efter de har efterhævet? På forhånd tak for hjælpen :)
0
af: Anonymous

...

De skal fryses inden du bager dem. Efter en kort efterhævning.