Mine værktøjer
Du er her: Forside Opskrifter Bedste Maries havregrynskugler

Bedste Maries havregrynskugler

— Arkiveret under , , ,

Opskrift med video - Den klassiske hjemmekopi af bagerens trøfler og romkugler. Jeg kan ikke lide mandelessens, så jeg kommer lidt marcipan I I stedet for. Og ja. Det er bedstemor Marie fra familien der har lagt navn til opskriften. Hun har den sikkert fra et eller andet dameblad. Men det ønsker jeg ikke at grave for meget I. Det er meget mere hyggeligt at leve med illusionen.

Bedste Maries havregrynskugler

Bedste Maries havregrynskugler

Ingredienser

kuglerne

  • 125 gram havregryn
  • 50 gram smør
  • 75 gram sukker
  • 25 gram kakao
  • 5 spsk kaffe (flydende ikke bønner)
  • 50 gram marcipan (eller lidt mandelessens)

pynt

  • 100 gram revet kokos

Fremgangsmåde

 

Varm kaffen lidt op med sukkeret i, så sukkeret smelter.

Kom smørret i kaffen så den bliver blødere og nemmere at arbejde med.

Kom evt. havregrynene i en foodprocesser og hak dem lidt finere. 

Bland det hele sammen i en skål. Har du en kraftig foodprocesser så bare bland det med den.

Rul dejen til små kugler og rul den i kokos.

Færdigtrullede havregrynskugler - fars dobbelte portion
Færdigtrullede havregrynskugler - fars dobbelte portion

Noter

Når du opløser sukkeret i kaffen forhindrer du at der kommer knasende sukkerkorn i de færdige kugler.

Det er ikke strengt nødvendigt at "blende" havregrynene, men jeg syntes det giver en bedre struktur og pænere kugler.

Du kan erstatte det halve af kaffen med hindbærsyltetøj. Så smager de lidt mere som trøfler. Det kan jeg godt lide. Resten af familien er ikke så vilde med det. 

Handlinger tilknyttet webside

smelte - opløse

Skrevet af Anonym bruger den 21/10 2009 06:40
Kært barn har mange navne - her er det farmors havregrynskugler. Husker jeg gerne ville ælte massen som barn. Eneste problem var det store svind.
Man kan ikke smelte sukker i kaffe - man kan opløse det! Smeltet sukker kræver meget mere varme - karamel. Bortset fra det så nyder jeg at læse og afprøve dine opskrifter. Jeg er blevet klogere på mange ting. Dejligt at der endelig er en der kan forklare kunsten at lave GOD mad.

smelte - opløse

Skrevet af maxm den 21/10 2009 07:13
Du har ret. Jeg har rettet det fra smelter til opløser. Jeg vil dog holde fast på at det er Bedste Maries kugler ;-)

smelte - opløse

Skrevet af Anonym bruger den 15/01 2010 10:05
Jeg brugte flourmelis

kan man lade være at bruge kaffe

Skrevet af Anonym bruger den 17/09 2010 14:11
ja som spørgsmålet lyder det er fordi at jeg bager sammen med mit barn og jeg er ikke glad for kaffe i havregryns kugler så kan man lade være ps. svar mig helst inden i overmorgen hvor vi bager.

kan man lade være at bruge kaffe

Skrevet af maxm den 17/09 2010 14:54
Det kan du sagtens undvære. Men så skal du have noget andet væske i i stedet for. fx vand.

kan man lade være at bruge kaffe

Skrevet af Anonym bruger den 14/10 2011 16:37
Geiner. så får du en vandet smag.

Hilser
J R

kan man lade være at bruge kaffe

Skrevet af Anonym bruger den 22/12 2015 17:26
Kunne ikke fåmine kugler til at hænge helt sammen og gav dem et ordentligt bløp whisky. Jeg havde allerede kommet kaffe i, men jeg er sikker på at whisky uden kaffe er mindst lige så godt. -De smager forrygende og er lige pludselig blevet "for voksne"

God Jul
Vibeke

kan man lade være at bruge kaffe

Skrevet af Anonym bruger den 29/01 2011 15:59
Det lyder måske mærkeligt for dit barn at der er kaffe i, men det smager ikke af kaffe, faktisk giver det bare en intens smag af chokolade – som er meget delikat. Du kan evt. bruge appelsinjuice som fungere rigtig godt med chokoalde!
Et lille tip: tilsæt korn fra en hel vanillestang i dejen! Kan også anbefale at trille havregrynskuglerne i en blandning af havregryn og kokosmel (;

kan man lade være at bruge kaffe

Skrevet af Anonym bruger den 29/01 2011 15:59
Det lyder måske mærkeligt for dit barn at der er kaffe i, men det smager ikke af kaffe, faktisk giver det bare en intens smag af chokolade – som er meget delikat. Du kan evt. bruge appelsinjuice som fungere rigtig godt med chokoalde!
Et lille tip: tilsæt korn fra en hel vanillestang i dejen! Kan også anbefale at trille havregrynskuglerne i en blandning af havregryn og kokosmel (;

kan man lade være at bruge kaffe

Skrevet af Anonym bruger den 06/04 2011 09:38
Brug friske dadler istedet for smør - kokosolie er også perfekt
Det er både sundere og smager Muuums bedre ;)

kan man lade være at bruge kaffe

Skrevet af maxm den 06/04 2011 10:56
Det vil jeg så godt stille spørgsmålstegn ved.

Dadler har næsten samme energiindhold (25% mindre) som sukker og består hovedsageligt af druesukker, som er ekstra slemt til at få blodsukkeret til at stige.

Det svarer til at sige at sukker er sundt fordi det kommer fra en roe, og roer er groft grønt som er sundt.

Sukker: Energi 1624 kJ

Dadler: Energi 1287 kJ

kan man lade være at bruge kaffe

Skrevet af Anonym bruger den 23/07 2011 21:39
For smagens skyld har jeg erstattet ½-delen af smørret med blød nougat. Men da der er marcipan i denne opskrift, gætter jeg på at man kan erstatte den med en tilsvarende mængde blød nougat.

kan man lade være at bruge kaffe??!

Skrevet af Anonym bruger den 14/10 2011 16:34
Ja.

Hvorfor ikke? fraviger man opskriften, forsøger man sig med hvad man ikke ved.

Gør hvad du lyster og fortæl om hvad du kom til.

Jeg er uddanet bager og min gamle læremester lærte mig at være nøjagtig med en opskrift, så får man nemmelig samme resultat hvær gang.

Hilsen
J R

kan man lade være at bruge kaffe

Skrevet af Anonym bruger den 23/07 2011 21:35
Har med held anvendt appelsinjuice i havregrynskugler. Chokolade og appelsin er en lækker kombination.

kan man lade være at bruge kaffe

Skrevet af Anonym bruger den 26/11 2011 10:37
Prøv at komme lidt rom i istedet. Det bliver godt nok voksenguf, men de smager fantastisk

kan man lade være at bruge kaffe

Skrevet af Anonym bruger den 07/06 2012 10:04
Havregrynskugler kan blive et hit hos børnene, især hvis man istedet for kaffe bruger piskefløde, og så bruger man selvfølgelig flormelis istedet for sukker. Marcipan eller ægte rom, kan erstattes med romessens. Det er ihvertfald sådan min mor og mormor altid har lavet dem.

kan man lade være at bruge kaffe

Skrevet af Anonym bruger den 08/08 2012 21:06
Du kan bruge 2 tsk appelsin juice 1 speske mælk og resten vand. :D og så varm mælken og vandet op.

kan man lade være at bruge kaffe

Skrevet af Anonym bruger den 02/12 2012 08:35
Jep brug appelsin juice det er godt

Havregrynskugler

Skrevet af Anonym bruger den 28/11 2012 18:36
Det giver en god konsistens og smag hvis der bruges en masse finhakkede rosiner i havregrynsmassen.
Til voksne er kan der foruden kaffe også tilføjes en god sjat portvin. Jeg bruger rimesses istedetfor mandelessens.

En stor elsker af HavregrynskuglerDet.

Havregrynskugler

Skrevet af Anonym bruger den 28/11 2012 18:38
Sorry, der skulle stå romessens istedetfor rimmessens.

ang. marcipaneen

Skrevet af Anonym bruger den 29/11 2012 09:09
hej vil lige höre ang marcipanen hvad skal den for det står ikke undskyld spörgsmålet men har en skör familie

ang. marcipaneen

Skrevet af maxm den 29/11 2012 13:36
Marcipanen giver bedre smag og en bedre struktur. Men der er ikke strengt nødvendig.

havregrynskugler

Skrevet af Anonym bruger den 30/11 2012 15:43
kommer til at tænke på frank fra klovn vær gang med de der kuller der
mvh Claus skeldal

Super laekre

Skrevet af Annette Larke den 15/12 2012 10:42
Det er de laekreste havregrynskugler jeg nogen sinde har smagt. - Og saa lavede jeg kun een portion. Bliver noedt til at lave flere, hvis der skal vaere nogle tilbage til familien...

opbevaring

Skrevet af Anonym bruger den 15/12 2012 15:43
opbevares kuglerne bedst i køleskab eller almindelig køkkenskab?

opbevaring

Skrevet af Anonym bruger den 15/12 2012 20:53
Jeg plejer bare at komme dem i en kagedåse i et køkkensab, men det tager ikke skade af køleskab. er dog bedst at spise ved stuetemperatur.

opbevaring

Skrevet af Anonym bruger den 22/12 2012 09:04
tak, vil opbevare dem i køleskab og tage frem lidt inden de skal spises. tak

Mumss

Skrevet af Anonym bruger den 16/12 2012 13:26
Tak for opskriften Max. Den smager som min onkel lavede den, og vi andre sad og rullede kugler af to kilo havergryn :) de skulle rulles helt glatte og ligge ude og tørre. Nammenam

Sorte svin/hot'n'sweet

Skrevet af Anonym bruger den 29/12 2012 22:03
Væsken kan med fordel skiftes ud med "Sorte svin" / hot'n'sweet. Det giver virkelig god smag, og er ikke kun forbeholdt voksne.
Georg

.

Skrevet af Anonym bruger den 18/10 2013 22:24
Evt prøv med lidt kahlua og fløde, det er jeg rigtig vild med

Kaffe

Skrevet af Anonym bruger den 03/11 2013 13:16
SKAL kaffe være varm? For sukkeret kan ikke opløses i den alligevel. Svar mig senest i morgen tak

Kh esther bagepigen:-)

Kaffe

Skrevet af Anonym bruger den 11/12 2013 15:14
Lidt sent at svare, men vi plejer at bruge flormelis for at undgå at sukkeret ikk opløses :)

Kaffe

Skrevet af Anonym bruger den 16/03 2014 17:18
tak for svaret.

Snasket dej

Skrevet af Anonym bruger den 21/12 2013 22:55
Min dej blev så snasket at det var umuligt at rulle dem til kugler, så tænker der skal lidt mere kakao eller havregryn i ? Ellers en kanon hjemmeside med mange gode opskrifter!!

Snasket dej

Skrevet af Anonym bruger den 22/12 2013 21:38
Når dejen har stået lidt bliver den mere fast. Ingrediensmængderneer korrektesom de er. Tro mig... har lavet rigtigt mange gange :-) vh max

Snasket dej

Skrevet af Anonym bruger den 13/12 2014 20:18
Lad gerne dejen stå enten i køleskabet eller ude på en altan natten over så den bliver hårdere,så er den nem at trille ud. :)

Havregrynskugler

Skrevet af Anonym bruger den 15/11 2016 21:51
125 gram marcipan
 50 gram smør
50 gram sukker
4 dl havregryn
1/2 dl kakao
1/2 dl vand

Kakao og vand røres sammen og blandes med revet marcipan og smør samt sukker og havregryn. Æltes til en homogen masse. Kuglerne rulles i havregryn.

Jeg brugte også lidt mandelessens 😁

Det er det. Ekstern jeg har prøvet til dato 😜

Havregrynskugler

Skrevet af Anonym bruger den 15/11 2016 21:53
125 gram marcipan
 50 gram smør
50 gram sukker
4 dl havregryn
1/2 dl kakao
1/2 dl vand

Kakao og vand røres sammen og blandes med revet marcipan og smør samt sukker og havregryn. Æltes til en homogen masse. Kuglerne rulles i havregryn.

Jeg brugte også lidt mandelessens 😁

Det er det. Ekstern jeg har prøvet til dato 😜
Emner
Bagning (98)
Cupcake (11)
Dessert (73)
Eksotisk (20)
Fisk (5)
Frugt (13)
Glutenfri (18)
Gærbrød (30)
Hovedret (34)
Julemad (26)
Kage (81)
Kød (38)
LCHF (9)
Morgenmad (13)
Sauce (25)
Snack (3)
Sous vide (2)
Stivelse (17)
Suppe (18)
Surdej (4)
Tilbehør (5)
Vegetar (48)
 
 
Doner penge og bliv kvalimad sponsor

Kvalimad koster penge at drive. Server, trafik, hosting, videoudstyr, mad, ingredienser osv.

Hvis du kan lide sitet er du velkommen til at dele udgifterne med mig :-D Alle beløb er velkomne, og går direkte til driften.

mobilepay (ny):
2993 4296

paypal: