Hi Max

Tusind tak for dine mange pragtfulde opskrifter, som jeg bruger flittigt. De er saa godt forklaret og virker altid (Verdens bedste broed er super.)

Idag proevede jeg wienerbroed (te birkes) - og det blev meget laekkert -men det haevede dog ikke saadan som dit. 

Jeg spekulerer paa hvad aarsagen kan vaere og planlaegger at proeve igen (maaske med en mindre portion).

Jeg fulgte oppskriften saa godt som jeg kunne - efter den engelske metode og rev frosset smoer.

Syntes ikke, der kom huller i dejen - og brugte nogenlunde godt med mel ved udrulningen (men maske ikke nok?)

Dejen var haevet da jeg begyndte udrulningen - kan det vare aarsagen?

Jeg froes dem foer jeg bagte dem og satte min ovn paa 180 grader varmluft. Kan det evt. vaere fordi min ovn ikke var varm nok?

Har taenkt mig i foerste omgang at proeve med din metode med rulle smoer, bruge lidt mere mel ved udrulningen og saette ovnen op paa 190 eller 200 grader.

Har du nogen hints?

Jeg bor i Sydney, Australien - og boern og boerneboern elsker dansk wienerbroed - isaer tebirkes, saa jeg vil gerne kunne lave dem rigtig godt.

læs mere ...

Ejh det ser godt ud. Super "opskrift". Jeg poster nogle billeder når jeg prøver dem af her i løbet af julen.

læs mere ...

Enig med Ali, lidt hakket hvidløg, lidt hakket grøn chili og evt. lidt spidskommen tilsættes når man har ristet karry. Æble er også godt i sovsen. 

læs mere ...

Nice :-)

læs mere ...

hej jeg er ny her har et spørgsmål  den der snyde sovs som jo er dejlig enkelt 

Kan den fryses

M V N thaibertel 

læs mere ...

Tak. Jeg skriver generelt på mine (nyere) opskrifter hvordan man kan udskift nogle af tingene med glutenfrie. Men der er så mange kombinationer af ting man kan udelade at det er umuligt at ramme dem alle. Hvis jeg skal teste alle mine opskrifter med glutenfri, laktosefri,  æggefri osv. bliver det hurtigt uoverskueligt at lave gennemtestede opskrifter.

Fx. brød med (mel, æg og mælk) kan varieres med 8 forskellige udgaver: 

('mælk', 'æg', 'mel'), ('mælk', 'æg', 'glutenfri'), ('mælk', 'æggefri', 'mel'), ('mælk', 'æggefri', 'glutenfri'), ('lakt. fri', 'æg', 'mel'), ('lakt. fri', 'æg', 'glutenfri'), ('lakt. fri', 'æggefri', 'mel'), ('lakt. fri', 'æggefri', 'glutenfri')

og da hver eneste kombination er i praksis er en ny opskrift, da man ikke bare kan skifte fx almindeligt mel ud med glutenfrit mel og forvente at det virker, så er det uoverskueligt for mig at lave ene mand.

Da jeg lavede den nye udgave af kvalimad havde jeg håbet at de af jer der testede jeres egne udgaver af opskrifterne ville poste dem her. Du er fx meget velkommen til at poste dine resultater med laktosefri croissanter.

læs mere ...

Jeg har den bare stående i et stort glas eller en skål. Men en frysepose eller andet er lige så godt. I en skuffe, eller skab, eller på bordet. Det er ikke helt tydeligt af det du skriver, om du forstår det sådan at der skal være vand i melblandingen. Det skal der ikke.

læs mere ...

Jeg er first-time surdejs bruger, og satte en surdej igang i aftes lavet på halv hvedemel og halv grahamsmel + vand selvfølgelig! Det jeg så er blevet i tvivl om, er at du skriver at du blander en stort syltetøjsglas med melblandingen du vil komme i hver morgen + vand. Hvordan opbevare du den melblanding, som du vil lade stående til, netop at komme i hver morgen? 

læs mere ...

Er og bliver min livret :-) 

læs mere ...

Hej Max, 

Bruger kvalimad rigtig meget og erstatter altid mælk med rismælk og hvedemel med speltmel, mine croissanter hæver fint op og får flot definerede lag, tænker at flade spelt croissanter skyldes fejl i teknikken.

Var det en idé i disse moderne tider at lave et par versioner af dine opskrifter hvor du erstatter med laktosefattige alternativer og mel med mindre glutenfri? For mig har det været en spændende udfordring.


/Ole 

læs mere ...

Ellers prøv at find Knorrs opskrift. Den fungerede godt for mig! Ser frem til december i år :-) 


læs mere ...

Jeg har ikke prøvet det på den måde. Men jeg ville lave den helt færdig og så køle den ned i isvand. Derefter ville jeg bare varme den op i sommerhuset i en time eller to. og tak.

læs mere ...

Tak for en fantastisk side og god inspiration. Jeg vil blot høre, om du har nogen erfaring i at lade kødet bade over flere omgange? Kort fortalt skal vi holde sommerfest i sommerhuset, og i den forbindelse vil jeg gerne servere en hel striploin sousvide og til slut en tur på grillen. Vi ankommer dog først til sommerhuset 3-4 timer før sommerfest, så mit spørgsmål er, om jeg vil kunne komme kødet i vandbad derhjemme, pakke den ind og tage den med og lade den bade færdigt i sommerhuset? Eller vil det være bedre at lade den bade færdig derhjemme og igen komme den i badet i sommerhuset for at give den en kernetemperatur, inden den skal spises?

Mange hilsner

Svend

læs mere ...

Der findes gemmedej, det kan stå i køleskabet i ca 5-6 dage og bruges efter behov. 

Desværre kan jeg ikke hjælpe med en opskrift, men den kan findes på nettet, tror jeg. 

Mvh

læs mere ...

tak :-) Teoretisk set er det bedste lige at lægge et viskestykke eller andet utæt oven på skålen.

Det gør dog ikke den store forskel ved normale portioner. Der er som regel ilt nok i en evt. beholder til at gæren kan vokse fint i fordejen.

læs mere ...

Så er opskriften prøvet for første, men absolut ikke sidste gang! Superlækre, omend de blev bagt med olivenolie, der dog ikke dufter specielt meget af olivenolie, og 2% 'græsk inspireret' youghurt, som ikke var blandet op med mælk, for det læste jeg først da de var røget i ovnen. Jeg har lige smagt den første, og må se hvordan jeg kan holde fingrene fra de sidste 11 her indenfor de kommende timer.

læs mere ...

Du kan bruge ingredienserne til at udregne det. Værsgo':

læs mere ...

Hej Max.

Hvor meget suppe giver denne mængde ingredienser? Portioner / liter ca?

På forhånd tak!

læs mere ...