Mine værktøjer
Du er her: Forside Opskrifter Kagemand, Boller, og Kanelsnegle

Kagemand, Boller, og Kanelsnegle

— Arkiveret under , , ,

Opskrift med video - Denne kagemand er fra mit barndoms hjem. Den bliver stadigvæk serveret til enhver fødselsdag. Det gode ved den er at dejen også er en rigtig god bolledej. Så man behøver ikke lave seperat bolle og kage dej. Åh ja. Det er også familiens yndlings opskrift på kanelsnegle.

Ingredienser

Normal portion til enten 16 boller/kanelsnegle eller 1 kagemand.

  • 600 g mel
  • 200 g smør
  • 50 g sukker
  • 50 g gær
  • 2 æg
  • 2 dl mælk

Dobbelt portion, til både 16 boller og 1 kagemand.(Prøver jeg at doble op i hovedet imens jeg bager, glemmer jeg altid et eller andet.)

  • 1200 g mel
  • 400 g smør
  • 100 g sukker
  • 100 g gær
  • 4 æg
  • 4 dl mælk

Remonce

  • 150 g smør
  • 250 g brun farin
  • 2 spsk kanel

Glasur

  • ca. 3 dl Flormelis rørt op med lidt vand. Det behøver ikke være varmt. Det er ammestue snak.

Metode for alt dejen

 

Varm mælken til lillefinger-varm Hak smørret i små bidder, så det nemmere bliver blødt og smelter. Bland det i den lune mælk.

Når smørret er smeltet så opløs gæren i.

Bland resten af ingredienserne i og ælt til dejen er glat. (Nogle minutter på maskine.)

Metode for remoncen

Smelt smørret.

Rør farin og kanel i.

Metode for kagemand

Rul dejen ud til stor firkant.

Lav snit med kniv så det ligner kagedreng eller pige.

Fordel remoncen hen over.

Den kan godt hæve op til 1/2 time, men det er ikke så vigtigt.

Bag ved 200 gr i ca. 15 min.

Den er færdig når dejen der ikke er dækket af remonce er gylden, eller når remoncen bobler.

Metode for boller

Del dejen på midten 4 gange, så der bliver 16 boller (1-2-4-8-16)

Rul dem til kugler

Vend dem i syrnet mælk. Yoghurt, A38, tykmælk eller hvad du nu har. Alm. mælk kan også bruges.

Kom dem på en bradepande.

Bag ved 200 gr i ca. 15 min.

De er færdige når de er gyldne.

Metode for kanelsnegle

Kanelsnegl med hvid- og chokolade-glasur

 

(Sneglene har nu fået sin egen side med flere billeder her) Men ellers er opskriften kort:

Rul dejen ud til så stor en firkant som muligt.

Fordel remoncen hen over.

Rul til pølse.

Skær over på midten 4 gange så der bliver 16 snegle.

Kom dem på bradepande.

Bag ved 200 gr i ca. 15 min.

Kom glasur på når de er afkølede.

Handlinger tilknyttet webside

Kommentarer

Denne artikel har fået så mange kommentarer (104) at siden er blevet MEGET STOR. Derfor vises kommentarerne ikke med mindre du vælger det. Bare tryk på linket herunder og så kan du se dem. Bemærk at det tager flere sekunder for siden at vises med kommentarer.
Emner
Bagning (98)
Cupcake (11)
Dessert (73)
Eksotisk (20)
Fisk (5)
Frugt (13)
Glutenfri (18)
Gærbrød (30)
Hovedret (34)
Julemad (26)
Kage (81)
Kød (38)
LCHF (9)
Morgenmad (13)
Sauce (25)
Snack (3)
Sous vide (2)
Stivelse (17)
Suppe (18)
Surdej (4)
Tilbehør (5)
Vegetar (48)
 
 
Doner penge og bliv kvalimad sponsor

Kvalimad koster penge at drive. Server, trafik, hosting, videoudstyr, mad, ingredienser osv.

Hvis du kan lide sitet er du velkommen til at dele udgifterne med mig :-D Alle beløb er velkomne, og går direkte til driften.

mobilepay (ny):
2993 4296

paypal: