Mine værktøjer
Du er her: Forside Opskrifter Crème brûlée

Crème brûlée

— Arkiveret under ,

Opskrift med video - Crème Brûlée er *den* klassiske dessert. Lækker sprød top. Cremet fyld. Simpel at lave. Få ingredienser, og så er det altid lidt af et show-off at stå med gasbrænderen.

Crème brûlée

Hård karamel, blød creme.

Der findes mange opskrifter hvor der kun bruges æggeblommer. For det første er det spild af mad hvis man smider hviderne ud. For det andet så smager de for meget af æg for min smag. Derfor har jeg lavet denne opskrift, så jeg kan bruge hele æg.

Tommelfingerreglen er at der til en flødebaseret creme skal bruges 1 æg til 2 1/2 dl væske for at det bliver en creme. Du kan skifte 1 æg ud med 2 1/2 æggeblomme for at gøre det samme kun med blommer.

Ca. 8-10 portioner.

Ingredienser

  • 5 dl fløde
  • 2 dl mælk (Kan undværes)
  • 1 stang vanille  (kun kornene)
  • 150 g sukker
  • 3 æg (eller 8 æggeblommer)

Fremgangsmåde

 

Bland det hele undtaget æggene. Bring det i kog.

Der er tre grunde til at det skal koges. Det smelter sukkeret. Det trækker smagen ud af vanillen. Det gør det nemmere at røre æggene jævnt ud.

Rør godt rundt så det ikke brænder på.

Når det er kølet ned til lidt mere end håndvarm blandes æggene i. Blandingen skal bare være under 50 grader så æggene ikke stivner eller danner klumper. Det gør de ved ca. 55 grader.

Pisk æggene godt ud i flødeblandingen. Hvis der er hele fritflydende rester af æggehvide eller blomme, er der en der kommer til at spise dessert med hårdkogte stykker æg i :-(

Kom ca 1 dl. i hver af de små forme. Jeg bruger som regel en 8 cm ramakin.

Bag i vandbad i ovnen i 30 min ved 150 gr. (varmluft)

Cremen skal stadigvæk være lidt "levret" i midten når du tager den ud af ovnen. Ellers har den fået for meget, og du har lavet en meget sød æggestand ;-)

Dæk til med film, så de ikke tager smag, og kom dem i køleskabet til de skal bruges. Du kan sagtens lave det dagen før det skal serveres.

Cremen skal være stivnet og kold inden du kan fortsætte.

Dæk toppen med ca. 2 strøgne tsk sukker, og brænd forsigtigt med gasbrænder indtil det karamelliserer.

De skal serveres med stivnet karamel i toppen, men cremen skal stadigvæk være kold og stiv nedenunder. Så ikke noget med at stå og dvæle med gasbrænderen.

Handlinger tilknyttet webside

Kommentarer

Denne artikel har fået så mange kommentarer (121) at siden er blevet MEGET STOR. Derfor vises kommentarerne ikke med mindre du vælger det. Bare tryk på linket herunder og så kan du se dem. Bemærk at det tager flere sekunder for siden at vises med kommentarer.
Emner
Bagning (98)
Cupcake (11)
Dessert (73)
Eksotisk (20)
Fisk (5)
Frugt (13)
Glutenfri (18)
Gærbrød (30)
Hovedret (34)
Julemad (26)
Kage (81)
Kød (38)
LCHF (9)
Morgenmad (13)
Sauce (25)
Snack (3)
Sous vide (2)
Stivelse (17)
Suppe (18)
Surdej (4)
Tilbehør (5)
Vegetar (48)
 
 
Doner penge og bliv kvalimad sponsor

Kvalimad koster penge at drive. Server, trafik, hosting, videoudstyr, mad, ingredienser osv.

Hvis du kan lide sitet er du velkommen til at dele udgifterne med mig :-D Alle beløb er velkomne, og går direkte til driften.

mobilepay (ny):
2993 4296

paypal: