Mine værktøjer
Du er her: Forside Opskrifter Æbletærte

Æbletærte

— Arkiveret under , ,

Den klassiske æbletærte er nem, hurtig og lækker. Det er også en god måde at bruge æbler på der er blevet lidt for bløde og rynkede. Med en klat creme fraiche eller fløde er det helt perfekt.

Æbletærte

1 stk. æbletærte med creme fraiche - tak!

Ingredienser

  • 2 portioner mørdej
  • 5 æbler
  • 4 spsk kanelsukker (2 tsk kanel til 4 spsk sukker)
  • 1 æg til pensling
  • 2 tsk sukker, til at drysse på låget

Fremgangsmåde

Skræl æblerne. Del dem i fire, og fjern kernehuset fra hvert stykker.

Sådan skal den skrælles
En helt lille tegneserie om at forberede æbler til æbletærte :-S

Lav de to portioner mørdej som i mørdejsopskriften.

Den ene del er til bunden  og den anden til låget.

Rul den første del ud og Kom bunden på først.

Læg æblestykkerne på bunden så den er helt dækket. Den runde side opad.

Drys godt med kanelsukker på.

Halvejs færdig ...
Bunden er på, og det halve af æblerne er drysset med kanelsukker.

Læg låget af mørdej på, og skær nogle snit, så dampen fra æblerne kan slipper ud. Det forhindrer at dejen bliver våd.

Brug fingrene og pres kanten af låget sammen med kanten af bunden, så dejen hænger sammen.

Pensl låget med sammenpisket æg og drys med sukker.

Lige inden ovnen
Mørdejslåget er på. Presset sammen i kanten. Der er også penslet æg på og drysset med almindeligt sukker.

Bages ca. 35 minutter ved 180 grader.

Færdigbagt
Så er der kun tilbage at vente på at den køler af ...

Noter

Smag på æblerne inden du kommer kanelsukker på. Er de meget søde kan du godt nøjes med 2 spsk kanelsukker. Er de ikke søde, eller er du en sukkergris som mig, så kom 4 spsk på. Er æblerne meget sure, så kom evt. mere på.

Handlinger tilknyttet webside

Tærte tærte tærte

Skrevet af Anonym bruger den 23/02 2011 10:42
Det ser sku godt ud! Det er godt der kommer regelmæssige opdateringer igen, det er vi mange der er glade for:) Flotte billeder også, hvilket kamera bruger du? Noget lys-grej?

Tærte tærte tærte

Skrevet af maxm den 23/02 2011 11:01
Mit nyeste kamera er et Panasonic GH1, som er et micro four thirds kamera. Det har mange fordele til madfoto/video. Tiltbar viewfinder. Extern lydindgang osv.

Hvis billederne er tage på et træbord, så er det bare i køkkenet med det lys der nu er på det tidspunkt af dagen. Det hvide bord er der hvor jeg også filmer videoen. Der bruger jeg et par softboxe jeg selv har lavet med papkasser og arbejdslamper :-S

Lækkert!

Skrevet af Anonym bruger den 10/07 2011 09:09
Lavede denne kage i sidste weekend, og jeg må sige, at den var fantastisk, min mor sagde det var den bedste æbletærte hun havde smagt! :D
Hilsen Marie

Hjælp ..

Skrevet af Anonym bruger den 02/09 2011 13:56
Jeg lavede den igår, den var super nem at lave men, resultatet af mine æbler var at de var helt hårde... Det var ikke særlig lækkert... Nogle gode råd til hvilke æbler man skal bruge??

Mathias

Hjælp ..

Skrevet af Anonym bruger den 13/09 2011 12:26
Almindelige danske sommeræbler går du aldrig forkert af. Ellers er klassikeren Belle de Boskop - som er vort vinter-madæble -- selvskreven. Altså hvis du benytter æbler af en konsistens -- og syrlighed -- som de her nævnte, så burde det ikke kunne gå galt

fryseegnet

Skrevet af Anonym bruger den 15/09 2011 10:32
Ville bare lige høre om den er fryseegnet, da jeg er ved at drukne i æbler og laver tærter til at fryse ned. har en opskrift men er altid på jagt efter lidt nyt så det ikke altid er det samme

fryseegnet

Skrevet af maxm den 15/09 2011 13:16
Det skulle ikke være et problem. Frys bare løs inden du bager, så skulle den være lige så god som frisk.

Æbletærte.

Skrevet af Anonym bruger den 02/11 2011 10:53
Tak for opskrifterne. Nogen gange gemmer jeg dem og sætter dem ind i word så er det nemmere hvis der er nogen der spørger efter dem. Det er dejligt at både tekst og billeder bliver kopieret samtidigt så man ikke skal sidde og sætte billederne ind bagefter.

MVH. N W.

Æbletærte.

Skrevet af Anonym bruger den 09/11 2011 11:25
Kan ikke forstå hvorfor min æbletærte altid er meget fugtig efter bagning.. ?

Venligst
Michael Ibsen

Æbletærte.

Skrevet af Anonym bruger den 09/11 2011 11:30
Min elskede og jeg har faktisk samme problem - hvad gør vi mon forkert.

Hilsen
Annette Thorning

Æbletærte.

Skrevet af maxm den 09/11 2011 22:10
Det er saft fra æblerne. Så det kan være sorten, eller fordi æblerne er meget fugtige, eller fordi kagen har fået for lidt.

Æbletærte.

Skrevet af Anonym bruger den 10/11 2011 07:04
Havde også en ide om det kunne være sorten af æblerne så vi må gøre et nyt forsøg. Tak

Annette

Æbletærte med mere fyld

Skrevet af Anonym bruger den 07/01 2012 18:56
Hej. Bagte æbletærten og den blev vellykket. Endnu engang tak for gode fif.
Jeg har længe søgt efter en opskrift på en mere fyldig æbletærte a la den man får på café Kong kaffe - kender du den?. Der er mere æblefyld og kagefyld(?) i kagen. Tænker at æblerne er vendt i kanel på en pande før de kommer i kagen. Kan du hjælpe mig eller har du nogle ideer?
Hilsen - Lene

Æbletærte med mere fyld

Skrevet af maxm den 07/01 2012 22:55
Kender den ikke. Desværre.

Tærteform størrelse

Skrevet af Anonym bruger den 03/03 2012 16:54
Hej

Hvilken størrelse tærteform passer mørdejen med?
Jeg tror nemlig, at min tærteform er en lille smule større end de fleste :o

Tærteform størrelse

Skrevet af maxm den 03/03 2012 20:09
Ca 20 cm.

Varmluft

Skrevet af Anonym bruger den 21/03 2012 12:08
Tusind tak for alle de fantastiske opskrifter - de har bragt lykke!

Men nogen gange kan jeg godt blive i tvivl om 180 grader er med eller uden varmluft - det gør jo en forskel.

Venlig hilsen
Lone

Varmluft

Skrevet af maxm den 21/03 2012 21:40
Jeg bruger altid varmluft.

Varmluft

Skrevet af Anonym bruger den 22/03 2012 14:17
Har bagt tærten - den var en succes!

Pæretærte

Skrevet af Anonym bruger den 31/08 2012 22:53
Har nu med success lavet denne fantastiske æbletærte en del gange, og selv om æbler er gode kan man godt få for meget.

Derfor lavede jeg den om til en pæretærte.
Samme opskrift, dog undlod jeg kanel, og dryssede blot pærerne med rørsukker inden låget blev lagt på.

Super resultat ..

Tak for (endnu) en god opskrift

idé

Skrevet af Anonym bruger den 03/10 2012 11:51
hejsa
lettere udrulning af mørdej:
tag et stort stykke bagepapir, lig mørdejen på den ene side i midten, og læg det andet stykke bagepapir over det, og rul i ønskede str. og form..
det er lettere at manævre rundt, for når det skal over i formen, så vender du det bare over din form, og løsner det forsigtigt med fingrene... det gør jeg og det er 1000 gange lettere end at rulle på bordet:).... pien her er i ovnen nu, kom dog til at bage bunden først som beskrevet i din mørdej opskrift, ups, men håber den alligeveller bliver go!
mvh.:
Louise

Variant

Skrevet af Anonym bruger den 16/03 2013 10:00
Istedet for kanelsukker: rør ca 1 1/2 dl kondenseret mælk med vanille, og hæld det over æblerne inden låget lægges på, pærer kan også bruges YUM YUM

bund bages først?

Skrevet af Anonym bruger den 25/05 2014 08:14
Jeg har et lille spørgsmål. Bliver bunden ikke helt klistret og svampet hvis ikke den bages nogle få minutter inden æblerne kommer på?

bund bages først?

Skrevet af Anonym bruger den 24/08 2014 18:05
Jeg bagte min bund først i ca 15min og så stegte jeg æblerne lidt i kanel og sukker inden jeg lagde dem i og lavede top.... Men list knuste mandler rigtig god
 
Emner
Bagning (98)
Cupcake (11)
Dessert (72)
Eksotisk (20)
Fisk (5)
Frugt (13)
Glutenfri (16)
Gærbrød (30)
Hovedret (34)
Julemad (26)
Kage (81)
Kød (38)
LCHF (9)
Morgenmad (12)
Sauce (25)
Snack (3)
Sous vide (2)
Stivelse (15)
Suppe (18)
Surdej (4)
Tilbehør (3)
Vegetar (46)
 
 
Doner penge og bliv kvalimad sponsor

Kvalimad koster penge at drive. Server, trafik, hosting, videoudstyr, mad, ingredienser osv.

Hvis du kan lide sitet er du velkommen til at dele udgifterne med mig :-D Alle beløb er velkomne, og går direkte til driften.

mobilepay (ny):
2993 4296

paypal: