Mine værktøjer
Du er her: Forside Opskrifter Fiskefond

Fiskefond

— Arkiveret under , , ,

Opskrift med video - Fiskefond er en simpel men effektiv opskrift. Jeg bruger den til fiskesuppe, skaldyrssuppe at blande i bechamel sauce til fisk osv. Det er en dejlig opskrift at kunne.

Fiskefond

Ingredienser til fiskefond

Ingredienser

  • ½ kg fiskeskrog
  • 1 gulerod
  • et løg
  • 1 bladselleri
  • 1 kartoffel
  • 1 lille bouquet garni
  • 1 liter vand (ca.)

Fremgangsmåde

 

Rens og skræl grøntsagerne.

Skær dem i så tynde skiver som du kan.

Kom det hele i en gryde. Grøntsager og krydderurter først. Fisken til sidst.

Bring det i kog. Fjern skummet der danner sig på overfladen. Det gør fonden grumset.

Skru ned for temperaturen og lad det simre i 20 minutter.

Si det godt, og køl det af så hurtigt som muligt.

Kan holde sig 2-3 dage i køleskabet. 2-3 måneder i fryseren.

Fiskefond - færdig
Fiskefond - færdig

Noter

Hvis fonden koger mere end 20 minutter bliver den bitter. Det er derfor det er vigtigt at skære grøntsagerne tynde.

Du kan godt komme den dobbelt mængde grøntsager i. Det er en fin måde at gøre den lidt kraftigere på.

Du kan også lave fonden med skaller fra skaldyr.  De bliver ikke bitre af at koge længere end 20 minutter.

I denne video bruger jeg resterne af en 1½ kg havørred. Det er ca. 500-750 gram skrog. Afhængigt af om skindet er med.

Handlinger tilknyttet webside

Bisque

Skrevet af Anonym bruger den 11/12 2012 21:07
Hej max. Hvis jeg nu gerne vil lave en rigtig tyk cremet bisque kan jeg så bruge denne opskrift, og kan jeg koge den yderligere ind efter fisken er taget fra, uden den bliver bitter? Hilsen Mikkel

Bisque

Skrevet af maxm den 11/12 2012 21:59
Ja det kan du. Og man kan sagtens koge ind når fiskebenene er fjernet.

Kartoffel

Skrevet af Anonym bruger den 31/07 2013 17:56
Må man spørge hvorfor du kartoffel og ørred ( fed fisk )i din fiskefond?

Kartoffel

Skrevet af maxm den 12/08 2013 12:40
Kartoffel giver lidt fylde og umami. Derudover bruger jeg de fiskerester jeg har.

Suppe

Skrevet af Anonym bruger den 08/08 2013 12:08
Dejlig nem opskrift og let at følge - tak for det :) Du nævner selv i din video at du elsker god fiskesuppe, så jeg synes det kunne være skønt med dit bud på en god suppe, men jeg kunne ikke finden en i din ellers omfangsrige samling opskrifter?

Suppe

Skrevet af maxm den 12/08 2013 12:39
Du har ret. Der mangler en god Bouillabaisse.

bouillabaisse

Skrevet af vibeke stjernholm den 04/10 2013 12:46
Hej Max. Skøn side som jeg besøger hver uge... meen hvor bliver bouillabaissen sf ?? ;-) Mvh Vibeke

Fiskefond

Skrevet af Anonym bruger den 07/10 2014 21:27
Hvilke krydderurter er det du kommer i?

Anvendelse

Skrevet af Anonym bruger den 03/09 2015 17:10
Jeg står med lidt fiskerester og ved at man kan koge påd em. Så kigger jeg lige ind på Kvalimad og ser dette.

okay. Når jeg har kogt min fond - hvad kan jeg så bruge den til?
Emner
Bagning (98)
Cupcake (11)
Dessert (73)
Eksotisk (20)
Fisk (5)
Frugt (13)
Glutenfri (18)
Gærbrød (30)
Hovedret (34)
Julemad (26)
Kage (81)
Kød (38)
LCHF (9)
Morgenmad (13)
Sauce (25)
Snack (3)
Sous vide (2)
Stivelse (17)
Suppe (18)
Surdej (4)
Tilbehør (5)
Vegetar (48)
 
 
Doner penge og bliv kvalimad sponsor

Kvalimad koster penge at drive. Server, trafik, hosting, videoudstyr, mad, ingredienser osv.

Hvis du kan lide sitet er du velkommen til at dele udgifterne med mig :-D Alle beløb er velkomne, og går direkte til driften.

mobilepay (ny):
2993 4296

paypal: