Mine værktøjer
Du er her: Forside Opskrifter Flødestuvede Kartofler - flødekartofler

Flødestuvede Kartofler - flødekartofler

— Arkiveret under , ,

Opskrift med video - En simpel ret der altid er populær. Uanset til hvad. Kartofler i tynde skiver, fløde, ost og krydderier. Hvordan skal det kunne gå galt?

Flødestuvede Kartofler - flødekartofler

Flødestuvede kartofler - ja ok der var lidt for meget i fadet ...

Ingredienser

  • 1200 gram kartofler
  • 2 små løg (200 gram)
  • 200 gram ost, revet
  • 1/2 stk muskatnød, revet
  • 2 1/2 dl piskefløde
  • 1/2 spsk salt
  • 200 gram bacon, i tern

Fremgangsmåde

 

Jeg plejer at vælge et ildfast fad hvor der kun lige kan være de kartofler i som der brug for. En tommelfingerregel er at du dækker fadet med hele uskrællede kartofler i ét lag, så passer mængden også når de er skrællet og i skiver. Det er selvfølgelig lidt afhængigt af højden på dit fad. I billedet herover er mit fad lidt for lavt, så det er flydt ud over kanten. Der må du prøve dig frem.

Et bredt lavt fad giver mere af den gyldne overflade som jeg godt kan lide.

Skær kartoflerne i tynde skiver.

Skær løgene i kvarte ringe.

Bland alle ingredienserne sammen. Undtagen 1/3 af osten.

Bland det hele godt sammen og hæld det fra skålen over i fadet.

Kom den sidste 1/3 af osten ud over som pynt. Det er osten der giver farven.

De skal have 45 minutter til en time i en 200 grader varm ovn.

Handlinger tilknyttet webside

Bacon ???

Skrevet af Anonym bruger den 19/02 2010 16:04
Hov, glemte du ikke at komme bacon i ?

Bacon ???

Skrevet af maxm den 20/02 2010 11:16
ssshh!

Bacon ???

Skrevet af Jan Vigg den 20/02 2010 12:44
Okay, jeg siger det ikke til nogen !

Bacon ???

Skrevet af Anonym bruger den 23/06 2015 09:40
hvornår kommer du bacon i?

Bacon ???

Skrevet af Anonym bruger den 23/06 2015 09:42
hvornår kommes bacon i?

Bacon ???

Skrevet af Anonym bruger den 24/06 2015 19:09
Under punktet "Bland alle ingredienserne sammen"

fløde kartofler

Skrevet af Anonym bruger den 10/03 2010 17:24
hvor faen bliver tiden i ovnen af :O

flødekartofler

Skrevet af Anonym bruger den 15/05 2010 17:57
Ja, det er altså en væsentlig detalje!!

fløde kartofler

Skrevet af Anonym bruger den 02/07 2014 18:51
Der står under videoen, at de skal have 45 min til en time i en 200 grader varm ovn. :)

Mornay

Skrevet af Anonym bruger den 06/09 2010 07:40
Jeg bruger halv fløde / halv mornay-sauce - det bliver pisse godt!!

Mornay

Skrevet af Anonym bruger den 22/10 2010 20:38
Hvor meget fløde/mornay sauce til hvor mange kartofler?

Mornay

Skrevet af Anonym bruger den 20/12 2010 13:44
til kartoflerne er dækket ;)

Mornay

Skrevet af Anonym bruger den 20/12 2010 13:45
cirka ... måske lige under ...

Flødestuvet kartofler

Skrevet af Anonym bruger den 24/08 2011 16:27
Det smager bare monster lækkert til en gang korteletter i fad

Nej nej nej som Bo Beck ville sige

Skrevet af Anonym bruger den 02/12 2011 15:38
Flødekartofler UDEN hvidløg?????? det er da vist første gang det er set

flødekartofler med hvidløg?

Skrevet af Anonym bruger den 14/11 2012 15:12
flødekartofler MED hvidløg? Det er til gengæld første gang jeg høre om det :-)men det kunne da være man skulle prøve det!

Madlavningsfløde

Skrevet af Anonym bruger den 01/01 2012 21:04
Hej Max, når jeg laver flødestuvede kartofler, og det er lige meget om det er til grillet kød eller andet, så bruger jeg altid Karoline's madlavningsfløde. Er det ikke okay?
Hilsen Martin

Madlavningsfløde

Skrevet af maxm den 02/01 2012 14:05
Naturligvis ikke ... når jeg nu bruger piskefløde så er det det eneste rigtige ;-)

Hvis du kan lide dem med madlavningsfløde så bliv du bare ved med det. Jeg har endda hørt om nogen der blander mælk i deres fløde.

Madlavningsfløde

Skrevet af Anonym bruger den 28/04 2012 13:55
Hvis det skal være lidt sundt, så snitter jeg porre som jeg også lægger i fadet

Madlavningsfløde

Skrevet af Anonym bruger den 03/09 2012 12:33
jeg bruger en tynd opbagt sovs med skummetmælk, det smager lige så godt som med fløde, jeg har lært det af 3en kok
margit

Antal

Skrevet af Anonym bruger den 31/08 2013 11:58
Hvor mange rækker sådan en portion til?

Antal

Skrevet af maxm den 02/09 2013 14:08
jeg plejer at regne 200 g - 300 g kartofler per person.

Lægger du alle mængderne sammen i denne ret så er det ca. 2 kg "kartoffel".

Dvs. der er til 6-10 personer.

Men det er jo meget afhængigt af hvad der ellers er af mad til måltidet.

Bouillon

Skrevet af Anonym bruger den 24/02 2014 10:36
Sådan en omgang flødekartofler bliver lige en tand bedre hvis der er tilsat en kop buillon, jeg plejer bare at bruge en hønseterning.

Ost?!?

Skrevet af Anonym bruger den 06/05 2014 09:57
Er det 1001 måder at ødelægge flødekartofler på ?

Det er da godt nok synd at smadre retten med ost....

Ost?!?

Skrevet af Anonym bruger den 02/07 2014 18:46
Der er to ting i verden, som hvilkes fælles evne kun er, at gøre ting bedre; den ene bacon og den anden er ost. :p

Tommelfingerregel

Skrevet af Anonym bruger den 20/09 2014 11:14
Tak for den med fadet og kartoffelmængden! Har altid fejlberegnet..øvelse gør mester og hver dag er en fest - men flødekartofler laver jeg ikke hver dag.

citron

Skrevet af Anonym bruger den 01/11 2014 11:17
jeg kommer med held revet skal af citron i mine flødekart. - men så er der ikke muscatnød i. I min opskrift står der også noget om citronsaft, men jeg oplever nogen gange at sovsen skiller, så det undlader jeg som regel.

I er god stil :)

Skrevet af Anonym bruger den 25/10 2016 16:45
Jeg elsker alle jeres kommentarer. Fordi de giver mig inspiration og fordi jeg bliver i godt humør af dem. Muligvis en sideeffekt som der altid vil være i forbindelse med flødekartofler. Tak!

Fløden

Skrevet af Anonym bruger den 31/12 2016 10:07
Jeg varmer fløden op med lidt løg og krydderurter for at give den smag :)
Emner
Bagning (98)
Cupcake (11)
Dessert (73)
Eksotisk (20)
Fisk (5)
Frugt (13)
Glutenfri (18)
Gærbrød (30)
Hovedret (34)
Julemad (26)
Kage (81)
Kød (38)
LCHF (9)
Morgenmad (13)
Sauce (25)
Snack (3)
Sous vide (2)
Stivelse (17)
Suppe (18)
Surdej (4)
Tilbehør (5)
Vegetar (48)
 
 
Doner penge og bliv kvalimad sponsor

Kvalimad koster penge at drive. Server, trafik, hosting, videoudstyr, mad, ingredienser osv.

Hvis du kan lide sitet er du velkommen til at dele udgifterne med mig :-D Alle beløb er velkomne, og går direkte til driften.

mobilepay (ny):
2993 4296

paypal: