Mine værktøjer
Du er her: Forside Opskrifter Funnel cake - churros - spanskrør

Funnel cake - churros - spanskrør

— Arkiveret under , , , ,

Opskrift med video - Jeg fik churros første gang da jeg var 14, på ferie i spanien. Det må have været godt, for jeg har for længst glemt mit første kys, som jeg mener var nogenlunde omkring den samme tid, men jeg kan stadigvæk huske mine første "spanskrør" med sukker.

Funnel cake - churros - spanskrør

Churros

Ingredienser

  • 100 gram smør
  • 1 kop (2½ dl) vand
  • 1 kop (2½ dl) mel
  • 4 æg

 

  • ½-1 liter olie til at stege i

Fremgangsmåde

Lav dejen (Fremgangsmåden er den samme som i vandbakkelsesdejen i denne video, til og med æggene er rørt i.)


Bring vand og smør i kog.

Hæld melet i og rør godt rundt indtil det er en sammenhængende dej.

Lad det køle lidt af.

Pisk æggene i ét af gangen.

Kom dejen i en frysepose.

Steg dejen

 

Varm olien op til  170-180 grader.

Klip et hjørne af fryseposen. Ca. 1cm stort. Heller for småt end for stort til at begynde med.

Pres dej ud af posen og ned i olien i lange stænger. Form og længde har ingen betydning. Kom ikke flere i end at de kan undgå at hænge sammen.

Når de er gyldne på den ene side, så vend dem.

De skal have 5-10 minutter i alt.

Noter

Churros er en variation af en choux/vandbakkelses dej som frituresteges. Den laves over alt i verden hvor man har mel og olie til at stege i :-S

Du kan nøjes med at drysse dem med sukker, men du kan også servere dem med:

Varm chokolade dunkesovs

  • 100 gram mørk chokolade
  • ½ liter mælk
  • 1 spsk maizena
  • ½ dl sukker (4 spsk)

Varm det hele op i en gryde til det er en tyk sovs.

Handlinger tilknyttet webside

Spanskrør!

Skrevet af Anonym bruger den 21/09 2010 13:26
DAMN!

tak mange gange for den her opskrift, skal så meget prøves! Har aldrig haft nogen idé om hvordan man laver det - men længe vist de smager vildt nice.

mange tak for opskriften plus de mange andre opskrifter og andet gøgl på siden. mange tak, det er så nice du gider bruge tid på det.

Dejen

Skrevet af Anonym bruger den 07/11 2010 20:15
Når man laver dejen skal man så have øg i?

Dejen

Skrevet af Anonym bruger den 07/11 2010 20:15
Undskyld æg mener jeg

Dejen

Skrevet af Anonym bruger den 07/11 2010 22:24
Ja. Hvorfor er du i tvivl om det?

Dejen

Skrevet af Anonym bruger den 10/05 2012 13:14
JA. JEG ER MEGET I TVIVL. JEG ER FRA ARGENTINA OG I MIT LAND CHURROS BLIVER LAVET UDEN ÆG. HVIS MAN VIL, KAN MAN TILSÆTTE ET ÆG MAXIMUM OG IKKE MERE.
MAN SKAL BARE BRUG DEN SAMME DEJ SOM VANDBAKKELSE OG DET ER DET. ....
MEN SELVFØGELIGT...CHURRO STAMMER FRA DEN 3. VERDEN OG VI ER SÅ DUMME AT MÅSKE HAR VI GJORT DET FORKERT!

Dejen

Skrevet af maxm den 10/05 2012 15:05
Hvor har du fra at churros stammer fra d. 3 verden? Så vidt jeg kan bedømme har den spredt sig fra Spanien og Portugal, med den mulighed at den stammer fra Kina til at begynde med.

Alle de opskrifter jeg har kunnet finde med dem er baseret på en choux dej, som traditionelt har masser af æg.

Du er velkommen til at smide din egen opskrift ind her som en kommentar så vi kan sammenligne.

Dejen

Skrevet af Anonym bruger den 06/11 2014 13:11
Det er en gammel kommentar, men alligevel, vil jeg svarer. Jeg er også fra Argentina og helt ærligt, skammer jeg mig af, at finde sådan manglende kendskab til eget land.
For at begynde med, allesammen ved, at churros stammer fra Spanien.
Så, forstå jeg ikke denne kvinde. Man laver dem, med en stjernet form, som er karakteristisk fra Spanien.
Samtidig, vil jeg tilføje, at Argentina er ikke og har ALDRIG været et land fra det 3.verden! Denne kvinde nedgøre sit eget land, med en stor uvidenhed om alt. Medmindre, hun siger det, ironisk, men her er det ikke stedet til det.
Jeg ved ikke hvordan man lave churros, men tror er der er meget lidt æg i det. Men jeg bliv glad, dajeg læste din opskrif, for
så, spise man ikke bare mel med fedt. Og æggene give god smag.

Så, Max, fortsæt bare sådan, at vi er mange der glade sig for at læse din side. Den er utroligt godt. Og du have en utroligt kendskab til alt muligt, om alle slags mad. Og dine råd er
uvurderlig. Den kvinde, har ikke deltaget igen, med "sin" churros opskrift, så, tror jeg, hun kedede sig og are skrev dumheder.
Men jeg skammer mig for hendes vegne.
Max, du er stor i maden !!! Tak for din tid...

Dejen

Skrevet af Anonym bruger den 06/11 2014 13:19
Undskyld fejlene. Jeg var så sur, at læste det ikke igennem. En gang jeg har sagt det, indrømmer jeg, jeg er ikke nogen lys med dansk sprog. ja..ja..

Dejen

Skrevet af Anonym bruger den 19/11 2013 19:39
Ingen kommentar

Dejen

Skrevet af Anonym bruger den 30/06 2013 17:55
ja det tror jeg

Mums

Skrevet af Anonym bruger den 19/11 2010 19:25
Hej!
Har lige fundet din fantastiske hjemmeside. Har lagt den som favorit og starter i morgen med en af opskrifterne.
Bor i Spanien, så spiser en del churros i løbet af året. Synd man ikke kan sende dem i en pakke, ellers havde jeg sendt et dusin. Nu når kulden er startet kan man købe dem på næsten alle gadehjørner.
På gensyn!
Johanne

...

Skrevet af Anonym bruger den 23/11 2010 19:35
Det var da det reneste lort.. Smager kun af æg, 4 æg.

spanskrør

Skrevet af Anonym bruger den 25/01 2011 16:50
må indrømme at jeg også blev lidt skuffet, de smager i hvert fald ikke som dem man får i tivoli..

spanskrør

Skrevet af maxm den 25/01 2011 18:06
Ok. Jeg kender ikke dem fra Tivoli, men jeg ved godt at der findes forskellige opskrifter. Jeg har selv en gang fået nogen der var mere vaffel agtige. Men den her er den traditionelle.

Hvis de smager af æg kan det typisk være fordi de har været stegt i for varm olie, så de bliver brune inden de er bagt indvendigt. Det samme resultat får man hvis de er for tykke.

spanskrør / TIVOLI SMAG

Skrevet af Anonym bruger den 28/12 2011 20:29
Jeg Har arbejdet på Bakken, der brugte vi fuldstændig samme opskrift, Eneste forskel var, at vi stegte dem i palmin, desuden brugte vi en maskine, som selv sprøjtede dem ud og også selv vendte dem

spanskrør / TIVOLI SMAG

Skrevet af Anonym bruger den 03/04 2014 23:43
Jeg ville at købte den maskine kan hjælp mig ?

kan skriver til mig ( siavashdk@yahoo.dk)eller kan ring til mig
på nr 30457444 .

Hvor meget er en kop

Skrevet af Anonym bruger den 28/11 2010 12:15
Jeg har hørt at en kop normalt er 1 dl, men det ser ud til at det er meget mere hos dig?

Hvor meget er en kop

Skrevet af maxm den 28/11 2010 18:27
En kop er et officielt mål og det er 2½ dl.

Hvor meget er en kop (Tak for det)

Skrevet af Anonym bruger den 29/11 2010 07:03
Mange tak for det...

Så skal vi prøve at lave spanske rør igen.

Hvor meget er en kop

Skrevet af Anonym bruger den 05/09 2013 20:16
Det er det så ikke altid. I gamle DANSKE opskrifter er det 1,25 dl. - De drak åbenbart ikke så meget kaffe dengang:-)
Mener de 2½ dl = kop reelt er "cup" altså engelsk/amr.

churros

Skrevet af Anonym bruger den 08/06 2011 10:26
skal de ligne de i tivolier skal du bruge en sprøjtepose/plastik kræmmerhus fra slikbutik og en stjerne tyl.
Dem skal jeg da helt klart lave til min datter :P

Positivt overrasket!

Skrevet af Mathias Littau den 01/10 2011 22:34
Jeg lavede disse churros i min friture, som normalt er til pommes frittes - det fungerede helt fint. Jeg tilføjede dog lidt sukker samt vaniljesukker i dejen, for at gøre den lidt mere dessert-agtig. Churros'ene spiller forresten super godt sammen med kanel og sukker. De skal spises med det samme, da hvis de står for længe kommer til at smage af olie.

Super delikat dessert - den skal jeg 100% lave igen!!!

Positivt overrasket!

Skrevet af Anonym bruger den 22/09 2014 11:30
Prøv og spis dem med Vanilla is bare god

bortskaffelse af olien

Skrevet af Anonym bruger den 21/11 2011 19:10
hvordan og hvor skal den brugte olie hen. kan jeg bruge den til andet og må jeg hælde den i vasken/wc, når den er kold.
ps spanskrør smager foryende, jeg kan spise dem hurtigere en jeg kan lave dem. :-)

bortskaffelse af olien

Skrevet af maxm den 24/11 2011 13:09
Du kan bruge den til at stege andet mad i. Ingen grund til at smide maden ud.

bortskaffelse af olien

Skrevet af Anonym bruger den 13/05 2012 19:13
Jeg ville aldrig hælde olie i vasken eller i toilettet (ville gemalen nok ikke synes om, da det nemt stopper afløb) Jeg plejer at bruge en tom mælkekarton, lukke den godt til og lader skraldemanden tage den med.
VH. Ulla

bortskaffelse af olien

Skrevet af maxm den 13/05 2012 20:04
Ja. Eller gemme olieflasken og så smide den ud i den. I mange gamle huse er der en "fedtfælde" som samler alt det fedt der bliver smidt ud, så den ikke kommer i kloakken.

Men lige pludselig en eller anden vinter så er der så meget fedt i at vandet ikke kan komme ud. Og så er det ikke sjovt at skulle ud of fjerne 20 kg størknet fedt.

Det kan også stoppe rørene hvis man her lange tynde afløbsrør i huset.

Smider man olien ud med skraldet vil det sandsynligvis ryge til forbrænding og så være med til at varme huse op. I vasken vil det bare ryge renseanlægget.

bortskaffelse af olien

Skrevet af Anonym bruger den 13/11 2012 08:06
Som der allerde er en, der har skrevet så stopper fedt rørene, derfor kan man bruge havregryn til at suge olien og give det til fuglene - de elsker det! Jeg gør det samme hver eneste gang jeg steger noget på panden, hvor der er en masse fedtstof tilbage.

bortskaffelse af olien

Skrevet af maxm den 13/11 2012 20:06
Det er faktisk en god idé at fodre fuglene med stegefedtet. Den snupper jeg :-)

bortskaffelse af olien

Skrevet af Anonym bruger den 03/01 2013 22:10
Eller man kan bruge det til at lave en olielampe.

Ingen grund til bare at smide det ud i hvert fald.

Churros

Skrevet af Anonym bruger den 25/01 2012 11:36
Jeg må sige, jeg har prøvet denne opskrift i dag, men tilsatte 1 tsk vanilliesukker og de smagte himmelsk.
Tak den bruges igen.

Olie?

Skrevet af Anonym bruger den 18/04 2012 12:22
Hvilken olie bruger du?

Olie?

Skrevet af maxm den 18/04 2012 17:53
Bare det er en olie uden smag så virker det. Som regel vindruekerne- eller raps-olie.

Kan de fryses

Skrevet af Anonym bruger den 04/10 2012 22:52
Hej

De er rigtig gode så jeg vil lave dem til min fødselsdags brunch. Der er også mange andre ting jeg skal lave så jeg tænkte på om dejen kan fryses.Altså enten den dejen eller når de er formet?
Mv. Lis

Kan de fryses

Skrevet af maxm den 13/11 2012 20:07
Dejen kan sikkert fryses inden de steges. Men når de er stegte så tvivler jeg. Selvom en tur i ovnen måske kan rette op på dem.

Kan de fryses

Skrevet af Anonym bruger den 28/01 2016 17:15
Jeg frosset dem af flere omgange efter stegning - og har blot taget dem direkte fra fryser og ind i ovnen i 10-12 minutter, så er de blevet som netop taget op fra frituren. Mums :-9

Kan de fryses

Skrevet af Anonym bruger den 16/03 2013 06:06
Jeg har været et sted hvor vi lavede chox dejen, kom den i beholder og satte den i køleskabet op til 2 dage.. Er jeg stor fan af nu, for når jeg så skal have gæster kan den ligge klar, så skal hele køkkenet ik rodes til:-)

Kan de fryses

Skrevet af Anonym bruger den 16/03 2013 06:06
Jeg har været et sted hvor vi lavede chox dejen, kom den i beholder og satte den i køleskabet op til 2 dage.. Er jeg stor fan af nu, for når jeg så skal have gæster kan den ligge klar, så skal hele køkkenet ik rodes til:-)

Spanske rør.

Skrevet af Anonym bruger den 30/04 2013 07:04
I den Arabiske version bliver rørene når de er færdig kogte, penslet med rosen vand og rullet i sukker. Uanset hvordan de bliver lavet er de fantastiske :-)

Churros

Skrevet af Anonym bruger den 04/06 2013 03:59
Dejen skal jeg ikke gøre mig klog på - men i Disneyland, Californien bliver de rullet i kanelsukker (rørsukker) og serveret. Kan varmt anbefales til både store og små sjæle.

Churros

Skrevet af Anonym bruger den 15/10 2013 16:07
jeg har tit stået på marked og set de lave churros jeg har aldrig set de bruge smør og æg i dem de lave de koge vand og tage mel fra en stor kasse og blande de 2 ting sammen har jeg set men det kan da godt være der er noget i det mel som de bruge men de står ikke og putte noget i når de skal lave det dej

Churros

Skrevet af Anonym bruger den 04/11 2013 14:14
Der skal ikke æg i churros
 I hvertfald ikke i spanske opskrifter.

Æg

Skrevet af Anonym bruger den 10/02 2015 13:32
Nu står der, at jeg skal have æg i. Men i en anden opskrift jeg har, står der at jeg ikke skal?! Gør det en forskel om der er æg i eller ej? :)
Emner
Bagning (98)
Cupcake (11)
Dessert (73)
Eksotisk (20)
Fisk (5)
Frugt (13)
Glutenfri (18)
Gærbrød (30)
Hovedret (34)
Julemad (26)
Kage (81)
Kød (38)
LCHF (9)
Morgenmad (13)
Sauce (25)
Snack (3)
Sous vide (2)
Stivelse (17)
Suppe (18)
Surdej (4)
Tilbehør (5)
Vegetar (48)
 
 
Doner penge og bliv kvalimad sponsor

Kvalimad koster penge at drive. Server, trafik, hosting, videoudstyr, mad, ingredienser osv.

Hvis du kan lide sitet er du velkommen til at dele udgifterne med mig :-D Alle beløb er velkomne, og går direkte til driften.

mobilepay (ny):
2993 4296

paypal: