Mine værktøjer
Du er her: Forside Opskrifter Italiensk Grøntsags Tomatsauce til Pizza og Pasta

Italiensk Grøntsags Tomatsauce til Pizza og Pasta

— Arkiveret under ,

En god tomatsauce gøre hele forskellen. Hvad enten den skal dække en pizzabund eller den skal på en portion pasta. Man kan finde opskrifter med ovnbrunede tomater, ost og vin. det syntes jeg ikke er nødvendigt. Min opskrift er simpel, men der gemmer sig også et par hemmeligheder i den.

Italiensk Grøntsags Tomatsauce til Pizza og Pasta

Grøntsags Tomat Sauce - Blendet.

Ingredienser

  • 1 dåse hakkede tomater, eller 250 gram friske
  • 1/2 løg
  • 1/2 peberfrugt
  • 1-2 fed hvidløg
  • 1 tsk vineddike (Første hemmelighed)
  • 1 tsk sukker (Ja det er den 2. lille beskidte hemmelighed)
  • 1 tsk tørret oregano
  • salt (ca. 1 tsk)
  • peber

Fremgangsmåde

Hak grøntsagerne til grove tern.

Hæld det hele i en gryde.

Kog det en time eller to tid, til det er godt blødt. Spæd op med vand hvis det bliver for tykt.

Hvis du ikke kan lide klumper, så kør en stavblender igennem.

Smag til med salt og peber

Handlinger tilknyttet webside

Pizza

Skrevet af Anonym bruger den 03/02 2010 13:07
Er det ikke lige i overkanten at koge/ varmebehandle "massen" hvis saucen skal bruges til pizza..??? Det blir jo varmebehandlet igen når det bliver spredt på dejen... Jeg plejer bare at grovblende det hele... bortset fra tørrede krydderier som jeg tilsætter efter blendningen... men så beholder blandingen sin syre og sødme...

mvh/ Michael Rommedahl

Pizza

Skrevet af Anonym bruger den 01/10 2010 14:28
Kan godt følge dig, men kan forestille mig, at det handler om at få noget af vandet kogt fra, så du ikke ender med en pizza, hvor fyldet svømmer rundt i en sø af tomatvand. (Overdrivelse fremmer forståelsen...yadda yadda...)

Sukker

Skrevet af Anonym bruger den 03/02 2010 14:33
Jeg vil undvære sukker, fordi jeg bruger frisk ananas eller banan på pizzaen. Pizza SKAL være med frugter :)

vh Henning

Sukker

Skrevet af Anonym bruger den 24/08 2010 11:29
AHHH en pizza skal væere med kød... frugter har ingen plads på pizzaen :)

Sukker

Skrevet af Anonym bruger den 22/09 2010 14:40
en god tomatsovs SKAL ha sukker og den maa helst heller ikke koge... kun blobbe lidt!

Sukker

Skrevet af Anonym bruger den 22/09 2010 15:45
grunden til sovsen skal simre så længe er for at intensivere smagen af de forskellige ingredienser. Man tilføjer sukker for at fremhæve smagen af de øvrige ingredienser.
Hilsen Marie Louise

Sukker

Skrevet af Anonym bruger den 09/10 2013 21:22
al det skide sukker kan erstattes med en reven gulerod.

Sukker

Skrevet af Anonym bruger den 16/06 2011 14:33
Du kan skuda ikke skrive den ikke må koge men kun blobbe lidt. Så er den jo i kog. Badehætte.

Sukker

Skrevet af Anonym bruger den 28/12 2011 20:37
Hvad så badehætte

Sukker

Skrevet af Anonym bruger den 27/06 2012 13:58
IKKE hvis den er på solmodne frilandstomater

Sukker

Skrevet af bent zederkopf den 04/10 2012 13:35
Hvorfor ikke bruge nogle af æblerne fra haven, det er et naturligt sødemiddel. Mange af de billige ketchup er lave af æblepure...

Sukker

Skrevet af Anonym bruger den 16/02 2013 11:28
Lyder da som et rigtig godt alternativ ;) Vil jeg prøve :)

Sukker

Skrevet af Anonym bruger den 21/08 2011 23:18
haha ja med MEGET kød på

Sukker

Skrevet af Anonym bruger den 06/07 2012 11:17
alt kan komme på en pizza , JFYI.............

Sukker

Skrevet af Anonym bruger den 28/02 2011 13:02
klamt! varm banan er no go.....

Sukker

Skrevet af Anonym bruger den 27/08 2011 19:56
åh en nummer42...

Sukker

Skrevet af Anonym bruger den 28/10 2011 23:10
med chili og hvidløg? :-)

Frugter Henning

Skrevet af Anonym bruger den 08/06 2012 17:07
Henning, Der skal ikke vaere frugter paa pizzaen Henning, og Henning slet ikke banan, Henning.

Sukker

Skrevet af Anonym bruger den 09/12 2012 09:39
henning henning du har delvist ret pizza med banan og ananas smager super godt
prøv ananas og karry det er super overdrevet godt det er da helt vildt evt og kylling på det gør den ikke ringere

Mjm

Sukker

Skrevet af Anonym bruger den 12/05 2013 14:47
Der er slet og ret noget vrøvl... Frugt høret til før eller efter pizzaen, aldrig på !

Sukker

Skrevet af Anonym bruger den 26/03 2014 13:35
Du er helt væk Henning... Frugt har intet at gøre på pizza! Frugt hører til det søde køkken og absolut ikke pizza... Desuden er det kun dårlige pizzeriaer der har selvopfundne pizzanavne som Hawaii på menukortet... De gode pizzarestauranter holder heldigvis fast i traditionerne og sælger kun ægte klassiske pizzaer som f.eks quattro formaggi og prosciutto e funghi. En pizza skal være simpel og velsmagende, italienerne ville slagte dig levende hvis de vidste du puttede banan på din pizza. Desværre er der alt for mange danskere der har fået den fejlagtige opfattelse at en pizza skal overfyldes med latterlige ingredienser og Henning...du er en af dem. I burde alle skamme jer! Min bøn: køb kun gode autentiske pizzaer eller lav dem selv i italienernes ånd og ikke klamme fordanskede versioner.

Sukker

Skrevet af maxm den 26/03 2014 21:24
Tonen er lige hård nok i denne kommentar. Vi kan godt være saglige imens vi udtrykker vores uenighed.

Jeg plejer at slette hårde kommentarer, men denne er kun lige på kanten så jeg lader den være og kommer med opfordring til en god omgangstone :-)

Lauerbærblade & Rødvin

Skrevet af Anonym bruger den 14/11 2010 14:07
Gi' den det sidste italienske pift og kog ind med et par glas rødvin og 2-3 lauerbærblade... Det er himlen!
(Og selvfølgelig KUN San Marzano tomater!)

Lauerbærblade & Rødvin

Skrevet af Anonym bruger den 29/12 2010 23:00
Helt enig Laubærbladene er uundværlige, dernæst er lagereddike den rigtige eddike at bruge den balancerer med sukkeret, og er faktisk en del gennemgående i italiensk mad.

italiensk tomat sovs.

Skrevet af Anonym bruger den 14/12 2010 23:13
der mangler da også en stang blegselleri og en gulerod, ingen tomatsovs uden en soffrito:-)

italiensk tomat sovs.

Skrevet af Anonym bruger den 24/02 2011 14:57
Tomatsauce bliver helt fantastisk hvis man tilsætter en knivspids (+/-) stødt kanel sammen med sukkeret:-) Det vi jeg altid!

pastasovs

Skrevet af Anonym bruger den 05/01 2011 05:44
mega god prøv det :D

Super opskrift

Skrevet af Anonym bruger den 31/03 2011 17:52
Hej Max.

Som det er med de fleste af dine opskrifter er denne sovs både nem og superlækker at lave.

Jeg har tilføjet en komplet pizzaopskrift på min side, med stærk inspiration fra ovenstående, så som tak for lån har jeg pænt linket tilbage - jeg håber det er iorden.

Artiklen kan læses her:
http://www.borne-aktivitete[…]aliensk-pizza-grundopskrift

:)

Skrevet af Anonym bruger den 04/04 2011 11:28
Faktisk skal sukkeret i fordi at tomater indholder syre, og derved neutraliseres det. Det giver tomaterne mere sødme og fremhæver i øvrigt også de andre ingredienser :)

ikke korrekt.

Skrevet af Anonym bruger den 17/06 2012 23:51
Sukker neutraliserer ikke syre. Ligesom salt, bitter/besk eller umami heller ikke gør.
Ved at tilsætte sukker, bringes en bedre balance mellem de forskellige smage, og derved undgås for meget dominans af kun en smagstype.

Fryse ned

Skrevet af Anonym bruger den 07/04 2011 09:42
Først vil jeg sige tak for en kanon go side!!!!
Kan man lave store portioner af "Italiensk Tomatsauce" og så fryse det ned i mindre portiner?? Der er jo lidt arbejde med at skulle lave det til fire pertioner hver gang.... og noget nemmere hvis man lige havde en bette bøtte i fryseren:-)

Fryse ned

Skrevet af maxm den 07/04 2011 10:34
Ja, det er godt at fryse ned.

Fryse ned

Skrevet af Anonym bruger den 07/04 2011 11:43
Super:-)
Er lige blevet færdig med den første portion, den er stadig varm og lidt sød. Men det er måske ok at den er sød?
Skal man bruge låg på gryden?
Må den godt koge i længere tid? F.eks. i 4 timer?

Fryse ned

Skrevet af maxm den 07/04 2011 13:11
Sødmen afhænger meget af tomaterne. Det kan være du har været heldig at få nogen der er ekstra søde, så kan sovsen også blive det.

Der er ingen grund til at koge længere hvis du ikke vil have den tykkere. Du risikerer nemt at den bliver så tyk at den brænder på i bunden.

tomatsovsen

Skrevet af Anonym bruger den 15/06 2011 17:40
Denne tomatsovs er okay......
Det er ikke den bedste jeg har smagt men...
Den smager fint<3<3

Tomatsauce

Skrevet af Anonym bruger den 22/09 2011 14:29
Slet ikke dårligt!

Tomatsauce

Skrevet af Anonym bruger den 28/12 2011 15:02
 god pizza hv mike

fjern kernerne

Skrevet af Anonym bruger den 10/09 2012 07:34
Kernerne skal ud af friske tomater, så skal saucen kun simre 10 min. hilsen hanne

tak for opskrifeten

Skrevet af Anonym bruger den 12/09 2012 16:31
det var dælme en god opskrift, valgte frisk tomat (egne tomater) og blænder modellen.
Med en kold hævet bund og vores farvorit pizza topping, var det sørme et godt måltid!

Bare den bedste!

Skrevet af Anonym bruger den 28/10 2012 18:10
Bedste tomatsauce EVER. Hele familien spiste sådan cirka det dobbelte antal pizzastykker, så den bruger vi fremover hver gang :-)
Tak for opskriften!

Bare den bedste!

Skrevet af Anonym bruger den 08/01 2014 15:01
Tak, fordi du gider lægge opskrifter ud! Den smager DEJLIGT. Desuden bidrager det til STOR underholdning, at læse, i hvor høj grad en lille skefuld sukker kan ophidse (hvad der ellers ser ud til at være) voksne mennesker.
For ikke at tale om frugt!
Det er sprængfarlige emner, du tager op!! ;-)

Pizza sovsen

Skrevet af Anonym bruger den 07/04 2014 13:02
Jeg er spændt på sovsen til pizzaen i hører vi skal have pizza til aften og dejen er langtids hævet meget spændt men koger den ikke så længe som i anbefaler jeg ladere den simrer ca 15-20 minutter hilsen Ing
Emner
Bagning (98)
Cupcake (11)
Dessert (71)
Eksotisk (20)
Fisk (5)
Frugt (13)
Glutenfri (12)
Gærbrød (30)
Hovedret (34)
Julemad (26)
Kage (81)
Kød (38)
LCHF (9)
Morgenmad (12)
Sauce (25)
Snack (3)
Sous vide (2)
Stivelse (12)
Suppe (18)
Surdej (4)
Vegetar (43)
 
 
Doner penge og bliv kvalimad sponsor

Kvalimad koster penge at drive. Server, trafik, hosting, videoudstyr, mad, ingredienser osv.

Hvis du kan lide sitet er du velkommen til at dele udgifterne med mig :-D Alle beløb er velkomne, og går direkte til driften.

mobilepay (ny):
2993 4296

paypal: