Mine værktøjer
Du er her: Forside Opskrifter Kagecreme - konditorcreme

Kagecreme - konditorcreme

— Arkiveret under , , ,

Opskrift med video - En af de mest fleksible cremer er den almindelige kagecreme. Det er blot en vanillecreme med lidt maizena i, men det gør den super robust og fleksibel.

Kagecreme - konditorcreme

Kagecreme til lidt trifli

Ingredienser

  • ½ liter fløde
  • 3 æg
  • 150 gram sukker
  • 1 spsk vanillesukker
  • 2 spsk maizena

Fremgangsmåde

Hæld maizena op i en gryde.

Hæld lidt fløde i, og rør alle klumperne i maizenaen væk.

Hæld resten af ingredienserne i.

Varm op under omrøring indtil det er cremet. Du er ikke i tvivl.

 

Noter

Hvis du ikke er så vant til at lave cremer selv, men blot køber et brev med pulver i et supermarked, så er det kagecreme du får ud af de breve. Bortset fra at smagen jo overhovedet ikke kan sammenlignes.

I modsætning til den almindelig vanillecreme, så er kagecremen ikke særlig følsom over for varme. Det er også derfor man kan bage med den. Maizenaen forstærker æggedelene så de ikke klumper sammen.

I videoen er min fremgangsmåde lidt anderledes. Det er blot fordi jeg er for doven til at vaske en skål af til at veje op i. Så jeg gør det direkte i gryden. Men princippet er det samme. jeg rører maizenaen ud først med lidt fløde, så den ikke klumper.

Variation

Denne creme kan bruges direkte alle steder hvor der skal bruges kagecreme. men hvis du har en opskrift hvor den ikke skal bages, så er det tit godt at tage en portion af denne kagecreme og blande med flødeskum af ½ liter fløde. Den bliver mindre sød og mere luftig.

Den variation er godt til frugtsalater, trifli, lagkager, som fyld i vandbakkelser osv.

Hvis du bruger hjemmelavet vanillesukker, så kan din creme godt blive lidt brunlig, da vanillestængerne farver. Smagen er stadigvæk lige god.

Handlinger tilknyttet webside

Kommentarer

Denne artikel har fået så mange kommentarer (65) at siden er blevet MEGET STOR. Derfor vises kommentarerne ikke med mindre du vælger det. Bare tryk på linket herunder og så kan du se dem. Bemærk at det tager flere sekunder for siden at vises med kommentarer.
Emner
Bagning (98)
Cupcake (11)
Dessert (73)
Eksotisk (20)
Fisk (5)
Frugt (13)
Glutenfri (18)
Gærbrød (30)
Hovedret (34)
Julemad (26)
Kage (81)
Kød (38)
LCHF (9)
Morgenmad (13)
Sauce (25)
Snack (3)
Sous vide (2)
Stivelse (17)
Suppe (18)
Surdej (4)
Tilbehør (5)
Vegetar (48)
 
 
Doner penge og bliv kvalimad sponsor

Kvalimad koster penge at drive. Server, trafik, hosting, videoudstyr, mad, ingredienser osv.

Hvis du kan lide sitet er du velkommen til at dele udgifterne med mig :-D Alle beløb er velkomne, og går direkte til driften.

mobilepay (ny):
2993 4296

paypal: