Mine værktøjer
Du er her: Forside Opskrifter Kagecreme - konditorcreme

Bagning
 
Dessert
 
Grundopskrift
 
Video opskrift
 
Doner penge?

1 avis: 15,00
1 mad magasin: 50,00
1 måneds netflix: 75,00
1 kogebog: 299,95
1 madkursus: 1.050,00
1 års licens: 2.436,00

ubegrænset kvalimad: du bestemmer!
:-)

mobilepay (ny):
2993 4296

paypal:
 
 

Kagecreme - konditorcreme

— Arkiveret under , , ,

Opskrift med video - En af de mest fleksible cremer er den almindelige kagecreme. Det er blot en vanillecreme med lidt maizena i, men det gør den super robust og fleksibel.

Kagecreme - konditorcreme

Kagecreme til lidt trifli

Ingredienser

  • ½ liter fløde
  • 3 æg
  • 150 gram sukker
  • 1 spsk vanillesukker
  • 2 spsk maizena

Fremgangsmåde

Hæld maizena op i en gryde.

Hæld lidt fløde i, og rør alle klumperne i maizenaen væk.

Hæld resten af ingredienserne i.

Varm op under omrøring indtil det er cremet. Du er ikke i tvivl.

 

Noter

Hvis du ikke er så vant til at lave cremer selv, men blot køber et brev med pulver i et supermarked, så er det kagecreme du får ud af de breve. Bortset fra at smagen jo overhovedet ikke kan sammenlignes.

I modsætning til den almindelig vanillecreme, så er kagecremen ikke særlig følsom over for varme. Det er også derfor man kan bage med den. Maizenaen forstærker æggedelene så de ikke klumper sammen.

I videoen er min fremgangsmåde lidt anderledes. Det er blot fordi jeg er for doven til at vaske en skål af til at veje op i. Så jeg gør det direkte i gryden. Men princippet er det samme. jeg rører maizenaen ud først med lidt fløde, så den ikke klumper.

Variation

Denne creme kan bruges direkte alle steder hvor der skal bruges kagecreme. men hvis du har en opskrift hvor den ikke skal bages, så er det tit godt at tage en portion af denne kagecreme og blande med flødeskum af ½ liter fløde. Den bliver mindre sød og mere luftig.

Den variation er godt til frugtsalater, trifli, lagkager, som fyld i vandbakkelser osv.

Hvis du bruger hjemmelavet vanillesukker, så kan din creme godt blive lidt brunlig, da vanillestængerne farver. Smagen er stadigvæk lige god.

Handlinger tilknyttet webside

Alternativ til maizena

Skrevet af Anonym bruger den 10/06 2010 15:02
Kan man komme almindeligt hvedemel i istedet for maizena?

Alternativ til maizena

Skrevet af maxm den 10/06 2010 16:05
Det kan du sagtens. Og hvis den ikke skal varmes op igen, så kan du også bruge kartoffelmel.

Mere om creme her: http://www.kvalimad.dk/artikler/alt-om-aeggecreme

Maizena ?

Skrevet af Anonym bruger den 23/12 2010 11:18
Når i nu skriver Maizena, refereres der så til alm jævner, eller majsstivelse ?

ps. er lige faldet over hjemmesiden for få timer siden, og er allerede en stor fan.

Maizena ?

Skrevet af maxm den 23/12 2010 12:06
det er Maijsstivelse jeg mener.

Maizena ?

Skrevet af Anonym bruger den 23/12 2010 16:51
OK mange tak.
Var meget i tvivl eftersom maizena udbyder utroligt mange produkter. Jeg har lavet med maizena jævner eftersom jeg var i tvivl. Så nu må vi se hvordan det udvikler sig.

Mvh Shaun

Maizena ?

Skrevet af maxm den 23/12 2010 17:25
for mennesker i min høje alder er maizena synonymt med majsstivelse. Alt det andet nymodens halløj kender jeg ikke noget til.

Maizena ?

Skrevet af Anonym bruger den 29/01 2011 09:29
Maizena er firmanavnet. De udbyder mange produkter. Jævneren er blot en kartoffelmel, så den har ikke noget med Maizenamel at gøre. Man kan jo til enhver tid blot læse produktangivelsen på bagsiden, så er man ikke i tvivl om hvad det er man køber.

Maizena ?

Skrevet af Anonym bruger den 04/02 2011 10:00
Når folk skriver maizena er det majs stivelse der er ment... Det ved alle der har lidt med mad at gøre.

Maizena ?

Skrevet af Anonym bruger den 18/08 2011 08:11
godt ord igen...
tal da endelig ned til folk

Maizena ?

Skrevet af Anonym bruger den 30/09 2011 16:49
Det er da noget forfærdelig vrøvl.... Det er vidst et spørgsmål om man følger med udviklingen eller ej. Marizena og majsstivelse er på ingen måde fællesnævner.

Fastelavnsboller?

Skrevet af Anonym bruger den 30/01 2011 19:59
Hej:-)
Kan cremen bruges i fastelavnsboller??
Vh Stine

Fastelavnsboller?

Skrevet af maxm den 30/01 2011 21:26
Ja, det kan den sagtens.

Fastelavnsboller?

Skrevet af Anonym bruger den 31/01 2011 09:33
Tak! Den smager himmelsk:-)) Og dejligt med din video:-))

Kartoffelmel

Skrevet af Anonym bruger den 01/08 2011 11:31
Jeg lavede den med kartoffelmel og brugte den til en jorbær tærte - det blev helt super og det søde passer perfekt med det sure i bærene :)

lagkage :D

Skrevet af Anonym bruger den 26/10 2011 13:11
hej!
ville bare lige hører om cremen kan bruges til hjemmelavet lagkage? :)

lagkage :D

Skrevet af maxm den 27/10 2011 09:05
Den er endog særdeles velegnet til lagkage ;-)

lagkage :D

Skrevet af Anonym bruger den 30/10 2011 09:15
Den er meget tynd. hvordan kan jeg få den til at være så stiv at lagene i lagkagen ikke præsser cremen ud til siderne.

lagkage :D

Skrevet af maxm den 30/10 2011 17:30
For det første skal den være køleskabskold. Så bliver den meget mere tyktflydende. Er det ikke nok, så kom mere maizena i. Men prøv lige at køl det ned først. Det plejer altså at være nok.

lagkage :D

Skrevet af Anonym bruger den 02/11 2011 11:15
helt enig!!!... har prøvet at lave den, den er helt fantastisk og hvis du varmer den nok op, burde den bestemt ikke være tynd!! :D kh. Simone

mælk

Skrevet af Anonym bruger den 01/11 2011 13:50
kan man bruge mælk hvis man ikke har fløde ????

mælk

Skrevet af maxm den 01/11 2011 19:46
Ja. Eller en hvilken som helst kombination af mælk og fløde. Men der ryger en stor del af kvaliteten.

Kagecreme

Skrevet af Anonym bruger den 16/12 2011 11:30
Hej Max. Hvad kan det skyldes at cremen ikke bliver tyk, selvom den koger op, og bliver taget af varmen igen mens jeg rører.
Mvh GRK

Kagecreme

Skrevet af maxm den 16/12 2011 14:51
Hvis den slet ikke bliver tykkere så er det fordi du har glemt at komme æg og maizena i :-)

Hvis du syntes at den bare ikke er tyk nok, så prøv at komme den på køl i køleskabet nogle timer.

Konditorkrem

Skrevet af Anonym bruger den 17/12 2011 08:47
Kan man bruge sødmælk istedet for piskefløde?
Lidt mere fedtfri

Konditorkrem

Skrevet af maxm den 18/12 2011 16:35
Ja, men den smager bedre med fløde.

Super lækker og nem creme

Skrevet af Anonym bruger den 07/01 2012 19:11
Hej, har lige lavet cremen. Den blev helt fantastisk! Slut med at købe færdig lavet. :o) Fedt du har lagt en video op... Vh Frank

Evt. med lidt bær i?

Skrevet af Anonym bruger den 17/01 2012 16:30
Hej,

Er der nogle gode fif til hvordan man kan få en kagecreme med jordbær/hindbær og chokolade? Fik en rigtig lækker lagkage fra en konditor, hvor der var et lag creme med jordbær og et med chokolade, men er usikker på hvordan dette kan laves.

Evt. med lidt bær i?

Skrevet af Anonym bruger den 28/01 2012 14:05
Hej du. Jeg har tit lavet bærcreme/mousse og chokoladecreme i mine kage og det er altid et hit.

Bærcreme: Kog og mos de bær du vil bruge i lidt vand. Tilsæt sukker (og vanille) efter smag. Køl det godt af (gerne natten over). Pisk flødeskum godt stift og bland bærblandingen i. Vupti - lækker bærcreme.

Chokoladecreme: Smelt den chokolade (200 - 300g) du gerne vil have sammen med 2,5dl fløde i en skål over vandbad (Al slags chokolade kan bruges, men kan klart anbefale toblerone eller skildpadder!). Det må ikke koge! Det skal bare smelte sammen til en ensartet masse og så på køl. Det skal være helt koldt inden du pisker det op. Der skal ikke piske så meget før cremen er fast og klar til, at komme i lagkagen.

Håber du kan bruge mit svar : )

Mvh. Anne

holbarhed

Skrevet af Anonym bruger den 18/01 2012 17:50
hvor længe kan cremen holde sig?
 

holbarhed

Skrevet af maxm den 18/01 2012 21:49
3 dage til en uge i køleskabet.

holbarhed

Skrevet af Anonym bruger den 18/01 2012 23:14
Hej Max,

har du set min indslag omkring bær i kagecremen lige ovenfor?

Håber du kan svare.

MVH Lilian

holbarhed

Skrevet af maxm den 19/01 2012 20:53
Hvis jeg ikke kender et godt svar så tier jeg bare stille. Som her :-)

Ellers kan du prøve en råcreme med bærrene most og vendt i. Det ville være mit umiddelbare gæt.

Sukkerindhold

Skrevet af Anonym bruger den 05/02 2012 09:39
Tak for opskriften - og videoen, det er altid rart at have "set" det før man selv gør det. Super let opskrift, og cremen fik perfekt konsistens, tyk og cremet og blank, endda inden nedkøling.

Men - jeg synes den er meget sød! Så næste gang vil jeg nok prøve at bruge væsentligt mindre sukker, og tilsætte korn af en vaniliestang til at give den et ekstra vaniliepift (havde desværre brugt alle husets reserver på det område til jul).

Men en ting er i hvert fald helt sikkert - slut med at bruge pulvercreme i fremtiden.

mango pure

Skrevet af Anonym bruger den 10/02 2012 23:09
Hejsa:)

hvis man kommer mango pure i og kagecreme er flydende,skal jeg så tilsætte mere majsstivelse i?og evt lad den koge igennem?

Kagecreme tips

Skrevet af Anonym bruger den 17/04 2012 19:55
Man kan da sagnets bruge kagecreme til macaroner?
Jeg ville gerne lave dem i jordbaersmag (kagecremen), men er det ikke "nemmere" at bruge marmalade eller jordbaergroed som direkte blandes med kagecremen - istedet for friske baer.

fryseegnet?

Skrevet af Anonym bruger den 28/04 2012 17:41
Kan cremen mon fryses? og bliver den stiv nok til en lagkage som smøres op med smørcreme?

fryseegnet?

Skrevet af Anonym bruger den 17/06 2012 11:07
Hvis du ser på opskriften på hjemmelavet vanillieis vil du se at opskriften stort set er den samme.Hvis du ikke har en ismaskine skal du dog være opmærksom på at cremen skal røres ofte under indfrysningen ellers bliver den stenhård og meget "iset". Smager dog stadig godt.
Med venlig hilsen Juana.

fryseegnet?

Skrevet af maxm den 17/06 2012 17:21
Hvis du er bekymret for om den bliver stiv nok kan du komme en ekstra spsk maizena i. Men prøv den evt. først uden.

Tynd creme

Skrevet af Anonym bruger den 11/05 2012 15:28
hej,

Jeg har lige fulgt din guide og lavet en ganske fin creme, der var tyktflydende og smagte fantastisk.

Jeg har efterfølgende lavet flødeskum og blandet de to ting sammen. Men nu har jeg fået mig en helt vildt din creme, der mest af alt minder om vanille milkshake.

hvad har jeg gjort galt/kan jeg nå at rede det?

//Nicolaj

Tynd creme

Skrevet af maxm den 13/05 2012 16:24
Du har nok ikke pisket fløden tyk nok, eller også har du rørt den for meget rundt i cremen.

Tynd creme

Skrevet af Anonym bruger den 17/06 2012 10:58
Hej. Jeg er selv opvokset i Sverige hvor man bruger sk. vaniljesovs (er det samme som vaniljecreme) til det meste og især til æblekager af en hver art.
Hvis du blander din vanilliecreme med flødeskum skal den bruges samme dag, ellers bliver den tynd. Aner ikke hvorfor,men det samme sker med vanilliecremen hvis den bliver gemt i køleskab mere end et døgn. Måske er det fordi min gamle svenske creme opskrift er baseret på mælk.Det er langt fedtfattigere og billigere at bruge en vanillecreme baseret på mælk og vanillien giver et godt modspil til alle sure råvarer som rabarber, æbler og friske bær. Med venlig hilsen Juana.

Fasthed

Skrevet af Jeanette Sloth Lave den 09/07 2012 19:20
Hej

Kan denne creme bruges i kager som skal overtrækkes med fondant. Er den fast nok til det ?

Ellers en super hjemmeside.

Fasthed

Skrevet af maxm den 20/07 2012 14:15
Den er godt til lagkage og imellem bunde. Men ikke som overtræk. Der bruger man traditionelt en smørcreme.

Det vil dog sikkert virke fint at blande en den af denne creme med en del smørcreme.

Saccrose/fructose/sorbitol fri!

Skrevet af Anonym bruger den 26/07 2012 17:14
Hej

Jeg har tænkt mig at bruge dextrose istedet for sukker. Vil det virke? Og vaniljestænger istedet for pulver?
Desuden vil jeg høre om man kan tilføje kakao til den? Ikke chokolade!! Hvis ja, så hvorledes?

Tak

Saccrose/fructose/sorbitol fri!

Skrevet af maxm den 03/08 2012 10:41
Du kan sagtens bruge ½ stang vanille i stedet for vanillesukker.

Kakao vil gøre den lidt grynet, men det er ikke noget praktisk problem. Chokolade er finere malet end kakao. Derfor kan man ikke mærke grynene.

Dextrose ... ingen anelse.

Kan den bruge til en etage-kage?

Skrevet af Anonym bruger den 09/01 2013 20:46
Hejsa

Jeg skal lave en 2 etages / 3-lag-pr etage fondant dækket kage... Ville denne creme kunne bruges eller ville den flyde ud?

Mvh Birgit

Kan den bruge til en etage-kage?

Skrevet af Anonym bruger den 09/01 2013 21:04
Ja, den er velegnet til lagkager.

WOW!

Skrevet af Anonym bruger den 05/02 2013 08:13
Ej, hvor jeg glæder mig.. Har siddet og læst, over et par dage, rigtig mange opskrifter..
Jeg starter med denne kagecreme.. og så ser vi..

Fantastisk side!!

Maria

WOW!

Skrevet af Anonym bruger den 12/02 2013 20:17
Num num og yum yum..

Det er VIRKELIG godt..

Appelsincreme

Skrevet af Anonym bruger den 08/02 2013 16:12

  Hej!
  
  Kan du hjælpe mig med at lave en appelsincreme
 til en lagkage?

  Vh. Otto.

Appelsincreme

Skrevet af maxm den 13/02 2013 10:45
Du skal bare komme reven skal af 1 appelsin i denne creme. Så er det en appelsincreme. Det er vigtigt ikke at få de hvide med da det er meget bitter og ikke smager af appelsin.

Kan man bruge rørsukker

Skrevet af Anonym bruger den 26/08 2013 13:37
Hej. Har tænkt mig at prøve denne opskrift, da jeg er lidt træt af kagecreme fra brev. Kan man bruge rørsukker i stedet for det hvide sukker?

Kan man bruge rørsukker

Skrevet af Anonym bruger den 31/08 2013 08:39
Det tror jeg godt du kan, cremen vil nok bare blive mere brunlig at se på.

Kan man bruge rørsukker

Skrevet af maxm den 02/09 2013 13:57
Der er ikke noget teknisk til hinder for det. Men prøv at lave den med almindeligt hvidt sukker først, så du har noget at sammenligne med. Den smager meget anderledes end pulvercreme i forvejen.

Lakrids-kagecreme

Skrevet af Anonym bruger den 14/09 2013 11:56
Jeg erstattede vanilien med 2spk. lakrids ekstrakt pulver fra panduro. Meget lækker mild/blød smag til min blåbær/lakridscreme lagkage.
Jeg tænkte på - jer der synes den er for tynd. Bruger I spk. måleske? der er normalt mindre i en normal spiseske end i måleskeen. Det bliver sikkert også tyndere, hvis man sparer på fløden..

Hindbærmarmelade?

Skrevet af Anonym bruger den 30/09 2013 13:37
Kan jeg blande hindbærmarmelade i denne creme? Hvor meget marmelade? Og bruge den mellem lagkagebundene?

Husblas

Skrevet af Anonym bruger den 01/09 2014 21:08
Er det mon muligt at tiføje husblas til denne opskrifså cremen også biver skærefast ?
 
Emner
Bagning (98)
Cupcake (11)
Dessert (72)
Eksotisk (20)
Fisk (5)
Frugt (13)
Glutenfri (16)
Gærbrød (30)
Hovedret (34)
Julemad (26)
Kage (81)
Kød (38)
LCHF (9)
Morgenmad (12)
Sauce (25)
Snack (3)
Sous vide (2)
Stivelse (15)
Suppe (18)
Surdej (4)
Tilbehør (3)
Vegetar (46)
 
 
Doner penge og bliv kvalimad sponsor

Kvalimad koster penge at drive. Server, trafik, hosting, videoudstyr, mad, ingredienser osv.

Hvis du kan lide sitet er du velkommen til at dele udgifterne med mig :-D Alle beløb er velkomne, og går direkte til driften.

mobilepay (ny):
2993 4296

paypal: