Mine værktøjer
Du er her: Forside Opskrifter Kold Gulerodssuppe med Flødeskum

Kold Gulerodssuppe med Flødeskum

— Arkiveret under ,

Det lyder måske som en underlige sammensætning, men den let krydrede gulerodssuppe og den kolde flødeskum passer perfekt sammen. Rigtig god som en forret eller en del af en forret.

Kold Gulerodssuppe med Flødeskum

Kold gulerodssuppe med flødeskum

Ingredienser

  • 1 løg
  • 50 g smør
  • 1/2 tsk koriander, stødt
  • 6 dl grøntsagsbouillon
  • 10 gulerødder
  • 80 gram pastinak
  • 15 gram friske korianderblade
  • 2 fed hvidløg
  • 1/2 porre
  • 2 dl hvidvin

Fremgangsmåde

Pil, hak og steg løget i smørret. Når løget er gennemsigtigt og smager sødligt er det færdigt.

Tilsæt stødt koriander, og lad det stege lidt med.

Tilsæt bouillon.

Skræl gulerødder og pastinak, og skær dem i skiver. Du venter alligevel på at bouillonen kommer i kog.

Lad rodfrugterne koge møre under låg i 1 kvarters tid. Inkl. porre og hvidløg.

Blend det hele til en jævn creme.

Sæt det i køleskabet, og server kold med en klat flødeskum på.

Handlinger tilknyttet webside

Porre og hvidvin?

Skrevet af Anonym bruger den 07/07 2012 00:29
Hvordan og hvorledes med med porrer og hvidvin - hvornår kommer de ind i billedet :)?

Og kan man godt servere denne ret varm?

Porre og hvidvin?

Skrevet af Anonym bruger den 07/07 2012 00:32
Og hvidløget??

Porre og hvidvin?

Skrevet af maxm den 20/07 2012 14:09
De er alle sammen rodfrugter. Men jeg kan godt se det er lidt utydeligt. Har ændret teksten.

Lyder super lækker

Skrevet af Anonym bruger den 20/08 2013 08:44
Hvor lang tid kan den laves i forvejen?

Lyder super lækker

Skrevet af maxm den 20/08 2013 20:45
Den kan sagtens holde sig i en 3 dage.

Korianderbladene?

Skrevet af Anonym bruger den 21/05 2014 20:24
Den suppe ser fantastisk ud. Skal korianderbladene koge med, eller først tilsættes lige inden blenderen?

Korianderbladene?

Skrevet af Anonym bruger den 22/05 2014 09:57
Det kan du gøre som du vil. Alt lige fra at lade dem koge med hele tiden (det plejer jeg) til at drysse dem på finthakkede inden serveringen.

Kold gulerodssuppe

Skrevet af Anonym bruger den 17/11 2014 12:19
Hvor mange forrets-portioner får du ud af den mængde ingredienser du bruger?

Kold gulerodssuppe

Skrevet af Anonym bruger den 17/11 2014 15:26
Det er jo meget afhængigt af hvad der ellers laves af mad. Typisk 1 til 2 dl per person. Så omkring 10 personer.
Emner
Bagning (98)
Cupcake (11)
Dessert (73)
Eksotisk (20)
Fisk (5)
Frugt (13)
Glutenfri (18)
Gærbrød (30)
Hovedret (34)
Julemad (26)
Kage (81)
Kød (38)
LCHF (9)
Morgenmad (13)
Sauce (25)
Snack (3)
Sous vide (2)
Stivelse (17)
Suppe (18)
Surdej (4)
Tilbehør (5)
Vegetar (48)
 
 
Doner penge og bliv kvalimad sponsor

Kvalimad koster penge at drive. Server, trafik, hosting, videoudstyr, mad, ingredienser osv.

Hvis du kan lide sitet er du velkommen til at dele udgifterne med mig :-D Alle beløb er velkomne, og går direkte til driften.

mobilepay (ny):
2993 4296

paypal: