Mine værktøjer
Du er her: Forside Opskrifter Kransekagekonfekt - kransekagetoppe - petit four

Kransekagekonfekt - kransekagetoppe - petit four

opskrift med video - Kransekage er så klassisk en kage som man kan forestille sig. mandler, æggehvide og sukker. Så kan det vist ikke blive enklere. Den traditionelle høje kransekage kan være svær at bage. Kransekagetoppe er meget nemmere at lave, og de smager lige så godt, så her er opskriften på dem.

Kransekagekonfekt - kransekagetoppe - petit four

Kransekagetoppe - tæt på

Ingredienser

  • 500 gram marcipan 
  • 100 gram sukker
  • 100 gram flormelis
  • 120 gram æggehvide (ca. 4 hvider)
Kransekagetoppe - ingredienser
Kransekagetoppe - ingredienser

Fremgangsmåde

 

Skær marcipanen i mindre stykker med en kniv, eller riv den på et rivejern.

Bland æggehvide og sukker til en ensartet masse. Der må gerne være uopløste sukkerkorn i massen.

Kom marcipanen i og ælt det sammen til en ensartet masse. Det gør ikke den store forskel om der er i hånden eller maskine.

Fyld massen på en sprøjtepose med en takket spids. Den skal have et ret stort hul for at du kan presse den tyktflydende kransekagemassen ud igennem den.

Lav en krans ved at starte ude i siden og kør i en cirkel rundt. Slut af med at køre ind over midten og lav en lille top. En lillebitte spiral.

Bages ved 210 grader varmluft i ca. 12 minutter. Du skal holde øje med dem for de bliver lynhurtigt brændte i spidsen af "rillerne". Når du nærmer dig de 12 minutter er der ikke langt fra perfektion til briketter. Så sæt en alarm senest ved 10 minutter og hold øje med dem der fra.

Et tapet af kransekage ...
Et tapet af kransekage ...

Noter

Marcipanen

Odense kranse XX er rigtigt godt. Der er abrikoskerner i som gør det mere velegnet til at bage end almindelig marcipan. Den holder formen og er en smule mere bitter, så den beholder en bedre smag efter bagning. Men du kan sagtens lave dem med en god marcipan, eller hjemmelavet marcipan.

Handlinger tilknyttet webside

Tip...

Skrevet af Anonym bruger den 05/02 2013 16:47
Sæt to plader ovenpå hinanden, så undgår man sorte bunder... Hvis man har en halvdårlig ovn som jeg:o)

Tip...

Skrevet af maxm den 05/02 2013 19:53
Enig, det er en god idé.

For et endnu bedre resultat

Skrevet af Anonym bruger den 05/02 2013 21:21
Hvis man stiller dem på en plastikpose efter de er dyppet i chokolade bliver bunden rigtig fin og blank.

Og husk at krasekage er bedst efter det har været en tur i fryseren.

\Søren

For et endnu bedre resultat

Skrevet af Anonym bruger den 04/08 2013 15:32
Kan man komme dem i fryseren efter de er blevet dyppet i chokolade og det er stivnet?

For et endnu bedre resultat

Skrevet af Anonym bruger den 15/12 2015 15:38
du kan sagtens putte dem i fryseren efter de er blevet dyppet i chokolade

Pynt

Skrevet af Dennis Andersen den 05/02 2013 22:09
Min moster som er gammel konditor, plejer at pynte dem med nødder, mandler eller cocktailbær.

Pynt

Skrevet af maxm den 06/02 2013 10:00
Det samme gør min bager-svigerfar. Lidt noget sjusk at jeg ikke har gjort det :-S

Pynt

Skrevet af Anonym bruger den 15/04 2013 13:56
min mor bruger en nød på toppen

fødselsdag kage!!!

Skrevet af Anonym bruger den 05/02 2013 23:34
Hej Max! Jeg ved ikke rigtig hvor jeg skal skrive dette henne men jeg har to ting. 1. VIRKELIG god Side og kanal! Ikke bare er der fantastiske opskrifter men det Giver også mig inspiration og til at lære mig nye Retter, fx din ostekage havde Aldrig smagt En f r og jeg Er en dovenskid.og det Er din Skyld Jeg plager Min mor om at bage hver dag ((-; 2. Mig og min eninde Skal snart holde.fødselsdag Men vi ved ikke hvad for en kage Det skal være? Det Er Til en 11 årig fødselsdag med ca 9 piger. Det må både være cupcakes Og lagkager men det Må bare IKKE være kagemand! Ja men mvh. Ps undskyld Hvis Jeg har skrevet ette Før

fødselsdag kage!!!

Skrevet af maxm den 06/02 2013 10:05
En lagkager er en god idé så. Lag af kagebunde, jorbærmarmelade, konditorcreme og så afslut med flødeskum. Alle opskrifterne er på sitet. Er god at lave dagen før. Stænk eventuelt lidt grand marnier (appelsinlikør) på bundene så de bliver mindre tørre (ja de må man også godt til en 11 års dag :-D ) eller appelsinjuice hvis du har nogen med der ikke må få alkohol.

Antal?

Skrevet af Anonym bruger den 13/02 2013 11:55
Hej Max!

Hvor mange fik du ud af den portion?

Mvh Cæcilie.

Antal?

Skrevet af maxm den 13/02 2013 12:17
Glemt at tælle. Men talte lige at der var 33 på pladen i videoen. Der var vist en plade mere med lidt færre på. Så imellem 35 og 50 :-S Lad os sige 40 ...

Hvad men pynt

Skrevet af Ann Lisbeth Antin den 01/03 2013 11:39
Hej fra Finland :-) (!)
Har lige kigget på denne video - mht pynt, f.eks. cocktailbær, nødder eller lign på disse kransekagekonfekter, hvornår er det lige at man putter dem på toppen af hver kage ? Efter bagning eller hvad ? Skal man så bare presse nødden ind ....
Hilsen fra - 5 C :)
Annlisbeth10

Hvad men pynt

Skrevet af maxm den 01/03 2013 16:34
bare pres dem ned inden der bages. - Max

Opbevaring

Skrevet af Anonym bruger den 02/07 2013 13:55
Hvordan opbevarer jeg bedst kransekagerne? Skal bage til en fødselsdag men blir nød til at bage dem nogle dage før og vil ikke ha dem tørre. Tak for en fantastisk opskrift

Opbevaring

Skrevet af maxm den 12/08 2013 13:00
Kransekage bliver faktisk bedre af at blive frosset ned og tøet op igen. Så i fryseren med dem.

Opbevaring

Skrevet af Anonym bruger den 03/11 2013 07:14
Hvor lang tid kan de ligge i fryseren. Jeg vil bage nogen til nytårsaften ;-)

Opbevaring

Skrevet af maxm den 03/11 2013 10:37
Hvis de ligger i en lufttæt pose kan du bare bage i dag :-)

Opbevaring

Skrevet af Anonym bruger den 05/11 2013 09:01
Både min mor og jeg har haft stor succes med at putte et stykke frisk brød ned i lufttæt pose sammen med kransekagestykkerne. Brødet bliver helt tørt i løbet af et par dage og skal bare skiftes. Kagerne blev dejligt bløde henover de 1-2 uger, de var pakket.

æggehvide

Skrevet af Anonym bruger den 30/12 2014 19:04
hej! tak for dine fine videoer.
hvordan kan det være at du bruger forholdsmæssigt mindre æggehvide i opskriften til kransekagetårnet end til konfekten?

æggehvide

Skrevet af Anonym bruger den 30/12 2014 20:32
Konfekten skal være mere flydende så den kan presses ud igennem en sprøjtetylle. Kransene skal gerne kunne rulles uden at flyde ud og falde sammen.

La mian - håndtrukne nudler

Skrevet af Anonym bruger den 15/10 2015 21:27
Hej

Har set at du virkelig har styr på det brød, tænkte om du kunne vise (hvis du kan) hvordan man laver håndtrukne nudler med fuld dejbehandling (syntes ofte at flere trin går tabt) så man kunne stå herjemme og svinge dejen op og ned til man står med 2^9 nudler

bagning af kransekager

Skrevet af Anonym bruger den 12/06 2016 08:50
Dejlig nemme og tak for fiffet med en ekstra plade

hvordan opbevares de bedst

Frysning.

Skrevet af Anonym bruger den 27/06 2016 08:48
Er det muligt at fryse kransekagerne ned med cocktailbær og nødder? Uden at deres konsistens ændres? Vi skal nemlig servere kransekage til vores bryllup, og jeg vil gerne være i godt tid med at lave dem. Men jeg er i tvivl med pynten ovenpå...
Emner
Bagning (98)
Cupcake (11)
Dessert (73)
Eksotisk (20)
Fisk (5)
Frugt (13)
Glutenfri (18)
Gærbrød (30)
Hovedret (34)
Julemad (26)
Kage (81)
Kød (38)
LCHF (9)
Morgenmad (13)
Sauce (25)
Snack (3)
Sous vide (2)
Stivelse (17)
Suppe (18)
Surdej (4)
Tilbehør (5)
Vegetar (48)
 
 
Doner penge og bliv kvalimad sponsor

Kvalimad koster penge at drive. Server, trafik, hosting, videoudstyr, mad, ingredienser osv.

Hvis du kan lide sitet er du velkommen til at dele udgifterne med mig :-D Alle beløb er velkomne, og går direkte til driften.

mobilepay (ny):
2993 4296

paypal: