141
af: Max M Rasmussen
@
delt

Mandelboller til burgere og sandwiches - Paleoboller

Mandelboller - Max M Rasmussen
Opskrift med video - Jeg stødte ofte på mandelboller når jeg besøgte sites om paleomad. Jeg syntes de så interessante ud, så jeg har eksperimenteret en del med dem. Det her er den opskrift jeg er kommet frem til. De er meget nemmere end almindelige burger/sandwich boller og de smager bedre. Så jeg er begyndt at lave dem tit.

Ingredienser

giver 6 stk.

  • 6 æg
  • 100 gram smør (eller andet fedt)
  • 150 g (3 dl) mandelmel
  • 2 tsk bagepulver

Fremgangsmåde

Smelt fedstoffet ved så lav temperatur som muligt. Det skal blandes i æggene, og der er ingen grund til at lave dem til røræg ved at hælde brændvarm fedt i.

Kom æggene i en skål og rør dem sammen.

Rør fedstoffet i.

Kom mandelmelet ovenpå.

Fordel bagepulveret henover melet så godt som muligt.

Rør det hele sammen til en lind, klumpfri dej.

Hæld det i formene.  Der skal ca. 1 dl i hver form.

Bages ved 175°C varmluft i 15-20 min. I min ovn, med mine forme, skal de have 20 min.

Lad dem køle af. Flæk dem på midten når de serveres.

Opbevar dem i køleskabet. De kan ristes.

Noter

Du skal bruge forme til denne opskrift. Mine er 12 cm i diameter og jeg har købt dem hos H.W. Larsen i københavn. Uden forme flyder de ud til fladbrød ...

Mine forme hedder: "Disco Per Biscuit - Pavoni Formaflex Molds"

http://www.hwl.dk/da/product/silikoneforme-30x17-cm/bageform-runde-3-stk

Du kan både bruge smør, kyllingefedt, svinefedt, kokosolie og andre olier som fedtstof. Baconfedt er også fint. Men der kan dog godt komme for meget baconsmag hvis du bruger det rent.

Mandler er dyre her hjemme, fordi der er en tåbelig afgift på. Jeg køber derfor mit mandelmel over nettet fra tyskland. Ebay er en god kilde. Laver du selv mandelmelet, så bare blend mandlerne med skal på. Det bliver bollerne ikke dårligere af, og det er MEGET nemmere.

Vil du gå helt paleo og undgå bagepulveret så kan du piske æggehviderne stive og vende dem i til sidst.

Bollerne er gode som "glutenfri franskbrødsskiver".

De er bløde at tygge, og sådan ser krummen ud. - Max M Rasmussen
0
af: Anonymous

Endnu en dejlig nem opskrift :-)

Jeg har aldrig bagt mens jeg har været gift, men efter og været blevet skilt, så bager jeg lige så tit jeg kan komme til det. Og det skyldes kvalimad. Nu skal der laves burgere i nær fremtid. Mvh Michal Juul
0
af: Anonymous

Lækker opskrift

Tusind tak for endnu en utrolig lækker opskrift. Det er det første gluten fri brød, jeg har smagt, som virkelig smager godt. Selv dem, der ikke er gluten intolerante spiser bollerne med glæde!
0
af: Anonymous

Formene

Hej! De ser virkelig gode ud, og nu har jeg anskaffet mig formene, som du anbefalede via linket. Men ikke for at være krakilsk; du skriver, at dine er 12 cm i diameter, men jeg har kun kunnet finde dem, der er 10,3 cm - og den størrelse er dem, du linker til også :o) Har du en anden størrelse? Mange hilsner Eva
0
af: Anonymous

Formene

Hej! De ser virkelig gode ud, og nu har jeg anskaffet mig formene, som du anbefalede via linket. Men ikke for at være krakilsk; du skriver, at dine er 12 cm i diameter, men jeg har kun kunnet finde dem, der er 10,3 cm - og den størrelse er dem, du linker til også :o) Har du en anden størrelse? Mange hilsner Eva
0
af: Anonymous

Mandle boller

Hej Hvor har du købt din 21 cm i diameter form henne : - ) ?
0
af: Anonymous

Gudeopskrift for os LCHF´ere

Hej Max Det er mit store held, at du også er til LCHF :-) Jeg nåede ikke at bestille de forme, inden de var udsolgt. Jeg bestilte så to af de næstbedste, hvor der er 6 huller i hver "plade". Portionen passer også til disse. Jeg smagte på dejen og fandt den lidt smagsneutral. Tilføjede derfor lidt salt. Og birkes på toppen. Mine boller er fedtede i bunden (jeg brugte smør)? Men de smager FANTASTISK. Tak for endnu en god og ufattelig nem opskrift. :-) Hilsen Heidi
0
af: Anonymous

Vanødder i stedet for mandler?

Hej, de ser lækre ud. Ved du om man kan bruge valnødder i stedet for mandler?

Vanødder i stedet for mandler?

Jeg har ikke prøvet det, men der er ingen grund jeg kender til hvorfor ikke.
0
af: Anonymous

Vanødder i stedet for mandler?

Jeg har skiftet halvdelen af mandelmelet ud med solsikkekernemel. Det virker lige godt, men giver en mørkere bolle. Vh Anita L
0
af: Anonymous

Køle riste

Hey Max, Min kone har smidt mine køleriste ud :( og ja, havde sq nær taget hende i hoved og r.. og ledt hende samme vej... anyways, har du et godt bud på hvor man kan anskaffe sig nogle nye af god kvalitet? Og tak for endnu en god opskrift! Vh Erik

Køle riste

H.W.L eller kunst og køkkentøj er mine standard steder.
0
af: Anonymous

Køle riste

Kunst og Køkkentøj ser spændende ud, tak!
0
af: Anonymous

Mandelfranskbrød

Hej, Findes der et jysk alternativ til HW Larsen eller Knust Køkkentøj? HW Larsen har kun åbent i hverdage (fandt jeg ud af), og deres fragt er latterlig. Ydermere: kan dejen hældes i franskbrødsformen med et godt resultat til følge?
0
af: Anonymous

Mandelmel på eBay

De boller lyder temmelig fantastiske, men melet er godt nok dyrt her i landet, som du også nævner. Jeg har kigget på eBay, men de første 3 resultater var "beendet". Hvad er det, nærmere bestemt, for noget mandelmel, du køber i Tyskland/hos hvem?
0
af: Anonymous

Mandelmel på eBay

Jeg køber hos www backmittel-zusatzstoffe de - der står de ikke sender til dk, men det gør det. Bare vælg tyskland som land, og så skriv i kommentarfeltet at det skal til danmark. Så beder de dig om at betale differencen for forsendelse via paypsal. Alt i alt koster det ca 10 euro/kg. Jeg bestiller 4 kg af gangen. Man kan i øvrigt købe det for samme pris i citi park i flensborg.
0
af: Anonymous

Mandelmel på eBay

Jeg køber mandelmel i Sverige - de har i det hele taget et godt udvalg af LCHF produkter. Jeg erstattede halvdelen af mandelmelet med sesammel - det giver brødene lidt ekstra smag. VH helene
0
af: Anonymous

Kan de fryses

Hej Det er første gang jeg bager bollerne, fik dem anbefalet af noget familie. Jeg vil gerne fryse nogle ned, men er der nogen der ved om de kan fryses?
0
af: Anonymous

Kan de fryses

De kan nemt fryses og er efter min mening lige så gode bagefter.
0
af: Anonymous

Kan de fryses

Jeg har ikke prøvet, men jeg tror ikke de er gode frosne. Selv i køleskabet bliver konsistensen mere svampet i løbet af få dag.- max
0
af: Anonymous

Kan de fryses

De kan nemt fryses og er efter min mening lige så gode bagefter.
0
af: Anonymous

Mandle boller

Hej Hvor har du købt din 21 cm i diameter form henne : - ) ?
0
af: Anonymous

Burger mandel boller

Jeg synes at når jeg bruger opskriften så bliver dejen ikke nær så tynd og løs som i videoen. ??
0
af: Anonymous

Fedt

Det er fedt, at du er tilbage, håber på mange flere gode opskrifter - dine videoer er virkelig af en god kvalitet nu.
0
af: Anonymous

Burgerbollerforme hos H.W. Larsen ?

Har du et direkte link til formene hos H.W. Larsen. Ved ikke rigtigt hvad jeg skal søge efter ?.

Burgerbollerforme hos H.W. Larsen ?

Hmm ... jeg prøvede lige at finde dem. Kan godt forstå det er svært. Kan være du skal ringe til dem. De hedder: "Disco Per Biscuit - Pavoni Formaflex Molds"
0
af: Anonymous

Burgerbollerforme hos H.W. Larsen ?

Tak. Har nu skrevet en mail til dem. Spiser LCHF og har tidligere lavet burgerbolle fra bogen "Mæt & Slank med LCHF". De var også gode ... Men der skulle bruges både foodprocessor og el-pisker og det var svært at forme bollerne pænt. Desuden hævede de ikke særligt meget. Så kan man her lave burgerboller hvor dejen er enkel, kan tilberedes i en enkel skål og som bare skal hældes i en form... Så kan det simpelthen ikke blive nemmere.

Burgerbollerforme hos H.W. Larsen ?

Jeg fandt formene. Har linket direkte til dem i opskriften.
0
af: Anonymous

Burgerbollerforme hos H.W. Larsen ?

Og jeg har allerede været inde og købe forme og bage frokostburgerboller. Det smager godt ... Men man skal nok begrænse sig. For 1 bolle er 350 kcal. Og "monteret" med en bøf på 100 gr øko oksekød 9-15 % samt en skive ost og 30 gr mayonnaise og et dut ketchup og et par salatblade ... Så er vi oppe på 870 kcal og en FE % på 79. Men som tilhænger af LCHF er det jo et perfekt måltid.
0
af: Anonymous

Burgerbollerforme hos H.W. Larsen ?

Ja, de mætter godt. En burger med de boller så er jeg mæt for aftenen. Jeg skal spise omkring 3000 kcal om dagen, så det passer fint til mig. - max
0
af: Anonymous

FANTASTISKE BOLLER!!!

Det er klart de bedste boller jeg har smagt inde for Paleo miljøet!!!! Men jeg valgte at blende 150gr mandler og tilsætte bagepulveret i blenderen, for at få det rigtig fordelt....
0
af: Anonymous

hjemmelavet ver. fedtreduceret mandelmel

Hej. Det ser ud til at være en opskrift der kan varieres i det uendelige. Men er mængden den samme ligegyldigt om det er hjemmelavet eller fedtreduceret mandelmel. Mener at have hørt at der er forskel på hvor meget der skal bruges. Et tillægs spørgsmål: Når man nu kan bruge bagepulver i LCHF kan man vel også bruge bageenzymer, eller hvad siger du til det. Inden vi gik over til LCHF kom jeg altid bageenzymer i mit bagværk.Det hæver en del mere ved brug
0
af: Anonymous

hjemmelavet ver. fedtreduceret mandelmel

du skal bruge det halve mel hvis det er fedtreduceret
0
af: Anonymous

hjemmelavet ver. fedtreduceret mandelmel

Lige en kommentar til bageenzymerne... Så vidt jeg ved så arbejder de på melet - altså hvedemelet... Og eftersom der ikke bruges hvedemel her vil jeg ikke forvente at det giver nogen effekt at bruge enzymer...
0
af: Anonymous

hjemmelavet ver. fedtreduceret mandelmel

Jeg kender ikke til fedtreduceret mandelmel, så det vil jeg ikke kloge mig på. Det samme med bageenzymer. - max
0
af: Anonymous

hjemmelavet ver. fedtreduceret mandelmel

ok, har lige prøvet med fedtreduceret mandelmel. De kunne faktisk næsten formes med hånden. I hvert fald med to skeer :-) Må prøve igen med hjemmemalet mandelmel. Skal nok prøve mig lidt frem, men smagen er fin, ikke nogen smag af æg. Dejligt
0
af: Anonymous

hjemmelavet ver. fedtreduceret mandelmel

Som hovedregel siger man at fedtreduceret mel er halv mængde af almindelig.
0
af: Anonymous

hjemmelavet ver. fedtreduceret mandelmel

Jeg lavede selv forme af sølvpapir smurt med smeltet smør. Jeg tilsatte opblødte chia frø..... De er blevet gode skulle blot i mine egne forme ha puttet dobbelt i formen.
0
af: Anonymous

bradepande

Jeg laver 1 1/2 portion og hælder dejen i en scanpan bradepande. Det virker perfekt. Tak for en super Opskrift, det bedste hvide lchf brød jeg har Prøvet