Mine værktøjer
Du er her: Forside Opskrifter Marengs - bunde - Kyskager - kokostoppe - pavlova

Bagning
 
Dessert
 
Frugt
 
Grundopskrift
 
Kage
 
Vegetar
 
Video opskrift
 
Doner penge?

1 avis: 15,00
1 mad magasin: 50,00
1 måneds netflix: 75,00
1 kogebog: 299,95
1 madkursus: 1.050,00
1 års licens: 2.436,00

ubegrænset kvalimad: du bestemmer!
:-)

mobilepay (ny):
2993 4296

paypal:
 
 

Marengs - bunde - Kyskager - kokostoppe - pavlova

Opskrift med video - Marengsbunde, kokostoppe og marengskys er meget simple klassikere som man skal kunne. Ungerne elsker også at lave dem (hvis man har en røremaskine). De er samtidig meget nemme at lære udenad. Pavlova er en fantastisk men lidt ukendt kage baseret på marengs. Prøv den!

Marengs - bunde - Kyskager - kokostoppe - pavlova

Marengs - bunde - Kyskager - kokostoppe

Ingredienser

  • 6 æggehvider
  • 300 gram sukker
  • 3 tsk citronsaft (eller lys lagereddike)
  • 1 tsk vanillesukker

Fremgangsmåde kyskager

 

Bruger du maskine så bare bland det hele sammen.

Bruger du håndmikser, så kom sukkeret i lidt af gangen.

Pisk æggehviderne sås stive som du orker :-S Du skal mindst kunne vende bunden i vejret på æggehvidemassen uden at den falder ud af skålen.

Kom ca. ½ dl (en god spiseske med top) af gangen ud på bagepapir. 

Bages ca. 1:15 time ved 120 grader.

Kyskager - marengs
Kyskager - marengs

 

Fremgangsmåde for kokostoppe / kokosmakroner

Kokostoppe
Kokostoppe

Ingredienser

  • 4 æggehvider
  • 200 gram sukker
  • 2 tsk citronsaft (eller lys lagereddike)
  • 1 tsk vanillesukker
  • 200 gram kokosmel

Lav marengsmassen som beskrevet for kyskager.

Vend kokosmelen i marengsmassen.

Kom ca. ½ dl (en god spiseske med top) af gangen ud på bagepapir. 

Bages ca. 15-20 minutter ved 150 grader.

Pensel eventuelt bunden med smeltet chokolade.

 

Marengsbund

giver 2 bunde

Marengsbund
Marengsbund

Ingredienser

  • 6 æggehvider
  • 300 gram sukker
  • 3 tsk citronsaft (eller lys lagereddike)
  • 1 tsk vanillesukker

Tegn evt. rundt om en 20 cm springform eller flad tallerken på bagsiden af et stykke bagepapir... eller tag den på øjemål.

Kom marengsmassen i en tyllepose med rund spids, eller kom den i en frysepose og klip et ca. 1 cm hul i det ene hjørne.

Lave en spiral inden for cirklen som er ca. 1 cm høj. Dvs. kanterne af hver omgang skal røre hænge godt sammen. Kommer der hulle skal de lukkes med et let sprøjt marengs.

Bages ca. 1:15 time ved 120 grader.

 

Pavlova

Pavlova
Pavlova

Ingredienser

  • 1 marengsbund
  • 3 dl piskefløde.
  • 500 gram frugt
  • lidt sirup eller honning
  • 50 gram hakket mørk chokolade
Pavlova ingredienser
Pavlova ingredienser

Fremgangsmåde

Skær frugterne i mundrette bidder der kan være på en teske.

Dæk dem med et tyndt lag sirup. Evt. også et skvæt citron. Det forsinkrer bruningen.

Pisk flødeskummet stift. Men ikke for meget.

Fordel flødeskummet over marengssbunden.

Fordel frugterne over flødeskummet.

Fordel chokoladen over frugterne.

Noter

Kagen kan lyde vammel med marengs og flødeskum, men den er forbavsende afbalanceret pga. Syren i frugterne og bitterheden i den mørke chokolade.

Du kan bruge alle slags frugter. bare der ikke løber væske af dem. Så skårne appelsiner duer ikke. Flødeskummet og marengsen bliver opløst.

Chokoladen kan sagtens smeltes, eller der kan laves en ganache, så man kan komme det på i et fancy mønster.

Bunden til en Pavlova laves traditionelt med 1 spsk maizena vendt i den færdigpiskede marengsmasse. Jeg syntes ikke det er nødvendigt. Men det giver en lidt sejere bund, så gør det endelig hvis du er traditionalist.

 

Bikuber

Samme fremgangsmåde som til kyskager.

Ved bikuber skal marengsen være rigtigt godt pisket for at de kan beholde formen.

Kom marengsmassen i en tyllepose med stjernespids, eller kom den i en frysepose og klip et ca. 1 cm hul i det ene hjørne. 

Tegn en cirkel der er ca. 10 cm bred (diameter) og læg cirkler ovenpå som bliver gradvist mindre. En spiral der bliver mindre og mindre. Så du får lavet et hulrum inden i. Lidt på samme måde som da man lavede lerkrukker efter "pølsemetoden" i formning.

Bages ca. 1:15 time ved 120 grader.

Fyldes med flødeskum hvori der er rørt finthakket chokolade, og/eller finthakket karameliseret sukker.

 

Noter

Tommelfingerreglen er 50 gram sukker og ½ tsk citronsaft per æggehvide. Citronsaften kan undværes, men giver en tættere marengs.

Bages ca. 1:15 time ved 120 grader.

Jo højere temperatur ovnen har, jo mere gylden bliver marengsen.

Jo kortere tid marengsen får, jo mere blød bliver den i midten.

Så hvis marengs skal være helt hvid og helt tør, så skal den have lang tid ved lav temperatur.

Helt op til 12 timer ved 70 grader.

Der er ingen grund til at brugt pasteuriserede hvider.

Handlinger tilknyttet webside

Æggedeler

Skrevet af Anonym bruger den 25/10 2012 13:47
Hej Max! God video endnu engang - hvor har du købt din smarte "æggdeler"?

Mvh.,
Mathias

Æggedeler

Skrevet af Anonym bruger den 25/10 2012 22:47
Konen siger hun købte den i en Butlers butiki tyskland.

Super

Skrevet af Anonym bruger den 26/10 2012 09:21
1.000 tak for at du giver dig tid til at lave denne hjemmeside til glæde for alle os andre. Elsker mad og elsker din hjemmeside :-)

køkkenmaskine

Skrevet af Anonym bruger den 27/10 2012 09:14
Hej Max

Kan se du bruger en assistent-køkkenmaskine i denne video. I andre videoer bruger du KitchenAid. Hvilken er bedst efter din mening? :-)

Kokostoppe

Skrevet af Anonym bruger den 14/11 2012 04:31
Hej :-)
Hvor længe skal kokostoppene bages? Mener du mon 1 time og 20 min.?

Tak for en fantastisk inspirerende side :-)

Mvh. Sus

Kokostoppe

Skrevet af maxm den 14/11 2012 10:48
Som det står i opskriften "Bages ca. 15-20 time ved 150 grader." :-D ... nej jeg mener "Bages ca. 15-20 minutter ved 150 grader."

Jeg har rettet det. Tak.

vedr. Pavlova

Skrevet af Anonym bruger den 18/01 2013 20:53
Jeg har kigget lidt rundt på opskrifter på Pavlova og jeg har fået at vide, at den rigtige (som skulle stamme fra Australien) er, hvor man laver med din opskrift en stor høj kage af marengs, altså ca 5 cm høj og ca 20 cm i diameter. Hele fidusen ved denne Pavlova er, at den tørre i ovnen. Der skal, når den er kold som på din fløde og frisk frugt på. MEN når du så skære i den, er det meningen, at den er blød af skum indeni men fast og sprød udenpå. Jeg har lavet den utallige gange, men ofte falder den sammen. MEN de gange, hvor den er lykkes, har den været helt fantastisk.... Vil bare høre dig, om du evt. ved, hvorfor den falder sammen?, og NEJ jeg åbner ikke ovnen mens den bager...
På forhånd tak

vedr. Pavlova

Skrevet af maxm den 21/01 2013 21:36
Det er fugten der er inde i marengsen. Den skal have en hvis sejhed for at holde formen. Så længere tid ved lav temperatur er eneste kur.

vedr. Pavlova

Skrevet af Anonym bruger den 06/03 2013 14:06
Skal den virkelig have 1 time og 15 minutter?

vedr. Pavlova

Skrevet af maxm den 06/03 2013 20:35
Jep. Giver man den kortere tid ved højere temperatur bliver den gylden og mere sej i midten. Så hvis den skal være fin hvis og så sprød som muligt, så er lav temperatur og lang tid vejen frem.

Antal?

Skrevet af Anonym bruger den 16/03 2013 18:50
Hej:)
Hvor mange marengs kys bliver der ca i opskriften?

Kyskager med tyggegummi

Skrevet af Anonym bruger den 03/04 2013 20:10
Hej Max

Jeg vil helst have mine kyskager med "tyggegummi" indeni og sprøde udenpå, men kan ikke selv finde ud af at lave det.... Hvad vil du anbefale at gøre for at opnå dette?

Mvh Line

Kyskager med tyggegummi

Skrevet af maxm den 04/04 2013 08:03
Det er samme opskrift. Du skal bare bage ved højere temperatur i kortere tid.

jeg har ikke prøvet så jeg tager muligvis fejl men 15 minutter ved 150 grader kan måske gøre det.

Hold godt øje med at de ikke brænder på.

Kyskager

Skrevet af Anonym bruger den 06/05 2013 18:11
Jeg forstår det ikke helt du siger at kokustop skal have 15-20 min men dem uden kokus skal have en time mere

Kyskager

Skrevet af Anonym bruger den 06/05 2013 19:05
Det er pga ovnens temperatur er forskellig.

pavlova

Skrevet af Anonym bruger den 30/08 2013 15:04
Hej, er det af betydning hvor i ovnen man placerer pladen og bruger du varmtluftsovn?

pavlova

Skrevet af maxm den 02/09 2013 14:03
jeg bruger altid varmluft, så teoretisk set har det ingen betydning. Dog er der stor forskel fra ovn til ovn. Den jeg har nu brænder ofte hjørnerne af det jeg bager hvis jeg ikke bruger de øverste hylder. Med den lave temperatur som pavlovaen laves ved, betyder det dog ikke noget.

Marengs

Skrevet af Anonym bruger den 01/10 2013 09:37
Efter at marengsen (eller Pavlovaen) er bagt haenger min ofte lidt i bagepapiret, hvordan faar man den af uden at den braekker?

Marengs

Skrevet af maxm den 07/10 2013 10:10
I de tilfælde så bukker jeg bagepapiret ind under bunden, og ligesom piller det af på den måde. Er det slemt så skærer jeg forsigtigt i bunden med en lang kniv. Men som regel er den nem at få af.

Holdbarhed

Skrevet af Anonym bruger den 18/10 2013 07:51
Hej Max.

Imorgen skal jeg servere både pulled pork og marengslagkage - og jeg har kun én ovn..
Jeg vil derfor gerne bage marengsbundene idag, så ovnen kan helliges grisen imorgen.

Mit spørsmål er: hvordan opbevarer jeg bundene så de er lækre og friske til imorgen ??

Mange hilsner og tak for en meget inspirerede hjemmeside ;)
/ Anne

Holdbarhed

Skrevet af maxm den 21/10 2013 12:40
Det er svært at gemme marengs med mindre det er helt tørt. Så du skal give dem så lang tid, ved så lave temperatur som muligt. Helst 12 timer ved 70 gader.

Når de er helt tørre, så kan du bare pakke dem ind i film eller folie og gemme dem.

Lige som mor laver dem ;)

Skrevet af Anonym bruger den 13/02 2014 13:36
Har fulgt opskriften, har dog undladt eddiken, da jeg ikke havde det hjemme, og de blev nøjagtigt som dem min mor altid har lavet, både i smag og konsistens, med en lille smule "tyggegummi" i, uden at det er sejt. ;)
Har også lavet dem med lidt kakao i, og det blev lige så vellykket. MUMS.
Glæder mig til at prøve flere opskrifter fra denne fremragende side. ;)

Mvh.

C. F. E.

Kun tyggegummi

Skrevet af Anonym bruger den 03/03 2014 20:15
Kære Max! Fantastisk side - hele vejen igennem!
Jeg skal lave marengs til ca 45 højskoleelever i Norge, har gjort det to gange deroppe før, hvor al marengsen er blevet fuldstændig blød og tyggegummiagtig.
Jeg har både prøvet din opskrift samt en såkaldt "italiensk marengs" med varm sukkerlage, der hældes i de stive hvider, osv. Begge gange svulmer marengsen fint op i ovnen, men klapper så sammen igen og bliver underlig gummiagtig. Det er efterhånden ret pinligt, og vil snart gerne bryde traditionen med at lave en killer marengs - fx en pavlova, der er sprød og let!
Tror måske fiaskoerne skyldes, at jeg har bagt for mange plader marengs af gangen i deres fancy industriovn, så marengsen bliver dampet og ikke bagt/tørret.
Kan det passe, og har du en ide til, hvordan man kan lave pavlova til så mange mennesker uden at blive til grin igen?

Med venlig hilsen - og på forhånd tak
Lau

Kun tyggegummi

Skrevet af Anonym bruger den 04/03 2014 10:01
De har bagt for kort tid. Du skal have alt væsken ud af dem. Åben eventuelt ovndøren i kort tid ind imellem i slutforløbet af bagningen.

Kun tyggegummi

Skrevet af Anonym bruger den 10/03 2014 16:45
Tak for det hurtige svar! Det prøver jeg!

Flødeskum

Skrevet af Anonym bruger den 06/06 2014 22:17
Hvis man pisker sin flødeskum op fordelt over tre omgange med 10-15min pause imellem(på køl), så kan skummen holde sig langt længere, hvis man ikke lige får det hele spist og gerne vil gemme noget til senere.

den knækker

Skrevet af Anonym bruger den 15/07 2014 13:08
hej Max😊 hid video som altid. jeg har lavet den med bær fra haven og den var rigtig god bortset fra at den knækkede med det samme😔 kan du et godt trick? et trick hvor den ikke knækker😊 Kh den bageglade Esther

den knækker

Skrevet af Anonym bruger den 15/07 2014 13:08
hej Max😊 hid video som altid. jeg har lavet den med bær fra haven og den var rigtig god bortset fra at den knækkede med det samme😔 kan du et godt trick? et trick hvor den ikke knækker😊 Kh den bageglade Esther ps det var en pavlova jeg lavede😊

marengsbunde

Skrevet af Anonym bruger den 01/08 2014 13:52
er det varmluft eller alm ovn?
Emner
Bagning (98)
Cupcake (11)
Dessert (71)
Eksotisk (20)
Fisk (5)
Frugt (13)
Glutenfri (13)
Gærbrød (30)
Hovedret (34)
Julemad (26)
Kage (81)
Kød (38)
LCHF (9)
Morgenmad (12)
Sauce (25)
Snack (3)
Sous vide (2)
Stivelse (12)
Suppe (18)
Surdej (4)
Vegetar (43)
 
 
Doner penge og bliv kvalimad sponsor

Kvalimad koster penge at drive. Server, trafik, hosting, videoudstyr, mad, ingredienser osv.

Hvis du kan lide sitet er du velkommen til at dele udgifterne med mig :-D Alle beløb er velkomne, og går direkte til driften.

mobilepay (ny):
2993 4296

paypal: