Mine værktøjer
Du er her: Forside Opskrifter Pandekager - Flade Danskere

Pandekager - Flade Danskere

— Arkiveret under , , , ,

Opskrift med video - Pandekager er det mest simple brød der findes. Herhjemme kan vi godt lide dem lidt fancy med alt muligt i dejen, selvom mel og vand er det eneste der er absolut nødvendigt. Min egen opskrift er lidt en mellemvej. Disse pandekager er lige så gode med kødfyld som med sukker og syltetøj. Hovedret og dessert i samme portion :-)

Pandekager - Flade Danskere

Flad og dansk

Det vigtigste ved en pandekage er at den bliver stegt i smør. Det er det der giver den pandekage vi godt kan lide her hjemme. Næsten alt andet er underordnet.

Det er ikke nødvendigt at bruge mælk, det er ikke nødvendigt at komme sukker i dejen. Krydderier er også helt overflødigt. Faktisk så gør sukker mælk osv. at pandekagerne nemmere brænder på. Jeg har lidt æg i min opskrift, som gør at de bruner lidt nemmere, men uden at brænde på.

Ca. 8 pandekager.

Ingredienser

1/2 liter vand.

1/2 liter hvedemel. (måske lidt mindre)

1/2 tsk salt

2 æg

Smør til stegning. (Eller stegehemlighed shh!)

Hvis dejen er for tyk, så hæld lidt mere vand i. Dejen bliver som regel også tykkere imens du steger pandekagerne. Så skal der også bare mere vand i. Jeg plejer at bruge den første pandekage som test-pandekage. Det tager også lige smagen fra torskerognen som panden sidst blev brugt til.

Fremgangsmåde

 

Bland alle ingredienser sammen i en skål og pisk til det er ensartet.

Smelt smøret på en mellemvarm pande.

Fylde dejen på panden med en stor suppeslev. Hellere en for stor end for lille slev. Prøv at finde en der lige kan være dej til én pandekage i. Det gør det nemmere at hælde op.

Bag pandekagerne til de er gyldne på hver side.

Handlinger tilknyttet webside

Pandekager

Skrevet af Anonym bruger den 01/11 2009 16:48
synes det hjælper med lidt olie i dejen.

Lækre pandekager men...

Skrevet af Anonym bruger den 28/04 2010 19:18
Jeg bruger altid mælk i stedet for vand, det smager bedre...

gjort som skrevet

Skrevet af Anonym bruger den 01/05 2010 15:31
Gjort som skrevet stod og dermed blev pandekagerne smaddergod.. Slurp - og tak

Til dessert / is - Brug ROM

Skrevet af Anonym bruger den 18/05 2010 20:11
Hej Max og tak for en feed side !

Til desserter kommer jeg 1 spiseske mørk, krydret rom i dejen, som ellers laves som du skriver. Det giver nogle smagsnoter der gør sig godt med marmelade, syltetøj, is og frugt.

Mvh Klaus

pandekager

Skrevet af Anonym bruger den 13/10 2010 07:09
Kærnemælk og lidt natron gør dem rigtig gode.

lyder godt

Skrevet af Anonym bruger den 14/10 2010 11:59
Det lyder jo meget godt, men hedder det ikke 1 kg. hvedemel, og ikke en liter?

Mvh:
Ninjapigerne BN og MM.

lyder godt

Skrevet af maxm den 14/10 2010 13:43
Bestemt ikke. I har helt ret i at mel bør måles i kg!

Mel kan være luftigt eller tæt. Hvilket ændrer hvor meget en liter vejer.

Men en liter mel vejer langt fra et kg, så hvis i bruger et kg så laver i pandeboller i stedet for kager :-)

Pandekager er så upræcise at det er fint at bruge et litermål i stedet for kg mål.

Der skal alligevel ekstra vand i ind imellem fordi dejen bliver tykkere af at stå.

Det blev lidt en kludeforklaring. Jeg håber den var tydelig nok

lyder godt

Skrevet af Anonym bruger den 26/10 2010 12:16
Tak for infoen. Pandekagerne blev udsøgte!
- Mange tak:)

lyder godt

Skrevet af Anonym bruger den 02/06 2012 15:34
1 liter mel svare til 625 g så der er forskel ...javist. Men hvis man godt kan lide at bruge sit litermål...

lyder godt

Skrevet af Anonym bruger den 30/12 2013 13:47
1 liter mel vejer ikke 1 kg. Det gælder kun for vand. Men jo mel skal være i vægt og ikke fyldemål.

:)

Skrevet af Anonym bruger den 30/01 2011 14:17
det er også en god ide at skifte noget af vandet ud med øl! :) giver en mere fyldig smag..

pandekager

Skrevet af Anonym bruger den 12/08 2011 10:31
Jeg plejer at komme lidt øl i også. Det giver lige et lille pift til pandekagerne :)

Nope ;)

Skrevet af Anonym bruger den 18/09 2011 13:58
Jeg prøvede den for sjov, og jeg kan sige, at min gamle fra 1913 er langt bedre:

Mel, sukker, øl (helst mørk), mælk (kan udelades ved at kun bruge øl), æg, vanilje, salt, smeltet smør i dejen. Steg i mere smør, og kom mere smør på, når du vender. PAndekager skal knase, når du sætter tænderne i dem, og være blød indeni.


Din isopskrift, hvor man laver en tyk creme er dog genial :)

Beklager, men..

Skrevet af Anonym bruger den 26/01 2012 02:28
Der mangler helt klart øl i de pandekager ;o)

mange pandekager

Skrevet af Anonym bruger den 02/03 2012 10:18
jeg skal lave pandekager,alm,til brunch,kan lave dem dagen før og så varme dem i ovnen,på dagen.
LP

mange pandekager

Skrevet af maxm den 02/03 2012 12:50
Ja. Deet kan du. Bliver nok bedst hvis du ligger dem imellem bagepapir der er klippet til i størrelsen. Så kan du bare smide hele stakken i ovnen uden at de klister sammen.

mange pandekager

Skrevet af Anonym bruger den 25/09 2012 08:04
Du svarer den 2.3.2012 på ovennævnte:

Man ligger ikke pandekagerne imellem bagepapir - man LÆGGER dem. Der er nemlig forskel på at ligge eller lægge i kakkelovnen.
Venlig hilsen fra HVi

mange pandekager

Skrevet af Anonym bruger den 27/12 2012 10:28
Flueknepper...

OGSÅ Fantastiske pandekager

Skrevet af Anonym bruger den 08/03 2012 18:43
Har lige bagt dine pandekager og de er fantastiske ( fik lidt flere styk end dig ;-))
Men kan man forvente andet ... Kvalimad er en fast del af vores madlavning og vi fået så mange gode råd og opskrifter.
Tak for det
Mette

Oel

Skrevet af Anonym bruger den 26/08 2012 15:09
Hejsa. Elsker din kvalimad side. Jeg ville bare lige hoere - HVIS man nu ville lave dem med en smule oel, hvad for noget slags moerk oel skal det saa vaere? Jeg bor i UK saa jeg kunne baade faa en moerk ale (uden brus) naesten lige som en guiness, eller bare en moerk oel med brus. Hvad ville virke bedst?

luftige mormor pandekager

Skrevet af Anonym bruger den 28/11 2012 10:35
Hvis man pisker æggehviden for sig og blander det i til sidst, får man dejlige luftige pandekager
Mormoropskrift:-)

Dine foretrukne?

Skrevet af Anonym bruger den 17/08 2013 06:50
Hej

Herhjemme bruger vi aaaltid din geniale opskrift på pandekager :) Men du skriver, at I godt selv kan lide al muligt fancy i dejen :) Kunne du give nogle eksempler på, hvad I putter I? :)

Mange hilsner fra Christina

Dine foretrukne?

Skrevet af maxm den 19/08 2013 10:34
Jeg mener "herhjemme i danmark" ikke "herhjemme hos os" :-D

Ok.

Skrevet af Anonym bruger den 16/12 2014 16:39
O.k. pandekager. Og meget enkelte. Men hvis ikke du spiser pandekager med denne opskrift, og ikke tilføjer sukker, syltetøj eller sirup, når de er færdige og skal spises, er disse pandekager ikke noget at skrive hjem om. Men vis der skal sukker eller noget andet lækker i, når de skal spises er de okay.

Ok.

Skrevet af maxm den 16/12 2014 21:06
Spiser man pandekager uden noget til? Det har jeg ikke oplevet.

Ok.

Skrevet af Anonym bruger den 25/12 2014 17:49
Hej Max. Det var bare et eksempel. Jeg har prøvet at spise dem uden tilbehør.

Pandekager

Skrevet af Anonym bruger den 02/11 2016 22:14
Meget kedelige..
Emner
Bagning (98)
Cupcake (11)
Dessert (73)
Eksotisk (20)
Fisk (5)
Frugt (13)
Glutenfri (18)
Gærbrød (30)
Hovedret (34)
Julemad (26)
Kage (81)
Kød (38)
LCHF (9)
Morgenmad (13)
Sauce (25)
Snack (3)
Sous vide (2)
Stivelse (17)
Suppe (18)
Surdej (4)
Tilbehør (5)
Vegetar (48)
 
 
Doner penge og bliv kvalimad sponsor

Kvalimad koster penge at drive. Server, trafik, hosting, videoudstyr, mad, ingredienser osv.

Hvis du kan lide sitet er du velkommen til at dele udgifterne med mig :-D Alle beløb er velkomne, og går direkte til driften.

mobilepay (ny):
2993 4296

paypal: