Mine værktøjer
Du er her: Forside Opskrifter Pommes Anna

Pommes Anna

— Arkiveret under

En ret der er opkaldt efter en "populær kvinde" ved Napoleons hof. Kokken Adolfe Duglere skabte retten til skuespillerinden Anna Deslion. Ok rygterne går også at hendes egentlige job var lidt mere farverigt. Det er kartofler der er snittet i meget tynde skiver og lagt i lag i en form, med smør og krydderier. Bagt til den er gylden. Minder lidt om flødestuvede kartofler, men virker ikke så fed.

Pommes Anna

En snitte Pommes Anna.

Normalt laver man Pomme Anna i en stål eller støbejernspande inde i ovnen. Det er også fint hvis man kun er en 4-5 stykker til spisning. Er man flere end det så er en springform mere egnet. Ellers kan du altid bruge et par tusinde på en speciel Pomme Anna pande i kobber.

Ingredienser

  • 1 1/2 kg kartofler
  • 125 gram smør
  • 1-2 tsk salt
  • peber
  • 1 spsk timian, kan undværes.

Fremgangsmåde

Handlinger tilknyttet webside

Grill

Skrevet af Anonym bruger den 15/08 2009 18:13
Den er også god på grillen - inddirekte vel at mærke ;O)

fra Kanø

Skrevet af Anonym bruger den 08/09 2009 21:04
Et andet godt tip til tynde skiver er blot at bruge en skræller. Særligt de brede er velegnet til formålet, hvis man ikke har lyst til at slynge penge unødigt efter et mandolinjern, eller at skulle stå i timevis og snitte fint med en kniv.

pommes anna..

Skrevet af Anonym bruger den 13/10 2009 10:55
nu koster et mandolin jern jo ikke en formue, købte et i metro til 40 kr, og det er sq bedre end det jeg købte i jysk storkøkken til en formue.. :)
Max.. Tak for et dejligt site.. mit første møde idag, har nu brugt 2 timer herinde indtil videre

pommes anna..

Skrevet af Anonym bruger den 30/12 2012 22:53
En mandolinjern til 40 kr! Hold nu helt kæft... Det dér er
jo ikke til at tage seriøst - vedkommende er jo tydeligvis helt ude af trit med virkeligheden. MAN SKAL mindst bruge 500 kr på sit jern! Færdig!

pommes anna..

Skrevet af Anonym bruger den 30/12 2012 23:09
Jeg havde i mange år et 50 kroners mandolinjern i plastik, som virkede godt. Det er nemmere at have i et skab og ikke nær så tungt at bakse rundt med, og det kunne gå i opvaskeren. Så i praksis brugte jeg det faktisk oftere end det jeg har nu til 1000 kroner :-s ... Max

pommes anna..

Skrevet af Anonym bruger den 16/01 2014 22:57
Slap dog af mand.. Der er sku da ingen grund til at skrive sådan. Hvis personen har købt et mandolin jern til 40 kroner er det da bare fedt hvis vedkommende er glad for det. Tosse!!!!!!!!!!!!!!

pommes anna..

Skrevet af Anonym bruger den 21/02 2015 15:52
JAJAJAA

fra Kanø

Skrevet af Anonym bruger den 27/02 2013 15:16
Hej .En mandolin kan købes for næsten ingen penge og har man den vil mam ikke undvære den.

Andre Anna'er?

Skrevet af Jonas Gaarde den 27/11 2009 12:02
Jeg har en vegetar til julemiddag i år, og vil gerne lave noget virkelig lækkert til hende. Jeg tænkte på bl.a. at servere nogle meget små stabler á la Pommes Anna, men lavet på hhv. kartofler (gul), jordskokker (hvid), gulerødder (orange) og rødbeder (rød).
Jeg vil lave dem i små ramekiner, vende dem ud og skære dem i kvadrater inden de brunes en sidste gang.
Spørgsmålet er om der er noget jeg bør være særligt opmærksom på. Skal de have lige lang tid, hvad med krydringen o.s.v.?

Andre Anna'er?

Skrevet af maxm den 27/11 2009 12:17
Jeg tror du skal lave dem fuldstændig på sammen måde, dog med en forskel.

Kartoflerne er det eneste der har stivelse i sig. Stivelsen er det der får det hele til at holde sammen. Så det kan blive et problem.

Jeg ville nok lige prøve at få noget maizena eller kartoffelmel blandet imellem lagene på en eller anden måde.

Ellers tror jeg dine kvadrater vil få et noget "skødesløst" udtryk når du skærer dem ;-)

Andre Anna'er?

Skrevet af Jonas Gaarde den 28/11 2009 13:02
Netop min tanke. Jeg spurgte min ven som er kok på den danske ambassade i London. Han sagde det samme, og forslog at jeg maser dem lidt når de er færdigbagte og inden jeg skærer dem i kvadrater, så en del af smørret siver ud og skiverne får mere kontakt. Gad vide om det er nok...
Jeg kom selv i tanker om et snydetrick - hvis jeg nu stikker en tandstikker i før jeg skærer dem, og så først hiver den ud igen lige før servering, så er der vel en smule bedre hold på sagerne?
Jeg er på vej ud for at købe diverse rødder nu, så jeg kan gøre et par forsøg i aften. Det bliver spændende! Jeg vil forsøge med alle tre forslag, og skal nok melde tilbage med forskningsresultaterne :-)
Hvis det går helt skidt kan det være jeg laver dem stribede, altså med kartoffelskiver ind imellem lagene af hhv. gulerod, rødbede og jordskok, så de kan virke som lim.
Nu til det andet spørgsmål: Hvad med krydringen? Jeg vil gerne sigte efter noget der fremhæver de forskellige rodfrugters karakteristika. Timian går perfekt til især de tre lyse, men er der andet man kunne overveje? De skal jo helst ikke blive for ens. Jeg tænker på peberrod eller sennep til rødbeden, citronskal til guleroden og måske noget sødt eller nøddeagtigt til jordskokken. Hvad siger eksperten?

Andre Anna'er?

Skrevet af Jonas Gaarde den 29/11 2009 20:36
Vi prøvekørte jordskok- rødbede- kartoffel- og gulerods-Anna'er her til aften. Af mangel på inspiration nøjedes jeg med at krydre med salt og ikke andet. Faktisk tror jeg det var en god idé, for på den måde kunne vi virkelig smage de forskellige rodfrugters karakter. Det var en god oplevelse. Især rødbederne var helt fantastiske. Jordskokkerne var lidt for bløde til min smag, så jeg tror de får lidt kortere tid næste gang.
Jeg lavede to hold af hver, det ene hvor jeg sigtede en anelse Maizena imellem lagene, det andet uden. Der var en klar forskel, idet førstnævnte holdt formen fint og sidstnævnte blev noget møg. Tak for tippet!

Juliehoællloiiloii

Skrevet af Anonym bruger den 14/05 2015 07:07
Uisusuuskuzuzuiikzkilzkllozlluiolklnn
Uioiilpmænææujnuiællnpmilollllllloiilloilliik lokiikkiokkiuukloilliiioiuiuiiiciiixlelzlddidlirlrildsiririruirrttk
Ukriruruuururuuruduuuruuuryututuu

Andre Anna'er?

Skrevet af maxm den 29/11 2009 21:46
Jeg ved ikke om du kender det her site, men hvis du mangler inspiration til smagssammensætninger så er det tiptop

http://www.foodpairing.be/FoodPairable.aspx?f=Beetroot

http://www.foodpairing.be/FoodPairable.aspx?f=Carrot

Andre Anna'er?

Skrevet af Jonas Gaarde den 30/11 2009 18:30
Tak, jeg kender godt siden. Jeg er ikke altid 100% enig, men det er nok bare mig ;-)

Andre Anna'er?

Skrevet af Anonym bruger den 16/01 2014 23:00
Wauw lyder virklig som en god ide. Og mon ikke også det ser virklig smukt ud. ? Jeg tror umiddelbart ikke at det tager længere tid. Men prøv dig frem og steg ved lav tempratur i lang tid og så når de er møre så giv det høj varme i ti min så det får farve ovenpå. Held og lykke med det. Du har inspireret mig til at prøve det. tak..

kartoffel pandekage/karbonader....

Skrevet af Sus den 01/02 2010 18:00
eller "kartoffel-karbonader", er det noget jeg kan finde en opskrift på?

Altså sådan a la "røsti", som til sidst skal steges på en pande.
Jeg vil servere dem til kalvefilet.
Har forsøgt at lave dem af mos med grøntsager, men de flød bare helt ud.. ØV
Sus

Kan man blande kortoflerne med Jordskokker?

Skrevet af Anonym bruger den 22/04 2011 09:48
Jeg tænkte at det kunne være en god variation.

Kan man blande kortoflerne med Jordskokker?

Skrevet af maxm den 23/04 2011 17:32
der er ingen stivelse i jordskokker, så hvis der er for mange i, vil den ikke hænge sammen.

Pommes anna per mand

Skrevet af Anonym bruger den 29/12 2011 20:21
Hvor meget skal man regne med at der går per mand ?
 - 7 mand høj, så tænker springform.. første gang jeg begiver mig i kast med det, så ville lige høre hvor meget man ca spiser..

Pommes anna per mand

Skrevet af maxm den 29/12 2011 20:56
Det er jo afhængigt af hvad man ellers får, men op til 200 gram per person er min tommelfinger regel.

Hvor mange

Skrevet af Anonym bruger den 08/03 2012 08:05
Hej, til hvor mange er opskriften? Vi bliver 6 voksne, er det nok?
Ser rigtig godt ud, jeg glæder mig til at prøve at lave det :-)

Hvor mange

Skrevet af maxm den 08/03 2012 19:09
Hvis du regner med 200 gram kartofler per person, så plejer det er at være fint. Så 6 personer er lige i øjet ;-)

Klaret smør ?

Skrevet af Anonym bruger den 03/09 2012 11:14
Hej Max,

Også en af mine favorit kartoffelretter. Men jeg bruger klaret smør. Er det unødvendigt ?

Kartoflerne bliver mørke

Skrevet af Nina Hansen den 29/12 2012 08:52
Jeg brugte bagekartofler og dagen efter var kartoflerne meget kedelige og grå-sorte - hvis bagekartofler ikke er egnet, hvilke er så?

Kartoflerne bliver mørke

Skrevet af Anonym bruger den 29/12 2012 15:37
Det er luft der gør det. Så de er enten ikke presset nok sammen, eller der er for lidt smør i.

Kartoflerne bliver mørke

Skrevet af Anonym bruger den 31/12 2012 07:21
En anelse Citron - enten revet skal eller som saft. Giver et "pift" til kartoflen - og forhindrer ilt-farvning.

Kartoflerne bliver mørke

Skrevet af Anonym bruger den 26/11 2014 02:22
Hej Hansen og evt. andre læsere.

Max skriver selv i opskriften at kartoflerne skal stikkes med en kniv eller lignende. Det er den vigtigste og største fejlkilde ved pommes anna. Så snart man har styr på at få checket om kartoflerne er møre, er resten kosmetik. Herefter har man en simpel og lækker kartoffel, som lykkedes hver gang.

Så for at gentage, kartoflerne skal være helt møre, kniven skal glide ned igennem uden meget pres, er de ikke møre skal de naturligvis bare have længere tid i ovnen. Hvis de ikke er færdig tilberedte, vil den dagen efter være grå og grim.

Som et flot finish kan man stege sine kartofler istedet for at bage dem, eller en kombination.


Madglade hilsner Den Kærlige Kok

Pommes Anna Pan

Skrevet af Anonym bruger den 25/04 2013 09:08
En "original Pommes Anna Pan i kobber kan købes på nettet for $137 (cirka kr. 820,-)
Vh. Kim

Stivelse

Skrevet af Anonym bruger den 25/04 2013 09:15
Hvis man varierer med andre grøntsager uden stivelse, såsom lidt spinat eller jordskokker, som én anden spurgte om, kan man lige drysse en smule kartoffelmel på. Så hænger det sammen :o)
Vh. Kim

YouTube

Skrevet af Anonym bruger den 08/10 2013 17:42
Hejsa :-)

Kan det passe, at jeg ikke kan finde en video, hvor du laver pommes anna, på YouTube? Hvis jeg tager fejl, må du meget gerne linke :-)
Men super fed side!

Pommes Anna

Skrevet af Anonym bruger den 01/02 2014 18:55
Man kan også lave kartoflerne i små ildfaste skåle, så der er en til hver gæst + et par stykker som ekstra :-) Så skal de have lidt mindre tid i ovnen. Læg evt et stykke bagepapir i bunden , så kan man vende dem ud på tallerkenen.

Pommes Anna

Skrevet af Anonym bruger den 22/02 2016 11:19
Skal den ikke helst laves dagen før, hvis den skal hvile med noget tungt på efter første tur i ovnen?

Vh. Kristian

Pommes Anna

Skrevet af Anonym bruger den 22/02 2016 11:21
Skal den ikke helst laves dagen før, hvis den skal hvile med noget tungt på efter første tur i ovnen?

Vh. Kristian
Emner
Bagning (98)
Cupcake (11)
Dessert (73)
Eksotisk (20)
Fisk (5)
Frugt (13)
Glutenfri (18)
Gærbrød (30)
Hovedret (34)
Julemad (26)
Kage (81)
Kød (38)
LCHF (9)
Morgenmad (13)
Sauce (25)
Snack (3)
Sous vide (2)
Stivelse (17)
Suppe (18)
Surdej (4)
Tilbehør (5)
Vegetar (48)
 
 
Doner penge og bliv kvalimad sponsor

Kvalimad koster penge at drive. Server, trafik, hosting, videoudstyr, mad, ingredienser osv.

Hvis du kan lide sitet er du velkommen til at dele udgifterne med mig :-D Alle beløb er velkomne, og går direkte til driften.

mobilepay (ny):
2993 4296

paypal: