Mine værktøjer
Du er her: Forside Opskrifter Pulled Pork - Nakkesteg Der Smelter På Tungen

Pulled Pork - Nakkesteg Der Smelter På Tungen

— Arkiveret under , ,

Opskrift med video - Det bedste stykke kød på grisen er nakkestegen. Mørt og fedtmarmoreret. Hvis det bliver behandlet rigtigt kan det blive så mørt at det kan trækkes fra hinanden med to gafler. En tur i grillen giver det samtidig en smag som af en mild bacon. Nakkefillet kan også gå i en snæver vending, men det er altså ikke helt så mørt.

Pulled Pork - Nakkesteg Der Smelter På Tungen

Svin trukket med gaffel.

Den her opskrift er særdeles velegnet til gæster. Det meste kan laves længe i forvejen. Det er lige så nemt at lave fire som en. Det er svært at lave den forkert, og alle bliver overrasket over hvor godt svinekød kan være. Det er også fremragende til natmad senere, i en god hjemmebagt bolle.

Ingredienser

  • 1 nakkesteg/nakkekam/nakkefillet af gris.
  • 1 portion saltlage (du kan nok nøjes med en halv.)

Fremgangsmåde

Læg nakkestegen i saltlagen så den er dækket.

Lad den ligge i 12 timer og marinere.

Kom den i et overdækket fad, en gryde, stegeso, dækket bradepande eller lignende. Ellers læg den i et fad og dæk den med bagepapir. Bare sørg for at fadet har nogenlunde samme størrelse som stegen. Det forhindrer at den tørrer ud.

Steg den i 8-10 timer ved 90-100 grader! Når den er ved at være så mør at du kan presse en finger (eller enden af en grydeske) ind i kødet er den færdig.

Når jeg laver den plejer jeg at lade den marinere om morgenen og så sætte den ind i ovnen om aftenen lige inden jeg går i seng. Når jeg vågner er kødet så stegt færdigt. Er den ikke helt færdig eller skal have et par timer mere, og du skal skynde dig på arbejde, så kan det fixes ved at give den lidt ekstra i grillen senere.

Nu kan du så holde en pause, og gemme den til dagen efter, eller frys den ned og gem den i længere tid.

Når du skal servere den, så giver du den 1-2 times tid i din webergrill med kun én kulholder i brug, eller en ovn ved 150 grader. Tiden er afhængig af hvor mør den var til at begynde med. Når overfladen er brun og sprøde, og kødet kan trækkes fra hinanden med en gaffel, er den færdig.

Smid en god håndfulde træflis eller krydderurter på kullene. Eller læg et stykke brænde af hårdt træ oven på kullene, så det ryger. Bøg, birk eller frugttræ fx. Pulled pork kan godt tåle den lidt hårdere rygning som træ giver. Det bliver helt bacon agtigt i smagen.

Servering

Det er altid et hit at servere den hel, kun med en gaffel og en ske til at tage med. Alle elsker kød der kan trækkes i stykker.

Hvis du vil gøre smagen endnu bedre og kødet mere saftigt, kan du trække den fra hinanden så den ligger i "trevlede" stykker i et fad. Du hælder så en god kraftig fond ved. Det meste af fonden vil så blive suget op af kødet, som så vil få en endnu kraftigere og saftigere smag.

Handlinger tilknyttet webside

Kommentarer

Denne artikel har fået så mange kommentarer (113) at siden er blevet MEGET STOR. Derfor vises kommentarerne ikke med mindre du vælger det. Bare tryk på linket herunder og så kan du se dem. Bemærk at det tager flere sekunder for siden at vises med kommentarer.
Emner
Bagning (98)
Cupcake (11)
Dessert (73)
Eksotisk (20)
Fisk (5)
Frugt (13)
Glutenfri (18)
Gærbrød (30)
Hovedret (34)
Julemad (26)
Kage (81)
Kød (38)
LCHF (9)
Morgenmad (13)
Sauce (25)
Snack (3)
Sous vide (2)
Stivelse (17)
Suppe (18)
Surdej (4)
Tilbehør (5)
Vegetar (48)
 
 
Doner penge og bliv kvalimad sponsor

Kvalimad koster penge at drive. Server, trafik, hosting, videoudstyr, mad, ingredienser osv.

Hvis du kan lide sitet er du velkommen til at dele udgifterne med mig :-D Alle beløb er velkomne, og går direkte til driften.

mobilepay (ny):
2993 4296

paypal: