Mine værktøjer
Du er her: Forside Opskrifter Tiramisu - italiensk lagkage

Bagning
 
Dessert
 
Kage
 
Video opskrift
 
Doner penge?

1 avis: 15,00
1 mad magasin: 50,00
1 måneds netflix: 75,00
1 kogebog: 299,95
1 madkursus: 1.050,00
1 års licens: 2.436,00

ubegrænset kvalimad: du bestemmer!
:-)

mobilepay (ny):
2993 4296

paypal:
 
 

Tiramisu - italiensk lagkage

— Arkiveret under , , ,

Opskrift med video - En klassiske italiensk kage, der findes i en del forskellige variationer. Hovedingredienserne er den cremede milde mascarpone ost, der mest smager som en kraftig fløde, og ladyfingers der minder om makroner. Jeg har ikke været så begejstret for den. Tit fordi den smager for meget af kaffe. Da jeg så endelig smagte en jeg elskede smagen af, sørgede jeg for at få gaflet opskriften. Det har jeg aldrig fortrudt. Undtagen ind imellem når jeg er ude at løbe :-s

Tiramisu - italiensk lagkage

Tiramisu tak - bare et stykke.

En dessert du med fordel kan lave dagen før den skal serveres. Den bliver faktisk bedre af at trække natten over.

Ca. 8 portioner

Ingredienser

5 æggeblommer

50 gram flormelis

500 gram mascarpone

1 spsk grand marnier

24 ladyfingers

3 tsk. kakao

4 kopper kaffe - gerne stærk

Fremgangsmåde

 

Pisk æggeblommer og flormelis cremet.

Mascarpone og Grand Marnier tilsættes og røres grundigt i. Smag cremen til. Det kan godt være, at der skal et ekstra skvæt Grand Marnier i. Tag gerne et glas selv.

Din creme kan godt blive noget tynd på det her tidspunkt, men det gør ikke noget, den skal nok stivne igen når den kommer på køl, og kagerne suger saft ud af ostecremen.

Hæld noget kaffe op i et lille fladt fad som du kan dyppe ladyfingrene i.

Ladyfingrene dyppes i kaffen. De skal dyppes med bunden nedad, Men dyp dem hurtig, og ca. kun halvt op af dem.  Ellers bliver kaffesmagen alt for fremtrædende.

Læg nu skiftevis mascarponecreme, de blødgjorte ladyfingers og et drys siet kakao i lag i en form. Det er som en lagkage hvor ladyfingers er bundene, og mascarponecremen er fyldet.

Slut af med et lag mascarponecreme.

Tiramsu'en stilles koldt i mindst 4 timer.

En hel tiramisu
En hel tiramisu

Inden serveringen, drysses den med siet kakao.

Serveres med et lille glas grand marnier til.

Handlinger tilknyttet webside

Anderledes...

Skrevet af Anonym bruger den 25/08 2009 21:20
Du anvender ingen hvider til at lette cremen?

Er det et bevidst fravalg? Hvis det er, hvad er så din oplevelse med det?
Ligeså vil jeg spørge til flormelis i stedet for sukker. Er det fordi det opløses lettere?

Eks. Price brødrene vender piskede hvider i cremen af æg sukker og mascarpone.

Jeg kan i øvrigt anbefale at anvende Noilly Prat som spiritussen. Giver en frisk smag.

/kanø

Anderledes...

Skrevet af maxm den 26/08 2009 07:03
Jeg syntes ikke det er nødvendigt med hvider. Cremen er ikke tung som den er. Æggeblommer og likøren gør den noget tyndere.

Som regel har jeg mascarpone rester i flere dage, eller jeg laver den dagen før. Så syntes jeg ikke det virker med hvider. Ligesom en citronformage står det og bliver fladt når luften ryger ud af cremen.

Hvis du er bekymret for det, så skader det ikke smagen at komme hviderne i. Men så ville jeg spise den med det samme.

Uden alkohol

Skrevet af Anonym bruger den 30/04 2010 11:34
Kan man lave tiramisu uden alkohol?

Uden alkohol

Skrevet af maxm den 30/04 2010 18:17
Ja. Cremen bliver bedre af den skarpe alkohol smag. Men brug evt. noget revet appelsinskal i stedet for. Det vil være næsten lige så godt.

Uden alkohol

Skrevet af Anonym bruger den 13/05 2010 17:42
Tusind tak for dit svar :)

Uden alkohol

Skrevet af Anonym bruger den 07/08 2014 15:36
Beklager at jeg ripper opi en flere år gammel tråd. Man kan give sin spiritus et kort opkog, så forsvinder alkoholen (det fordamper ved 80 grader C ca.), man har ikke den skarpe smag af alkohol, men jeg synes det fungerer fint da vi har en i familien der tager antabus.

Uden alkohol

Skrevet af Anonym bruger den 05/01 2012 15:18
Det kan man godt, du skal bare ikke putte nogen former for alkohol/vin i. :D

Uden alkohol

Skrevet af Anonym bruger den 06/03 2012 15:53
Jeg lavede engang en børnevenlig tiramisu ved at dyppe lady fingers i cacaomælk i stedet for. Det blev godt.

Uden alkohol

Skrevet af Anonym bruger den 11/04 2014 11:38
edder kreativt syntes det lyder som en super-ide.:O)

vil sejt

Skrevet af Anonym bruger den 18/05 2010 13:31
jeg syntes det er så seje opskrifter, og vil seje videoer.

Ladyfingers

Skrevet af Anonym bruger den 15/04 2011 00:31
I ostekageopskriften og tiramisu bruger du begge steder mascarpone som du også har en opskrift til. Har du en opskrift til Ladyfingers?

Ladyfingers

Skrevet af maxm den 15/04 2011 09:37
Jeg plejer at købe dem. Jeg syntes ikke det gør den store forskel på kagens kvalitet, og det er noget bøvl at bage selv.

Men jeg skal holde det i baghovedet, og ligge den på hvis jeg finder en opskrift der markant ændrer resultatet.

Ladyfingers

Skrevet af Anonym bruger den 10/12 2011 10:44
Italy.dk har en opskrift på ladyfingers. Jeg har dog ikke selv prøvet at lave dem.
http://www.italy.dk/mad/tiramisu.htm

Ladyfingers

Skrevet af Anonym bruger den 18/09 2011 14:03
Jeg lavede engang tiramisu uden industripordukter. ladyfinger replacement var noget ala en almindelig lagkagebund. Da lady fingersne aligevel søles ind i i kaffe og likør, gør det ingen forskel i sidste ende.

Ladyfingers

Skrevet af Anonym bruger den 14/10 2013 18:37
Nemlig har selv brugt lagkage-bunde det virker næsten bedre end ladyfingers.

Ladyfingers

Skrevet af Anonym bruger den 29/03 2013 13:34
Lady Fingers Tilbage
3 æggehvider
65 g sigtet flormelis
½ tsk vanille
3 æggeblommer
35 g hvedemel
Æggehviderne piskes meget stive. Flormelis og vanille piskes i lidt efter lidt. Æggeblommerne blandes forsigtigt i dejen. Melet rystes i med piskeriset. Dejen sprøjtes gennem sprøjtepose eller trækkes med teske ud i aflange kager på smørsmurte, melstrøede plader som sættes i forvarmet ovn og bages i 20 min. ved 160°. Dejen kan drysses med en anelse flormelis før bagningen. Pladen afkøles et par minutter før kagerne kan fjernes med en skarp kniv. Lady Fingers bruges mest til desserter, men kan også lægges sammen to og to med smørcreme eller syltetøj.

Marsala og andre oste

Skrevet af Anonym bruger den 22/12 2011 18:00
Laver den selv med Marsala og synes det er suverænt. Eet år var det umuligt at opdrive noget mascarpone og vi brugte en anden flødeost og det smagte vidunderligt. Jeg kan ikke huske hvad det var for en ost og kunne tænke mig at høre om der er andre der har et forslag til en anden ost.

Marsala og andre oste

Skrevet af Anonym bruger den 29/12 2011 21:44
Måske alm. dansk flødeost neutral? Bruger den f.eks. til ostelagkage.

Tiramisu

Skrevet af Anonym bruger den 03/01 2012 00:04
Du gør en klassisk fejl! Hvad enten det er den ene eller den anden vi/brændevin man tilsætter, skal den ikke i mascarponen. Så bliver den netop slasket og tynd. Den skal i kaffen og suges med op af ladyfingers'ne. Så bliver cremen nemlig perfekt: Æggeblommer pisket med sukker og rørt ud i mascarponen - eventuelt med et strejf af vanilje.

Tiramisu

Skrevet af maxm den 03/01 2012 12:40
Helt uenig. Det er ikke noget problem. De ladyfingers opsuger fugten uanset om den er i mascarponen.

Kommer du ikke alkoholen i cremen så mister den smag, men du får ladyfingers der smager kraftigt af kaffe og alkohol.

Jeg kan garantere for at opskriften ikke giver en tynd creme i kagen. Den skal bare stå og trække.

Tiramisu

Skrevet af Anonym bruger den 19/01 2012 21:44
hjemmelavede ladyfingers holder 100 % mere end dem man køber. Man for et helt andet bid i kagen som jeg holder meget af. Desuden er det ikke spor svært. Pund til pund kage(sandKage) hvor man dele æggene i hvider og blommer. Æggehviderne piskes og vendes forsigtigt i dejen. Prop dejen i en sprøjtepose og sprøjt dem ud i ønsket størelse. Drys med flormelis bages nænsomt ca. 10 min 180 grader.

Tiramisu

Skrevet af Anonym bruger den 08/09 2012 14:25
Jeg bliver nødt til at bakke op. Det er helt fejl at komme alkoholen i cremen. Den skal sammen med kaffen hældes over ladyfingers'erne. Prøv at bruge den "rigtige" likør Amaretto, som er mandellikør. Så synger englene.
Problemet med de andre er, at de let bliver for sprittede. Folk er helt pjattede med min tiramisu. Der skal heller ikke æggehvider i. Hvis man skal synde, så gør det ordentligt tak :-)

Tiramisu

Skrevet af Anonym bruger den 07/12 2012 06:55
Jeg har lavet Tiramisu rigtig mange gange og brugt den samme opskrift igen og igen fra brødrene Haarders Italienske køkken....
Sprut i kaffen og dyp ladyfingers heri...husk det skal være Espresso kaffe...Prøv med Marsala der er den rigtige til Tira.... Og endelig...hvider i cremen er med til at gøre den luftig og fantastisk...Jeg laver altid Tira dagen før... Så den den kan trække igennem.... Ellers en fed hjemmeside med masser af gode opskrifter...:-)

Mascarpone

Skrevet af Anonym bruger den 22/04 2012 08:13
Hej Max!

Lækker side, som jeg efterhånden bruger som opslagsværk på linje med nogle af mine kogebøger?

Jeg står overfor at skulle lave en større portion tiramisu og vil høre om hvor du køber mascarpone henne?

Mascarpone

Skrevet af Anonym bruger den 22/04 2012 08:14
Doh! Jeg laver den selv per din anvisning... Tak

Tiramisu

Skrevet af Anonym bruger den 21/07 2012 17:22
Kan tiramisu tåle at blive frosset?

Tiramisu

Skrevet af maxm den 21/07 2012 19:51
Den er megeg egnet til frysning. Bare vent med sidste drys kakao til den er tøet op.

Til servering. ÆÆÆÆlsker din side!

Skrevet af Anonym bruger den 02/10 2012 10:41
Jeg overvejer at sætte kanten fra en springform op på et lagkagefad og så bygge Tiramisién op deri. tænker den skal stå og trække natten over i køleskab, og så tage "ringen" af inden servering,drysse med kakao og til sidst pudse kanterne op m Flødeskum / creme. Er det mon en god idé. Jeg synes lasagnefadet er kedeligt, og det måå godt se lidt godt ud.

Til servering. ÆÆÆÆlsker din side!

Skrevet af maxm den 02/10 2012 11:52
Jeg tror det vil blive en flot kage - indtil du skærer i den ;-)

Har lavet den flere gange

Skrevet af Anonym bruger den 16/11 2012 10:36
Som overskriften lyder, har jeg lavet denne pragtfulde dessertkage flere gange, lavede den så her for nylig, men jeg kom 4 blade husblas i mascarponen og den blev endnu bedre. Meget lettere at skære ud og alle synes den var pragtfuld.
Mange hilsner fra Jannie

Amaretto

Skrevet af Anonym bruger den 20/09 2013 07:32
Jeg kan også anbefale at bruge Amaretto for at få mandelsmagen, som jeg synes passer rigtig godt ind sammen med kaffen og osten. Jeg har endnu ikke smagt den med Grand Marnier, så jeg kan ikke selv afgøre hvad der er bedst.

Derudover mener jeg du har helt ret i at man skal passe på med at dyppe ladyfingers for meget i kaffen, da de suger helt vildt. Man skal huske, at selvom de stadig føles knasende når man lægger kagen sammen, så blødgøres de mere undervejs.

Rækkefølge

Skrevet af Anonym bruger den 07/10 2013 21:30
Starter du med cremen eller lady fingers? Og hvor mange lag?

Rækkefølge

Skrevet af maxm den 08/10 2013 09:25
Jeg viser det i videoen :-) Det er vist den nemmeste måde at se det på.

flødeskum i?

Skrevet af Anonym bruger den 19/12 2013 16:07
Den tiramisu jeg har smagt var der hvider og flødeskum i cremen. Kunne man evt. komme lidt flødeskum i den creme du laver? vil den blive lidt mere luftig af det? og kan den så stadig fryses og skal der så mere flormelis i?

Mvh Linda

flødeskum i?

Skrevet af Anonym bruger den 04/06 2014 19:56
Hej Linda

Den opskrift jeg bruger er der flødeskum i en 1/4

Mvh
Flemming

Tiramisu opfinderrestauranten lukker!

Skrevet af Anonym bruger den 11/04 2014 19:47
Jeg havde netop fundet en Tiramisu-opskrift her, da jeg får en nyhedsmail om at restauranten, der opfandt Tiramisu, lukker

www.lemonde.fr/le-magazine/article/2014/04/11/tiramisu-in-memoriam_4399074_1616923.html

Her er opskriften med æggehvider, men uden marsala eller lign.

For dem der foretrækker nyhederne på engelsk

cooking.excite.co.uk/italian-restaurant-le-beccherie-who-invented-the-tiramisu-to-close-after-75-years-N48722.html

Oste og ladyfingers

Skrevet af Anonym bruger den 22/04 2014 15:24
Hvor kan man købe den ost henne som du bruger i opskriften? Og hvor kan man købe de ladyfingers henne?:)

Oste og ladyfingers

Skrevet af Anonym bruger den 23/04 2014 10:29
I alle større supermarkeder tror jeg. - max

Kaffe

Skrevet af Anonym bruger den 04/06 2014 19:32
Er der nogle der har en ide til at om at men kan erstatte kaffe med noget andet, fordi at min kone kan ikke lide kaffe.
Mvh
Flemming

Kaffe

Skrevet af Anonym bruger den 05/06 2014 09:49
Ja, du kan erstatte med jordbærsaft fx. Så bliver den mere sommerlig.

Jeg bruger altid kaffe.
Istedet for marsala vælger jeg nogengange at bruge bailey- enten den originale eller den med chokolade. Det smager simpelthen fantastisk!
Man kan også bruge amaretto eller galliano. Men chokolade bailey vinder i mine øjne :)

Svampet

Skrevet af Anonym bruger den 01/09 2014 00:08
Hej

Er der nogle der kan give mig en forklaring på hvorfor mine ladysfinger bliver en smule svampet. Jeg har dyppet dem i kaffe og lavet kagen og så stod den 2 dage og trak og 2 dage fryseren og blev taget ud dagen før vi skulle bruge den og der synes vi at de var svampet
Mvh
Flemming

Svampet

Skrevet af Anonym bruger den 01/09 2014 11:12
De skal være svampede. - max

Svampet

Skrevet af Anonym bruger den 03/09 2014 00:10
Ok tak tror at jeg gjorde noget forkert
 
Emner
Bagning (98)
Cupcake (11)
Dessert (71)
Eksotisk (20)
Fisk (5)
Frugt (13)
Glutenfri (13)
Gærbrød (30)
Hovedret (34)
Julemad (26)
Kage (81)
Kød (38)
LCHF (9)
Morgenmad (12)
Sauce (25)
Snack (3)
Sous vide (2)
Stivelse (12)
Suppe (18)
Surdej (4)
Vegetar (43)
 
 
Doner penge og bliv kvalimad sponsor

Kvalimad koster penge at drive. Server, trafik, hosting, videoudstyr, mad, ingredienser osv.

Hvis du kan lide sitet er du velkommen til at dele udgifterne med mig :-D Alle beløb er velkomne, og går direkte til driften.

mobilepay (ny):
2993 4296

paypal: