Mine værktøjer
Du er her: Forside Opskrifter Tiramisu - italiensk lagkage

Bagning
 
Dessert
 
Kage
 
Video opskrift
 
Doner penge?

1 avis: 15,00
1 mad magasin: 50,00
1 måneds netflix: 75,00
1 kogebog: 299,95
1 madkursus: 1.050,00
1 års licens: 2.436,00

ubegrænset kvalimad: du bestemmer!
:-)

mobilepay (ny):
2993 4296

paypal:
 
 

Tiramisu - italiensk lagkage

— Arkiveret under , , ,

Opskrift med video - En klassiske italiensk kage, der findes i en del forskellige variationer. Hovedingredienserne er den cremede milde mascarpone ost, der mest smager som en kraftig fløde, og ladyfingers der minder om makroner. Jeg har ikke været så begejstret for den. Tit fordi den smager for meget af kaffe. Da jeg så endelig smagte en jeg elskede smagen af, sørgede jeg for at få gaflet opskriften. Det har jeg aldrig fortrudt. Undtagen ind imellem når jeg er ude at løbe :-s

Tiramisu - italiensk lagkage

Tiramisu tak - bare et stykke.

En dessert du med fordel kan lave dagen før den skal serveres. Den bliver faktisk bedre af at trække natten over.

Ca. 8 portioner

Ingredienser

5 æggeblommer

50 gram flormelis

500 gram mascarpone

1 spsk grand marnier

24 ladyfingers

3 tsk. kakao

4 kopper kaffe - gerne stærk

Fremgangsmåde

 

Pisk æggeblommer og flormelis cremet.

Mascarpone og Grand Marnier tilsættes og røres grundigt i. Smag cremen til. Det kan godt være, at der skal et ekstra skvæt Grand Marnier i. Tag gerne et glas selv.

Din creme kan godt blive noget tynd på det her tidspunkt, men det gør ikke noget, den skal nok stivne igen når den kommer på køl, og kagerne suger saft ud af ostecremen.

Hæld noget kaffe op i et lille fladt fad som du kan dyppe ladyfingrene i.

Ladyfingrene dyppes i kaffen. De skal dyppes med bunden nedad, Men dyp dem hurtig, og ca. kun halvt op af dem.  Ellers bliver kaffesmagen alt for fremtrædende.

Læg nu skiftevis mascarponecreme, de blødgjorte ladyfingers og et drys siet kakao i lag i en form. Det er som en lagkage hvor ladyfingers er bundene, og mascarponecremen er fyldet.

Slut af med et lag mascarponecreme.

Tiramsu'en stilles koldt i mindst 4 timer.

En hel tiramisu
En hel tiramisu

Inden serveringen, drysses den med siet kakao.

Serveres med et lille glas grand marnier til.

Handlinger tilknyttet webside

Kommentarer

Denne artikel har fået så mange kommentarer (52) at siden er blevet MEGET STOR. Derfor vises kommentarerne ikke med mindre du vælger det. Bare tryk på linket herunder og så kan du se dem. Bemærk at det tager flere sekunder for siden at vises med kommentarer.
Emner
Bagning (98)
Cupcake (11)
Dessert (73)
Eksotisk (20)
Fisk (5)
Frugt (13)
Glutenfri (17)
Gærbrød (30)
Hovedret (34)
Julemad (26)
Kage (81)
Kød (38)
LCHF (9)
Morgenmad (13)
Sauce (25)
Snack (3)
Sous vide (2)
Stivelse (16)
Suppe (18)
Surdej (4)
Tilbehør (4)
Vegetar (47)
 
 
Doner penge og bliv kvalimad sponsor

Kvalimad koster penge at drive. Server, trafik, hosting, videoudstyr, mad, ingredienser osv.

Hvis du kan lide sitet er du velkommen til at dele udgifterne med mig :-D Alle beløb er velkomne, og går direkte til driften.

mobilepay (ny):
2993 4296

paypal: