Mine værktøjer
Du er her: Forside Opskrifter Tuiles - småkager og kagekurve af "pund til pund" småkagedej

Tuiles - småkager og kagekurve af "pund til pund" småkagedej

— Arkiveret under , , ,

Opskrift med video - Tuiles er verdens næstmest simple kageopskrift. De ligger lige efter engelske shortbread, men lige før pund til pund kager i sværhedsgrad. Hvis man er lækkersulten er de hurtige at lave. De er også gode hvis man skal bruge tilbehør til is eller noget andet dessert der kræver noget "knas." Grundlæggende er det bare pundkage opskriften man bruger uden bagepulver.

Tuiles - småkager og kagekurve af "pund til pund" småkagedej

Tuiles - Små søde og sprøde.

Ingredienser

  • 100 gram sukker, flormelis giver en finere struktur
  • 100 gram smør, smeltet
  • 2 æg (100 gram)
  • 100 gram mel

Fremgangsmåde

 

Rør alle ingredienser sammen i en skål.

Hæld dem ud på en bradepande. Gerne på bagepapir. Brug ca. en teskefuld dej til hver.

Bages ved 180 grader i 5-10 minutter, indtil de er gyldne i kanten. Får de længere end det bliver de stenhårde.

Kurve

Når du lige har taget dem ud af ovnen kan de formes som buer, kurve eller andet.

Tuiles - kagekurve

Du kan også lave dem lidt større. Brug fx 1 spiseske til hver og så lav "kurve" af dem som der kan være anden dessert i. Det gør du ved at lægge dem på en lille form og så presse let på dem. Formen kan være et lille glas der er vendt på hovedet.

Hvis de når at køle så meget af at de knækker når du presser på dem, så bare kom dem i ovnen igen i kort tid.

Is, chokolademousse eller frugter er godt. Jeg overtrækker dem ind imellem indvendigt med mørk chokolade. Så bliver de ikke våde hvis der er smeltet is eller lidt våd frugtsalat i dem.

Handlinger tilknyttet webside

suplemang til Kurve

Skrevet af Anonym bruger den 05/10 2009 19:00
Jeg har prøvet at komme 100g nødder i dejen lækkert

suplemang til Kurve

Skrevet af Anonym bruger den 04/03 2013 14:16
erstattede du melet med nødder eller tilføj du bare nødder?

suplemang til Kurve

Skrevet af Anonym bruger den 29/09 2015 18:56
Man tilsætter bare nødder

tuiles

Skrevet af Anonym bruger den 26/06 2012 18:38
man kalder dem også pleskner!

Erfaringer

Skrevet af Anonym bruger den 30/03 2013 21:16
Hej!

Tak for en super god hjemmeside, Max. Som madglad studerende, er den en guldgrube af viden :-)

Jeg har lige bagt store tuiles til en dessert og kan anbefale at sætte ovnen til 150 grader og give dem 6-7 min. Lige når de begynder at brune i kanterne, tages de ud og lægges over en form.

Det fungerede meget bedre for mig end med 180 grader, da småkagerne er (1) mindre varme (2) meget blødere og derfor lettere kan formes.

Håber det kan hjælpe andre :-)

Holdbarhed

Skrevet af Anonym bruger den 01/11 2013 20:30
Hej Max

Hvor længe kan de holde sig i f.eks. en kagedåse? Påtænker at lave et lille "lager" så jeg altid har bunde til flødeboller hvis trangen skulle melde sig ;-)

Kan de evt. fryses mon?

Annemette

Uden sukker

Skrevet af Anonym bruger den 28/01 2015 12:39
Jeg vil gerne lave en dej som jeg kan forme a la tuiles,men ikke til kage og dessert. Nogen der har en ide til hvad jeg kan erstatte sukkeret med??

Stikke tuilles ud

Skrevet af Anonym bruger den 11/08 2015 19:37
En hurtigere måde er at flade hele tuilles dejen ud på bagepapir i den tykkelse man gerne vil have og så bage den 4-5 minutter og bruge en udstikker til at stikke bundene ud. Der er så til gengæld noget spild, men det er ikke dårligt at snacke af :)
Emner
Bagning (98)
Cupcake (11)
Dessert (73)
Eksotisk (20)
Fisk (5)
Frugt (13)
Glutenfri (18)
Gærbrød (30)
Hovedret (34)
Julemad (26)
Kage (81)
Kød (38)
LCHF (9)
Morgenmad (13)
Sauce (25)
Snack (3)
Sous vide (2)
Stivelse (17)
Suppe (18)
Surdej (4)
Tilbehør (5)
Vegetar (48)
 
 
Doner penge og bliv kvalimad sponsor

Kvalimad koster penge at drive. Server, trafik, hosting, videoudstyr, mad, ingredienser osv.

Hvis du kan lide sitet er du velkommen til at dele udgifterne med mig :-D Alle beløb er velkomne, og går direkte til driften.

mobilepay (ny):
2993 4296

paypal: