Mine værktøjer
Du er her: Forside Opskrifter Vanilleis - Rigtig og Rigtig God

Vanilleis - Rigtig og Rigtig God

— Arkiveret under , ,

Opskrift med video - Vanilleisen er for mig den "rigtige" is. Alt andet er bare pynt. Jeg har lavet det i månge år, og har prøvet et hav af opskrifter og metoder. Så jeg har jeg fundet frem til én grundopskrift der er rigtig god, men som kan varieres bredt efter behov. Efterhånden har jeg også forstået hvad man skal ændre ved en is opskrift, for at få den som man ønsker det. Og jeg er ikke bange for at dele ud af mine hemmeligheder.

Ingredienser

  • 5 dl piskefløde
  • 2 dl mælk
  • 3 hele æg, eller 8 blommer.
  • 150 gram sukker (Du kan nøjes med 100 gram hvis du syntes den er for sød.)
  • 1 stangfuld vanillekorn

fremgangsmåde

 

Der findes mange indviklede is opskrifter. Det er den ingen grund til at de skal være. Man laver en vanillecreme, og fryser den. Så enkelt er det.

Du behøver heller ikke piske æg med sukker først  "indtil blommerne er hvide og luftige". Det gør man udelukkende  for at opløse sukkeret. Det ændrer intet ved æggene. Men opvarmning opløser sukker meget mere effektivt.

I lang tid lavede jeg opskriften kun med æggeblommer, men jeg syntes efterhånden det snager for meget af æg. Så nu bruger jeg hele æg.

Bland det hele sammen i en gryde og varm det langsomt op til 85 grader. Præcist!

Har du ikke et stegetermometer, så tag det af så snart det er tydeligt cremet og de første kogebobler begynder at vise sig.

Hvis det koger er det ødelagt. Det er en god idé at komme gryden i kold vand, eller at skrabe isen over i en skål der ikke er varm. Ellers risikerer du at cremen koger videre i gryden.

Rør godt rundt imens.

Køl cremen ned. Jeg plejer at lægge det i en frysepose i køleskabet når det er så koldt at posen kan holde til det. Det fylder ikke så meget, og gør det nemt at klippe hul på posen og presse cremen ud i ismaskinen.

Jeg vil kraftigt anbefale en ismaskine til at fryse isen i. Har du ikke det, så frys den ned i fryseposen det første stykke tid. Indtil den begynder at blive for hård kan du tage posen op og "ælte den" for at forhindre store is krystaller.

Når den begynder at blive svær at ælte, så klip hul på posen og pres den i den endelige form.

Du kan også presse lidt mere is ud af din ismaskinen ved at komme cremen ned i den sådan lidt halvfrossen. Så skal fryselegemet ikke køle så meget ned.

Handlinger tilknyttet webside

Kommentarer

Denne artikel har fået så mange kommentarer (115) at siden er blevet MEGET STOR. Derfor vises kommentarerne ikke med mindre du vælger det. Bare tryk på linket herunder og så kan du se dem. Bemærk at det tager flere sekunder for siden at vises med kommentarer.
Emner
Bagning (98)
Cupcake (11)
Dessert (73)
Eksotisk (20)
Fisk (5)
Frugt (13)
Glutenfri (18)
Gærbrød (30)
Hovedret (34)
Julemad (26)
Kage (81)
Kød (38)
LCHF (9)
Morgenmad (13)
Sauce (25)
Snack (3)
Sous vide (2)
Stivelse (17)
Suppe (18)
Surdej (4)
Tilbehør (5)
Vegetar (48)
 
 
Doner penge og bliv kvalimad sponsor

Kvalimad koster penge at drive. Server, trafik, hosting, videoudstyr, mad, ingredienser osv.

Hvis du kan lide sitet er du velkommen til at dele udgifterne med mig :-D Alle beløb er velkomne, og går direkte til driften.

mobilepay (ny):
2993 4296

paypal: