173
af: Max M Rasmussen
@
delt

3 chokolader (Trois Chocolat)

Trois chocolate - Chokoholisk nærbillede - Max M Rasmussen
En usædvanlig lækker og kraftig kage/dessert. Grundlæggende er det en kagebund med 3 slags chokolademousse på. Rækkefølgen er lagkagebund, hvid, lys og mørk mousse. Svær at lave!

Kagebund

  • 1 lagkagebund

Mørk chokolade mousse

  • 100 gr mørk chokolade
  • 2 æg
  • 2 blade husblas
  • 1 dl fløde

Lys chokolade mousse

  • 100 gr mælkechokolade
  • 2 æg
  • 2 blade husblas
  • 1 dl fløde

Hvid chokolade mousse

  • 100 gr hvid chokolade
  • 2 æg
  • 2 blade husblas
  • 1 dl fløde

Ganache

  • 50 g mørk chokolade
  • 1/2 dl fløde

Stænk lagkagebunden med Grand Marinier. Dæk den med ganachen.


For hver mousse

Læg husblas i blød

Smelt chokoladen.

Pisk flødeskummet. Gem 2 spsk.

Pisk æggehviderne

Smelt husblas i de 2 spsk fløde

Bland æggeblommerne i flødeskummet

Bland den smeltede husblas med fløde i chokoladen

Bland flødeskum og chokolade

Bland de piskede æggehvider i

Hæld i formen og glat ud.

Lad kagen stå koldt i mindst 4 timer

Trois chocolate - et helt stykke - Max M Rasmussen
0
af: Anonymous

uden husblas som is

Jeg har god erfaring med at lave denne dessert uden husblas, men som is istedet for. Jeg laver hver mousse og sætter de brune i køleskabet. Bunden i springform med hvid mousse ovenpå og i fryseren i 1 times tid. Så smører jeg næste lag mousse på, fryser en 1 time og smører sidste lag på og fryser 1 time. Skal spises direkte fra frys, så det ikke smelter sammen... Kulden gør desserten mere frisk. Det er naturligvis mere tidskrævende, men den lykkedes hver gang :-)
0
af: Anonymous

uden husblas som is

Kan ma da ikke fryse mousse med husblas i?
0
af: Anonymous

??

Hvor mange personer er kagen ca. til?
0
af: Anonymous

??

tja det kommer jo an på appetitten :) men i vores familie er der til 3-4 personer. Marc
0
af: Anonymous

diameter på formen

hej er det bare en almindelig springformsstørrelse eller hvad er diameteren til din potion? vi bliver 16, hvoraf 6 er børn, skal jeg så lave to, eller hvor hæftig er den?
0
af: Anonymous

Grand Marnier

Hej Max. Først og fremmest tak for en super side, som jeg er flittig bruger af:) Kan man erstatte Grand Marnier med noget andet eller måske helt udelade det, da jeg ikke drikker alkohol? Mange hilsner Christina

Grand Marnier

Appelsinskal og saft.
0
af: Anonymous

Anden mousse?

Hej Max, Jeg skal prøve at lave opskriften i weekenden, som et forsøg til nytårs menu'en. Jeg tænkte dog, kunne man evt. prøve at erstatte en af mousserne med eller tilføje f.eks. hindbærmousse? Skal lige se om jeg kan "master" din dessert før jeg vil eksperimentere selv;)
0
af: Anonymous

klumpet chokolade

nu har jeg prøvet at lave mousse efter den her opskrift flere gange... og det går galt hele tiden :/ når jeg hælder husblas med fløde ned i chokoladen, bliver det straks til en stor sammen-mast klump! virkelig frustrerende... har du nogen råd til hvad jeg gør galt??
0
af: Anonymous

klumpet chokolade

Vil bare lige tilføje, at den mindste lille bitte smule vand, får smeltet chokolade til at blive hårdt og klumpet, og den kan ikke reddes, selvom man varmer den op igen. MEN....hvis du kommer fløden i først, blander godt, kommer ca. en dl af blandingen over i den smeltede husblas og rører det godt sammen (+ evt varmer det ganske forsigtigt, hvis den klumper, men ikke over kogepunktet, for så mister du husblassens virkning), og derefter blander den lille portion tilbage i chokolade-flødeblandingen, så klumper den ikke. Det er ganske nemt. Når du varmer den lille portion med husblas op, smelter fløden naturligvis, men det skal husblassen nok kompensere for, når massen stivner.
0
af: Anonymous

HusPladsen!

Øhhhh Ja hvornår skal man fjerne huspladsen for det står der jo ikke og vil slet ikke have en husplads i maven
0
af: Anonymous

klumpet chokolade

Jeg har lige lavet den og jeg brugte teknikken med at smide en gryde i en anden gryde og lade den nederste gryde koge, og smider så husblas og fløden i når den er smeltet, hælder jeg det over i chokoladen der stadig står på varmen, og så røre det hele rundt indtil massen er ensartet. Jeg vil sige at for at få den til at lykkedes for mig skal den i køleskabet mellem hvert lag, for mit andet lag flød bare ud med det første lag.
0
af: Anonymous

klumpet chokolade

du skal huske at give gelatinen et chok før den kommer i den store masse. ligeså snart du har smeltet husbladsen tager du en spiseskefuld af den masse den bagefter skal blandes i så du "vækker" husbladsen før den skal i det helt kolde gys. derefter skal du arbejde hurtigt så det ikke stivner før det er blandet jævnt ud.

klumpet chokolade

Uh ja. Den er svær at få til at lykkedes. Jeg tørrer husblassen på et viskestykke, så der er så lidt vand på som muligt. Smelter husblassen med fløde, blander sammen osv. Nøglen til at få det til at virke er at få det hele gjort i "en bevægelse" så det går meget hurtigt. Hvis den begynder på det der klumpen så fortsæt med næste trin hurtigt. problemet er at det er en kage jeg fik hos en lille fransk bager i sydfrankrig, som jeg ikke har set andre steder, men som jeg var helt pjattet med. Jeg har desværre ikke fundet andet end løse sketcher på fransk til hvordan den skal laves. Så jeg eksperiementerede nogle gange med den og fik den ovenstående opskrift til at virke. En normal chokolademousse falder sammen når den har stået en dags tid. Så der er nødt til at være husblas i for at den kan holde en dag eller to. Det er det der giver problemet. At få husblassen blandet i på det rigtige tidspunkt. Jeg eksperimenterer stadigvæk med at gøre det anderledes, fordi jeg syntes den ovenstående fremgangsmåde er besværlig og svær. Sidst jeg lavede den, for et par uger siden gjorde jeg det lidt anderledes. Det er stadigvæk besværligt men lidt nemmere at få til at lykkedes: Smelt chokoladen. Smelt den iblødlagte husblas med lidt af fløden. Pisk æggehviderne i en skål. Pisk flødeskummet i en anden skål. Det er starten på "grundblandingen". Vend æggeblommerne ud i grundblandingen. Rør lidt af grundblandingen i det smeltede chokolade, så chokoladen bliver tyndere og nemmere at arbejde med. Vend så chokoladeblandingen i grundblandingen. Vend husblassen ud i grundblandingen. Vend æggehviderne i grundblandingen. Hæld op i formen. Den måde er som sagt nemmere, men jeg syntes at moussen bliver lidt mindre luftig. Kagen var dog stadigvæk et stort hit. Den kage jeg har taget billedet af til opskriften er lavet på denne maden. Hmmm ... det er en af de opskrifter der virkelig kunne bruge en video.
0
af: Anonymous

klumpet chokolade

tusind tak for dit svar :) vil da helt klart prøve igen en dag, med den anden fremgangsmåde. Den første fremgangsmåde er simpelthen for risikabel at gøre... tør simpelthen ikke at prøve den igen... men tror bestemt at en kage som denne, har brug for en video :D det ville gøre det noget lettere...
0
af: Anonymous

klumpet chokolade

Hej jeg vegetar så jeg bruger aldrig husblas men den her opskrift lyder dog helt fantastisk, er det muligt at erstatte husblas med noget andet eller helt at undlade det i opskriften?
0
af: Anonymous

klumpet chokolade

du kan købe agar-agar (tang pulver) i din lokale helsekost eller på nettet. Det virker ligesom gelatine/husblas.
0
af: Anonymous

klumpet chokolade

Hvad med at komme husblassen i den varme smeltede chokolade, og si det for at sikre at der ikke er klumper i???
0
af: Anonymous

klumpet chokolade

Lav chokoladen mousse uden husblast, som den rigtig skal laves. Husblast er for amatører :-)
0
af: Anonymous

klumpet chokolade

Lige præcis :)

klumpet chokolade

Det er normalt en god idé, men ikke til den her kage. Det mindsker holdbarheden og strukturen.
0
af: Anonymous

mousse

Jeg har lavet mousse fra Mette Blomsterberg. Den Hvide er med husblas og det er den lyse også. Der er godt nok ingen fløde i men den bliver rigtigt god. Og så der det meget nemt. Jeg har lavet den på under en time. Og den smager fantastisk godt. Bunden bagte jeg dagen før og frøs den ned så den var meget kold da jeg lagde moussen på. Derefter i køleskabet. i mindst 4 timer og den var super dagen efter
0
af: Anonymous

Yums

Elsker at lave kager som andre ikke har smagt noget serlig til før, og den her skal iallefald få sin plads ved næste selskab :D
0
af: Anonymous

Dagen før?

Kan jeg lave kagen dagen før?

Dagen før?

Ja det kan du godt. Bare opbevar den i køleskabet.
0
af: Anonymous

Dagen før?

Hvis den skal bruges samme dag, kan man så undlade husblas?

Dagen før?

Det har jeg ikke prøvet. Det er bestemt ikke umuligt, men jeg kan ikke sige det med sikkerhed.
0
af: Anonymous

Dagen før?

kagen er lavet, uden husblas, og er på køl. skal spises i aften! vender tilbage med resultatet :)
0
af: Anonymous

Dagen før?

smagen fejlede ikke noget, og der blev spist op :o) Men det dur ikke uden husblas! Den blir slet ikke fast nok, og er næsten umulig at skære! Den blev serveret med lidt vanilieis, og hindbær kompot ved. og det gjorde den bare endnu bedre :o)

Dagen før?

Ah ... tak! Det er noget bøvl med det husblas, så det er trist at få bekræftet sin mistanke i dette tilfælde :-S Men godt at du delte eksperimentet.
0
af: Anonymous

køle tid

Skal kagen køle minimum 4 timer efter hvert lag? Håber på hurtigt svar efter jeg skal holde fødselsdag på fredag..... tik tak, tik tak... tiden går :0)

køle tid

Nej, du skal bare lave lagene så hurtigt du kan, og så være forsigtig når du lægger dem oven på hinanden. Så du ikke får rørt dem sammen. De plejer at være så faste at det ikke er noget problem hvis man har et blidt håndelag.
0
af: Anonymous

Ukonkret opskrift.

Synes virkelig der mangler nogle informationer. For det første, så er det meget uspecifikt hvad man skal gøre med det husblas.. En ikke så erfaren husblas bruger som mig selv gjorde præcis det der står - altså blande husblas med fløde=en klumpet masse. Lavede det så om igen og smeltede denne gang husblassen alene i en gryde først - det fungerede. Desuden står der at de skal hældes i en af gangen - det gjorde jeg og det hele flød sammen. Synes det står meget ukonkret i forhold til temperatur. Næste gang jeg laver den tror jeg da det er mega vigtigt at man venter til det første lag er nogenlunde fast inden man hælder næste på. Og ligeså at chokoladen er afkølet inden den blandes med flødeskum og æggehvider.
0
af: Anonymous

Hvor mange

Er der nogen der ved hvor mange personer denne opskrift går til? står nemlig og skal bage til 30 personer?
0
af: Anonymous

En film af fremgangsmåden

Hej. jeg har fundet en film af denne kagen på youtube, lidt anerledes opskrift, uden kagebund, men kun mousserne. Og tænkte derfor jeg kunne dele den med jer der gerne ville se hvordan en laver den:D www.youtube.com/watch?NR=1&feature=endscreen&v=dctMjPnIv24
0
af: Anonymous

En film af fremgangsmåden

Når jeg laver mousse til kage, smelter jeg chokoladen i fløden og lader den stå på køl natten over. Så pisker jeg den, og det bliver til dejlig creme. Mums! Skal lave en lagkage med chokolade til min datter i morgen, så idag smelter jeg lige chokolade i fløde - Så er jeg klar til at samle kagen imorgen, og så med marcipan udenpå - bliver SÅ fin!
0
af: Anonymous

Himmelsk kage

Dette er simpelthen en himmelsk kage. Den var nem at lave og smagte som når englene synger. Tak for inspirationen. De bedste kagehilsner Mia
0
af: Anonymous

Fremgangsmåde

Skal opskriften forståes sådan, at man hælder mousselagene direkte ovenpå hinanden efterhånden som de er færdige, eller skal de i forme hver for sig, og så lægges sammen til sidst?

Fremgangsmåde

De skal lægges oven på hinanden med det samme. Du kan ikke flytte en chokolademousse.
0
af: Anonymous

Fremgangsmåde

Hej... Nu er jeg halvblind, og derfor Meget organiseret når jeg laver mad. Men nu har jeg for første gang lavet denne her, og synes dog ikke den var så svært når jeg lavet den på min måde, og undgik klumper. Men jeg valgte faktisk at gøre sådan: 1: Pisk fløden og siden blande æggeplommerne ind med engang. (Men gæmme 1-2 spk) 2: Siden smelte sjokoladen i vandbad 3: Og så tar jeg 1-2 spk flødeskum i en lilleskål i en anden skål med kogt vand i, og husblasen i. (har ikke gjort de bløde i forvejen) og røre godt rundt helt til jeg ser, at der ikke er klumper i. 4: derefter blander jeg bare sjokoladen med fløde/husblasen, og hiver det oppi sammen med fløden og æggeplommerne. 5: Så pisker jeg æggehviderne, og blander sjokolade massen oppi med engang. Jeg følte denne fremgangsmåden gjorde kagen riktig nem at lave, og i betraktning med at jeg er halvblind og bruger længre tid end andre på ting, og kun brugte halv anden time til sammens på kagen, så tror jeg andre kan klare den riktig hurtigt :)
0
af: Anonymous

Anden opskrift..

http://www.marmiton.org/recettes/recette_mousse-aux-trois-chocolats-3eme-rencontre-marmiton_28613.aspx er der en lidt anderledes opskrift, som ser interessant ud - dog er der ingen bund, men det kan man jo bare selv lave. Og nej, jeg kan ikke fransk. Brugte Google Translate - det er godt nok til at få en fornemmelse af fremgangsmåden