124
af: Max M Rasmussen
@
delt

Brownies

Brownies med valnødder - Max M Rasmussen
Brownies er endnu en variation af en pundkage. Den har mere sukker. Noget af melet erstattet med nødder, mindre bagepulver og så kakao. Men de små ændringer er nok til at gøre en brownie til sin helt egen kage. Den er tæt og tung, mere konfekt end kage. Sød og kraftig.

Ingredienser

Det tørre

  • 100 gram mel
  • 1 tsk bagepulver
  • 200 gram valnøddekerner, grofthakkede
  • 4 spsk kakao (lidt over ½ dl)
  • 1 knips salt

Det våde

  • 350 gram sukker (Ja sukker er vådt i den her sammenhæng.)
  • 200 gram smør
  • 4 æg

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 170 grader.

Bland de våde ingredienser sammen.

Bland de tørre ingredienser sammen.

Rør det hele sammen i den største skål.

Kom dejen i en stor bradepande. Dejen skal være ca. 1-2 cm høj i bradepanden når den ikke er bagt.

Bages i 20-30 minutter ved 170 grader. Afhængigt af højden af dejen. Højere dej, længere tid.

Noter

Nogen kan godt lide at brownies er højere. Så de bliver blødere og sejere i midten. Så skal man bare bruge en mindre bradepande og bage i længere tid.

0
af: Anonymous

Allergiker

Hvis man ikke kan tåle nødder, kan man nemt bruge Chokoladestykker i stedet for nødder :)
0
af: Anonymous

Hasselnødder

Jeg synes tit at hasselnødder kan være bitre og derfor er jeg begyndt med at bruger mandler(usmuttede) i stedet for - med glimrende resultat =) den opskrift jeg bruger kommer fra "God mad, let at lave"
0
af: Anonymous

Hasselnødder

Sry - jeg læste hasselnødder =) valnødder smager også godt i
0
af: Anonymous

godt og sødt

det er virkelig froderen de der brownies ps namenam
0
af: Anonymous

Smør

Hej! Skal smørret være smeltet eller bare blødt?? :)
0
af: Anonymous

Antal?

Først: Tak for en helt igennem fantastisk side. Alle opskrifterne jeg har afprøvet har været super! Nu står jeg her i en smule panik og skal finde på en kage, som min søn kan servere til sin 3-års fødselsdag i børnehaven. Brownies burde gå rent hjem, men jeg kan ikke helt lure, hvor mange stykker jeg får ud af den her opskrift - har du et ca. antal?

Antal?

Man kan som regel lure det ved at kigge på mængden af mel, sukker og fedstof. Hvis de er ca. 200 gram hver så svarer opskriften til en springform fuld. Er de ca. 500 gram hver så svarer det til en stor bradepande. Så den her svarer ca. til en springform fuld. Til en børnehave ville jeg nok lave dobbelt portion i dyb bradepande og så bage 30-40 minutter i stedet for.
0
af: Anonymous

Antal?

Tak for det hurtige svar! Bagte dobbeltportion og prikkede i den efter 25 minutter - sørme om ikke den var helt tør? Øv. Ungerne var heldigvis ligeglade og yderst tilfredse alligevel, men jeg tror ikke bagetiden skal forlænges så meget. Jeg glæder mig til at følge flere af dine eksperimenter, opskrifter osv. :) Mvh. Heidi

Antal?

Det er tykkelsen på dejen der bestemmer det,så hvis du har kommet den i en bredere kageform, så den ikke bliver så høj, så skal den have samme tid i ovnen.
0
af: Anonymous

Brownies

Den er virkelig lækker din opskrift, jeg putter godt nok både nødder og chokolade i, prøvede forneden med en 70 % cacao, den blev virkelig god, og der var ikke meget tilovers til fryseren, efter min kæreste og jeg bare lige skulle have lidt til kaffen :) Tak for en god hjemmeside, finde altid godt opskrifter herinde. MVH Anette
0
af: Anonymous

Brownie

Wau det lyder godt. Hvis man vil undgå nødder hvor meget mere mel skal skal man så tilsætte?
0
af: Anonymous

Mums

Det var så nemt og lækkert :)
0
af: Anonymous

Hvor mange?..

Hvor mange er den her kage til - og dette spørgsmål gælder også for chokoladekagen og mazarinkagen. :-)

Hvor mange?..

Hvor meget spiser de?
0
af: Anonymous

Frysning af Brownie

Kan Brownie bages et par uger i forvejen og fryses? Vil det forringe kvaliteten? Ellers, hvor lang tid kan Brownies holde sig friske fra bagedato?

Sv: Frysning af Brownie

brownie er fint egnet til at fryse ned. I en luftæt beholder eller frysepose kan den holde sig nogle dage.
0
af: Anonymous

TAK!

Tusind tusind tak for gode opskrifter! Du gør det jo legende let at lave fantasisk mad og brød. Jeg skifter smøret ud med mælkefrit plantemargarine(min søn tåler ikke mælk), og de smager skøøønt! Man mangler slet ikke den "rigtige" chokolade i kagen:o)
0
af: Anonymous

Video opskrift

Kommer der ikke en video opskrift, det vil jeg godt lide
0
af: Anonymous

Video opskrift

Det kan jeg godt lide
0
af: Anonymous

Video opskrift

Det kan jeg godt lide