1
af: Max M Rasmussen
@
delt

Fællesmad er kvalimad - mad workshop

Uanset om du skal holde familiefest eller planlægge et arrangement for dit firma er god mad vigtigt. Mit forslag til hvordan det kan gøres på en sjov og anderledes måde, er som et halvdags arrangement med fælles madlavning.

Vi starter med at alle mødes en 3-4 timer inden spisningen til mad og nogle delikatesser jeg medbringer, fulgt af fælles madlavning. Jeg medbringer forklæder, opskrifter, maden, køkkenudstyret og kogegrejet. Generelt står jeg for alt det praktiske. Senere spiser I så den mad I har lavet sammen.

Forklæder og madlavning - Max M Rasmussen

Det er nemt

Jeg sørger for planlægningen og for at stå for det praktisk af så meget, eller så lidt, af arrangementet som du ønsker. Jeg sørger for at det bliver afviklet flydende og i en god stemning. Vi aftaler menuen, hvordan tingene skal foregå og vi snakker om hvad der er af muligheder der hvor du vil holde det.

Det er sjovt

Når man har noget praktisk at give sig til sammen. God mad at gå og nippe af. Et glas eller to at drikke. Lidt uformel snakken. Så går en 2-3 timer hurtigt sammen med alle de andre.

Typisk så får deltagerne udleveret deres eget forklæde, som de skriver deres navn og 3 største interesser på. Så er samtalerne i gang automatisk.

Det er lærerigt

De fleste er interesseret i hvordan man laver god mad, så der er som regel stor begejstring når vi går i gang. Jeg fortæller om reglerne for at lave mad til mange gæster, og forklarer i den sammenhæng hvorfor vi skal spise netop den menu vi har valgt.

I får alle sammen et opskriftshæfte hvor alt i dagens menu er tydeligt beskrevet. Når vi laver maden cirkulerer jeg rundt og viser hvordan alt skal gøres og kommer med gode råd og tips. Retterne er udvalgt så de passer til formålet. De kan laves på den tid der er sat af og med de faciliteter der er til rådighed. De er også velegnede til at laves af mange mennesker samtidig.

Det er socialt

Madlavning i en uformel sammenhæng er en forrygende måde at ryste folk sammen på. Uanset om det er familie og venner. Gamle eller unge. Kollegaer med eller uden ægtefæller.

Når maden skal laves, inddeles deltagerne i grupper, som hver især får ansvaret for en ret. Fx et hold til at lave den grønne kartoffelsalat. Et til den hvide. Et til det røde kød. Et til det braiserede kød. Et til at anrette charcuteri til forretten osv. osv.

Det er billigere og overskueligt

Normalt når der skal serveres mad bliver det dyrere jo flere der spiser med, fordi der skal bruges flere kokke til at lave maden. Men når gæsterne selv laver maden løser det problem sig selv. Jo flere gæster, jo flere kokke. Så det er kun råvarerne der skal bruges flere af, og de er faktisk den billigste del af måltidet.

Råvarerne får du til kostpris og jeg tager en fast pris for arrangementet. Så prisen er helt gennemsigtig. I modsætning til et typisk arrangement bliver det ikke meget dyrere at vælge gode råvarer.

Interesseret? Så smid mig en email på maxm@kvalimad.dk så ringer jeg til dig.

Mezem som delikatesser - Max M Rasmussen

Menu forslag / muligheder

Menuerne er ikke faste og vi kan sagtens finde ud af noget andet. Dem jeg foreslår her synes jeg er en god kombination af sværhed, kvalitet og muligheden for at lave det i grupper.


Eftermiddags delikatesser som jeg medbringer færdige

  • Mezem (tyrkisk), eller
  • Tapas (spansk)


Fællesmad

Forret

  • Charcuterie (fransk/italiensk/tysk) med skinker, pølser oste osv.
  • Brød

Hovedret med rødt og braisseret kød

  • andebryst og andelår, eller
  • lammeskank og lammeryg, eller
  • højreb og kalveskank, eller
  • paella (specielt egnet hvis arrangementet er lidt kort.)

Tilbehør

  • Pommes sarladaises, pommes anna eller kolde kartoffelsalater (grøn og hvid)
  • Salater
  • Årstidens grøntsager.

Dessert

  • Te, kaffe, kager og oste m. brød og sødt.


Evt. natmad

  • Lav-selv hotdogs eller burgere.


Skema forslag / typisk forløb

12:00

    Opstilling og parat-gøren.

14:00

    Fælles mad og drikke.

    Kort fælles kursus i at lave mad til alle. Introduktion til opgaverne.

    Gruppemadlavning og instruktion

17:00

    1 times pause til evt. omklædning

18:00

    Spisning


Alle laver mad og hygger - Max M Rasmussen