0
af: Max M Rasmussen
@
delt

Kvalimadplan - 06-04-2020 til 14-04-2020

Ironisk not så ser det ud til at vejret begynder at blive bedre nu, men jeg har besluttet mig for at lave nogle tunge vinterretter alligevel. Det har sin egen charme, så lad os kalde ugen for en hyldest til vintermad. Det er kål og rodfrugter og langtidstilberedt kød.
mandag

starte ragu bolognese

  1 kg hakket oksekød, løg/bladselleri/gulerod, 4 dl tomat, 4 dl mælk, 4 dl hvidvin, 4 dl fond eller vand, fiskesauce eller ansjoser

Hakkebøffer med bløde løg og kartofler

  ½ kg hakket oksekød, piskefløde, løg, , fiskesauce, soyasauce
  kartofler
  rødbeder, syltede agurker

tirsdag

spise ragu bolognese med pasta

  Pasta, hård ost til at rive fx Grana Padano.

  Gremolata: citron, persille, hvidlød

onsdag

Skipperlabskovs

750 g oksebov eller bryst, 3 løg, 1 1/2 kg bagekartofler, 100 g smør, Ca. 1 l lys bouillon, 3-4 laurbærblade, 10-12 sorte peberkorn, masser af purløg og lidt ekstra smør

Braisseret kål med citronsaft, estragon, smør

torsdag

  Lasagne

    lasagneplader - ragu bolognese fra tirsdag, fast ost til at rive

    bechamel sauce: mælk, fast ost til at rive, muskatnød, maizena

Bitter salat (frisee, brøndkarse eller rucola) med pomelo og olivenolie

tirsdag (udskudt fra fredag)

Lam kleftika, græske kartofler, taizizki – grøntret

  1 lammekølle
  kartofler, oregano, olivenolie
  græsk 10% yoghurt, agurk, hvidløg

græsk vintersalat

  dressing: citronsaft, sennep, oregano, honning, hvidløg, olivenolie, salt
  salat: feta, tørrede tranebær, oliven, capers, grøn kål, rødkål, forårsløg, gulerødder, bladselleri, æble
Live cooking - 06-04-2020 til 14-04-2020 - Max M Rasmussen
[slettet]