emner:
mere ...
Kvalimadplan - 06-04-2020 til 14-04-2020
Ironisk not så ser det ud til at vejret begynder at blive bedre nu, men jeg har besluttet mig for at lave nogle tunge vinterretter alligevel. Det har sin egen charme, så lad os kalde ugen for en hyldest til vintermad. Det er kål og rodfrugter og langtidstilberedt kød.
mandag
starte ragu bolognese
1 kg hakket oksekød, løg/bladselleri/gulerod, 4 dl tomat, 4 dl mælk, 4 dl hvidvin, 4 dl fond eller vand, fiskesauce eller ansjoser
Hakkebøffer med bløde løg og kartofler
½ kg hakket oksekød, piskefløde, løg, , fiskesauce, soyasauce
starte ragu bolognese
1 kg hakket oksekød, løg/bladselleri/gulerod, 4 dl tomat, 4 dl mælk, 4 dl hvidvin, 4 dl fond eller vand, fiskesauce eller ansjoser
Hakkebøffer med bløde løg og kartofler
½ kg hakket oksekød, piskefløde, løg, , fiskesauce, soyasauce
kartofler
rødbeder, syltede agurker
tirsdag
spise ragu bolognese med pasta
Pasta, hård ost til at rive fx Grana Padano.
Gremolata: citron, persille, hvidlød
onsdag
Skipperlabskovs
750 g oksebov eller bryst, 3 løg, 1 1/2 kg bagekartofler, 100 g smør, Ca. 1 l lys bouillon, 3-4 laurbærblade, 10-12 sorte peberkorn, masser af purløg og lidt ekstra smør
Braisseret kål med citronsaft, estragon, smør
torsdag
Lasagne
lasagneplader - ragu bolognese fra tirsdag, fast ost til at rive
bechamel sauce: mælk, fast ost til at rive, muskatnød, maizena
Bitter salat (frisee, brøndkarse eller rucola) med pomelo og olivenolie
tirsdag (udskudt fra fredag)
Lam kleftika, græske kartofler, taizizki – grøntret
1 lammekølle
kartofler, oregano, olivenolie
græsk 10% yoghurt, agurk, hvidløg
græsk vintersalat
dressing: citronsaft, sennep, oregano, honning, hvidløg, olivenolie, salt
salat: feta, tørrede tranebær, oliven, capers, grøn kål, rødkål, forårsløg, gulerødder, bladselleri, æble
tirsdag
spise ragu bolognese med pasta
Pasta, hård ost til at rive fx Grana Padano.
Gremolata: citron, persille, hvidlød
onsdag
Skipperlabskovs
750 g oksebov eller bryst, 3 løg, 1 1/2 kg bagekartofler, 100 g smør, Ca. 1 l lys bouillon, 3-4 laurbærblade, 10-12 sorte peberkorn, masser af purløg og lidt ekstra smør
Braisseret kål med citronsaft, estragon, smør
torsdag
Lasagne
lasagneplader - ragu bolognese fra tirsdag, fast ost til at rive
bechamel sauce: mælk, fast ost til at rive, muskatnød, maizena
Bitter salat (frisee, brøndkarse eller rucola) med pomelo og olivenolie
tirsdag (udskudt fra fredag)
Lam kleftika, græske kartofler, taizizki – grøntret
1 lammekølle
kartofler, oregano, olivenolie
græsk 10% yoghurt, agurk, hvidløg
græsk vintersalat
dressing: citronsaft, sennep, oregano, honning, hvidløg, olivenolie, salt
salat: feta, tørrede tranebær, oliven, capers, grøn kål, rødkål, forårsløg, gulerødder, bladselleri, æble