194
af: Max M Rasmussen
@
delt

Udstyr til sous vide

Sådan ser en cuvette ud efter 8 timer i et 55,5 graders vandbad. Billig udskæring der endte som det fineste fillet. Koen havde været stolt. - Max M Rasmussen
Som jeg har nævnt andre steder, så er sous vide noget af det mere nørdede inden for madlavning. Men jeg syntes det er sjovt, og bruger man det rigtigt får man fantastiske resultater ud af det. Jeg bruger selv 3 forskellige sæt udstyr til det, og de har både forlemper og ulemper. Dem vil jeg beskrive her.

Introduktion

Sous vide går ud på at tilberede mad ved under 100 grader, i relativt lang tid.

For at styre temperaturen bedst muligt nedsænker man maden i vand. 

For at undgå at maden bliver udvandet, så kommer man det i plastikposer. Man pakker maden i plastik vha. en vakummaskine. Hvilket holder på saften og kraften i maden.

Jeg har en lidt længere introduktion her

Vakumpakker

En professionel vakumpakker koster fra 10.000,00 og op. Det er vandvid til et hjemmekøkken, og helt unødvendigt.

Jeg har en billig en til hjemmebrug som jeg har købt i tyskland. Man kan også købe den herhjemme ind imellem. Eller online. Den kræver specielle rillede plastikposer, som gør at hver portion bliver et par kroner dyrere. Rillerne er der for at alt luften kan suges ud. Er plastposen helt flad så lukker den sammen efter kort tid og der er luftlommer i posen. 

Temperaturstyring 

Auber WS er en god, solid og (relativ) billig temperaturstyring. Der er mere om den her. Jeg har brugt den nogle år, og den virker som den skal. Den er blevet et uundværligt værktøj for mig i køkkenet.

PID controlleren kan fastholde temperaturen med op til 0.1 grads nøjagtighed.

PID controller med riskoger

Riskogeren har den ulempe at der ikke kan være så meget i den. Til gengæld er den stille ren og sikker. Jeg kiggede i lang tid efter en stor 10 liters riskoger, men har ikke fundet den her hjemme. Jeg har dog set dem på ebay, så de er ikke svære at få fat i.

Jeg kigger ikke længere så hårdt efter den, da jeg til store portioner bruger de to andre metoder herunder.

Efter min mening er PID/riskoger metoden langt den nemmest og bedste måde at starte med. Specielt hvis man kan få en stor riskoger.

PID controller med campingblus og stor gryde

Camping blusset kan varme store gryder op. Så man kan lave meget kød på en gang. Man skal dog ikke bruge den hvis man ikke er hjemme. PID controlleren kan gå i stykker og få blusset til at være tændt hele tiden. Så koger vandet væk og kødet og plastposen kan gå i brand. 

Cirkulationsvarmer og gryde eller plastkasse

Cirkulationsvarmeren har indbygget PID controller, som selv tilpasser sig størrelsen på ens vandbad. Det gør at den styrer temperaturen helt præcist. Den har også en pumpe som pumper vandet rundt i vandbadet. Derfor har det ens temperatur over det hele. Her er den i en 30 liters plastkasse, så man kan lave absurde mængder af kød på én gang.

Cirkulationsvareren er den "fineste" men den koster også 3-4 gange så meget som PID controller + riskoger.  Der er ikke den store forskel i resultaterne til de mest almindelige ting. Man kan lave større mængder med cirkulationsvarmeren, og den svinger mindre i temperatur. Så den er bedre til de mere nørdede ting.

Den er samtidig meget sikker med vandniveau måler osv. så man kan bruge den til at give større mængder kød op til de 72 timer som nogen opskrifter kræver. netop fordi det er sikkert at gå fra den.

Konklusion

PID controller + riskoger er den bedste og billigste løsning. Den kan opfylde 90% af dit behov. Den er sikker, og du kan bruge den til alt muligt andet. Som ost, yoghurt osv. Jeg koger også grøntsager direkte i den uden at komme dem i plastik. Kartofler i 2 timer ved 85 grader bliver super.
Koster ca. 1.000,00

PID + campingblus giver lidt mere og er heller ikke så dyrt. På den kan du lave større mængder. Men den er også mindre sikker. Til gengæld har jeg ladet mig fortælle at det er praktisk til ølbrygning.
Koster ca. 1.000,00

Cirkulationsvarmeren skal du ikke købe før du har prøvet sous vide, og fundet ud af om det er noget for dig. Den er relativt kostbart.
Sous vide er også en nørdet måde at lave mad på, som nok mest tiltaler bestemte typer. Det foregår meget oppe i hovedet. Ingen duft af mad under tilberedelsen. Ingen varme, ingen damp.
Men har du tit gæster til rødt kød i større mængder så har den hurtigt betalt sig ind ved at bruge billigere udskæringer. De bliver altså lige så gode som de dyrere bliver ved normal tilberedning, og ofte med mere smag.

Koster ca. 3.400,00 

At vakumpakke en hel cuvette - Max M Rasmussen
Vakumpakkeren indvendigt - Max M Rasmussen
Auber WS 1500A - Max M Rasmussen
PID controller sat til riskoger - Max M Rasmussen
1 kg Bovsteg - i riskoger - Max M Rasmussen
PID controller sat til campingblus - Max M Rasmussen
Cirkulationsvarmeren i vandbad - Max M Rasmussen
Cirkulationsvarmeren nede fra. - Max M Rasmussen
0
af: Anonymous

<!--table   {mso-displayed-decimal-separator:"\.";   mso-displayed-thousand-separator:"\,";} @page   {margin:.75in .7in .75in .7in;   mso-header-margin:.3in;   mso-footer-margin:.3in;} tr   {mso-height-source:auto;} col   {mso-width-source:auto;} br   {mso-data-placement:same-cell;} td   {padding-top:1px;   padding-right:1px;   padding-left:1px;   mso-ignore:padding;   color:black;   font-size:11.0pt;   font-weight:400;   font-style:normal;   text-decoration:none;   font-family:Calibri, sans-serif;   mso-font-charset:0;   mso-number-format:General;   text-align:general;   vertical-align:bottom;   border:none;   mso-background-source:auto;   mso-pattern:auto;   mso-protection:locked visible;   white-space:nowrap;   mso-rotate:0;} --> پست بسیار قشنگی می باشد و شاد باشید،روز من هم زیبا میشه پیج ما رو به آدرس <a href ='https://kaveh-company.com/%D9%82%DB%8C%D9%85%D8%AA-%D9%81%D8%B1%D9%88%D8%B4-%D9%85%D8%B3%D8%AA%D9%82...ت درب های آکاردیونی</a> چک کنید.

0
af: Anonymous

خرید آجیل عید با قیمت مناسب

0
af: Anonymous

Sous vide

Det var da en forfærdelig side at komme ind på - Jeg blev simpelthen nødt til at bestille en Auber WS med det samme :-) På Amazon har de en 10 liters riskoger http://www.amazon.co.uk/Buffalo-Compact-Electric-Cooker-Capacity/dp/B00237UE4A/ref=sr_1_29?s=kitchen&ie=UTF8&qid=1317554309&sr=1-29 Jeg er dog lidt i tvivl om den dur? Og vil du mene at den 6.5 liters slowcooker andre også har linket til, ville kunne gøre det? http://www.amazon.co.uk/Morphy-Richards-48715A-litre-Cooker/dp/B0000C6WH1/ref=pd_sim_kh1

Sous vide

jeg kan jo ikke vide det, uden at have prøvet dem. Men mit umiddelbare bud er at begge skulle være ok. Bortset fra det, så vil du også kunne bruge riskogeren som slowcooker hvis du har Auberen sat til. Bare sæt den på 86 grader og smid mad i.
0
af: Anonymous

Sous vide

Hej Max, tak for svar. Nej, det er klart at du ikke kan have viden om samtlige riskogere på markedet :-) Det var også blot din umiddelbare mening jeg fiskede efter, da du alt andet lige har væsentligt mere viden om emnet end mig ;-) Jeg tror jeg vil starte med en mindre, og billigere, riskoger, og se hvordan det går - Så kan man jo altid opgradere :-) Mvh Morten
0
af: Anonymous

<!--table   {mso-displayed-decimal-separator:"\.";   mso-displayed-thousand-separator:"\,";} @page   {margin:.75in .7in .75in .7in;   mso-header-margin:.3in;   mso-footer-margin:.3in;} tr   {mso-height-source:auto;} col   {mso-width-source:auto;} br   {mso-data-placement:same-cell;} td   {padding-top:1px;   padding-right:1px;   padding-left:1px;   mso-ignore:padding;   color:black;   font-size:11.0pt;   font-weight:400;   font-style:normal;   text-decoration:none;   font-family:Calibri, sans-serif;   mso-font-charset:0;   mso-number-format:General;   text-align:general;   vertical-align:bottom;   border:none;   mso-background-source:auto;   mso-pattern:auto;   mso-protection:locked visible;   white-space:nowrap;   mso-rotate:0;} .xl65   {color:#9C0006;   background:#FFC7CE;   mso-pattern:black none;} --> مطلب بسیار ناب هست و همیشه موفق باشید،اگر مقدوره صفحه محصولات ما رو در آدرس <a href ='https://kmi.ir/%d8%af%d8%b1%d8%a8-%d8%a2%da%a9%d8%a7%d8%b1%d8%af%d8%a6%d9%88%d9%86%db%8c/'>انواع درهای اکاردئون</a> بررسی کنید.

0
af: Anonymous

vakuumposer

Hvor køber du iøvrigt dine vakuumruller henne? Jeg har fået nogle ruller hjem fra en internetforretning, men er ikke tilfreds med kvaliteten.
0
af: Anonymous

vakuumposer

Nevermind... Jeg fandt det i en anden tråd på din side ;-)
0
af: Anonymous

vakuumposer

link?

vakuumposer

Søg fx på caso vacuum. Links til netbutikker dør hurtigt.
0
af: Anonymous

Sikkerhed med Sous Vide udstyr

Hej Max, Super side, som jeg lystigt læser med på. Jeg blev fanget af Sous Vide ideen, da jeg tidligere selv har langtidstegt i alm ovn, men altid havde kamp med temperaturen. Jeg har købt en Auber som din også med en separat kogeplade/campingplus. Jeg har med stor success lavet yoghurt og en cuvette (aldrig smagt så mørt noget kød). Jeg er dog ikke tryg ved at lade den opstilling være alene. Og ville jo gerne smide kød i om morgenen, også komme hjem til lækkert kød. Jeg tænker hvis termostaten i Auber svigter, også bare sender fuldstyrke til kogepladen, vandet koger væk og tom gryde står på fuldt blus, så har jeg jo nok tilberedt hele huset istedet for kun kødet. Vil en riskoger tilføje den sikkerhed jeg ønsker mig? Som jeg forstår dig, så slår en riskoger selvfra hvis vandet er kogt fra. Jeg er lidt mellemfornøjet, da jeg slet ikke tænkte i at købe en af de færdige Sous Vide maskiner, men da jeg vil bruge den til yoghurt, ost og andet som ikke nødvendigvis bare er i vandbad, synes jeg Auber virker som det rigtige valg, da som jeg opfatter Sous Vide maskinerne som nogen der KUN må komme vand i og alle fødevarer skal være i glas/pose/beholder. Venlig hilsen Thomas

Sikkerhed med Sous Vide udstyr

En riskoger og en røgalarm, så kan man vist ikke gøre mere :-) Auber og riskoger er ifølge mikn mening den generelt bedste lsning.
0
af: Anonymous

Hvilken riskoger?

Hvilken riskoger vil I anbefale til sous vide? Er der noget specielt, man skal være opmærksom på? Er der f.eks. nogle modeller som ikke vil egne sig til sousvide? Jeg antager, at sådan en PID-controller sættes mellem stikkontakten og riskogeren, så den kan afbryde og tilslutte strømmen som nødvendigt for at holde temperaturen konstant. Er dette korrekt forstået? I så fald kræves det vel, at riskogeren automatisk går i gang på fuld kraft, så snart støm tilsluttes. Virker alle riskogere sådan? Hvor stor mængde kød skal man forvente at kunne lave i en? Jeg har kigget på denne: http://www.wupti.com/Produkter/163673/OBH-Riskoger-keep-warm-funktion.html Specs: 230 volt. 400 watt. Kapacitet: 1,8 liter. Holde varm – funktion. Non-stick belægning. Aftagelig beholder. Glaslåg med dampventil. Kontrollampe. Har nogen af jer prøvet den? Den er på 1.8 liter kapacitet. Vil jeg f.eks. kunne lave en dyreryg i den? Eller er den for lille? Have noget større, vil det så være muligt at bruge en frituregryde? Er cirkulationspumpe nødvendigt? Jeg har kigget på en akvariepumpe som kan fås til ca. 75 kr. Er en sådan anvendelig? Kan disse pumper holde til varmt vand? Er dette overhovedet nødvendigt i en 1.8 L riskoger? Puh. Det var mange spørgsmål... Jeg glæder mig til at høre jeres svar.

Hvilken riskoger?

Jo større jo bedre, og nej du behøver generalt ikke en cirkulationspumpe. Den sidste du har her er nogenlunde som den jeg bruger. Det eneste jeg ville gøre om var at bruge en 10 liters.
0
af: Anonymous

Hvilken riskoger?

Hej Max. Endnu engang tak for en fantastisk blog/kogebog. Jeg har fundet en 10 liters riskoger. Ham jeg kan købe den af siger, at den slår fra når den er færdig. Har du nogen ide om den vil kunne bruges med en Auber-WS (som jeg lige har anskaffet mig :-) Den skal jo nødig slå fra, når jeg skal koge noget i 48 timer. De bedste hilsener Thomas

Hvilken riskoger?

Hvis det er en gammeldags mekanisk en og ikke en digital, så skulle der ikke være nogen problemer. De mekaniske mærker efter om varmen i gryden stiger til over 100 grader. Hvilket de først gør når der ikke er mere vand i. Det gør de digitale også, men de bliver nulstillet hver gang auberen slukker for dem.
0
af: Anonymous

Hvilken riskoger?

Tak Max! Nu fandt jeg en slowcooker/riskoger på 6,5 L på amazon til 200 inkl forsendelse. Jeg venter spændt. Tak for hurtigt svar. Mvh Thomas.
0
af: Anonymous

Hvilken riskoger?

Hvor kan man få en 10-liters? Tre issues mere: 1: Er der ellers noget specielt, jeg skal være opmærksom på? Er der f.eks. nogle modeller som ikke vil egne sig til sousvide? 2: Jeg antager, at sådan en PID-controller sættes mellem stikkontakten og riskogeren, så den kan afbryde og tilslutte strømmen som nødvendigt for at holde temperaturen konstant. Er dette korrekt forstået? I så fald kræves det vel, at riskogeren automatisk går i gang på fuld kraft, så snart støm tilsluttes. Virker alle riskogere sådan? 3: Hvor stor mængde kød skal man forvente at kunne lave i en 2.8 L riskoger? Vil jeg f.eks. kunne lave en dyreryg i den?
0
af: Anonymous

Hvilken riskoger?

Der kan købes 10 l riskoger herhjemme www.kf-denmark.dk/Koekkenmaskiner/Riskoger-10-liter.html pt kun 999,- Tror dog jeg tager en tefal Rk100831 multikoger på 3,2 l og har min store 20 l øl (glühwein) gryde til de dage med mange gæster. Testede i øvrigt ølgryden uden anden styring end den indbyggede termostat og et termometer det gav 8 perfekte lammeculotter -så fik gasgrillen også lige snurret lidt i novemberkulden. //Mads

Hvilken riskoger?

1. Det skal være en riskoger med en mekanisk on-off knap. Hvis du ser nogen former for digitalt display på den, så dur den ikke. 2. Det er rigtigt forstået. Og nej, ikke alle virker på den måde, men de god gammeldags (billige) riskogere gør. 3. Min er er så vidt jeg husker en 2.8 liters. Hvilket betyder at den rent faktisk kan holde 4 liters væske. Det svarer til en 4 liters gryde. Min erfaring er, som illustreret i billederne herover, at der kan ligge et stykke kød på godt 1 kg i den. Om der kan være en dyreryg er jo helt afhængigt af dyreryggens størrelse. Kan den være i din 4 liters IKEA gryde, så er der en god chance for at den også kan være i riskogeren. Nærmere er der vist ingen der kan komme et svar ;-)
0
af: Anonymous

Hvilken riskoger?

Hej Tak for gode svar. Jeg forstår ikke helt, hvordan du får 2.8 L til at være 4 L? Har lige været i Elgiganten. De har ikke længere den 2.8 L OBH og kan ikke få fat i den mere. Den er tilsyneladende udgået. Har I nogen bud på, hvor man kan købe en billig rummelig riskoger?
0
af: Anonymous

Hvilken riskoger?

Ok. Nu søgte jeg lidt mere rundt efter riskogere og fandt denne: http://www.redcoon.dk/index.php/cmd/shop/a/ProductDetail/pid/B176448/cid/6033/Gastroback_42518_Riskoger/ På siden skriver de, at den kan rumme 5 L / 1.8L ris. Vil det sige, at når der står 1.8L, så menes der 1.8L ukogte ris? Som så åbenbart rylder ca. 5 L når de er kogte? I så fald burde ovenstående vel være optimal?

Hvilken riskoger?

Det er korrekt. Når de angiver liter, så er det som regel rismængden de angiver.
0
af: Anonymous

"Billig" komplet løsning

Man kan også købe et komplet sæt via denne hjemmeside, til en ganske udmærket pris! http://www.sousvide.dk/da/sousvide-supreme/15-sousvide-supreme-demi-pakketilbud-gra.html
0
af: Anonymous

"Billig" komplet løsning

kan du ikke slette de idioter fra sou vide supreme som promoverer deres skide produkt ?
0
af: Anonymous

Sous Vide

Må jeg tilføje et alternativ .. Suppevarmer (10 liter), brugt, i Metro eller lignende (100-500 kr). UT-100 termostat (ca. 500 kr. eller billigere på ebay) Akvarie-vand-pumpe der cirkulerer vandet, f.eks. AM-top at-600f (50 kr.) Så har man et lille setup til ca. 1 tusse, der holder en temperatur indenfor 0,5C i hele karret. Det kan næsten ikke være nemmere :-) Men jeg er også begyndt at kigge på PID styring, man skal jo ikke gå ned på grej ;-)

Sous Vide

Ja, det er et udemærket bud. Jeg har selv en UT-200, mener jeg den hedder, som vist bare er en lidt nyere version af UT100'eren. Den bruger jeg til at styre en ekstra fryser med, så jeg kan have temperaturer på alt fra -18 til rum temperatur. Men UT'en er jo kun on-off, så den skyder over/under målet temperaturmåssigt. For stor hysterese hvis man skal snakke techno. Derfor har jeg ikke prøvet at bruge den til sous vide. Men hvis du kan holde temperaturen inden for 0.5 grader med dit setup, så er det nok til langt det meste af de ting du kan lave med sous vide. I øvrigt gav jeg kun 250 for min UT. Jeg kom til at bestille den som byggesæt - så det var frem med loddekolben :-S
0
af: Anonymous

Sous Vide

Jeg kom til at tænke på om man på den måde kan lave sit eget vinkøleskab med en UT-200? (Men benytte et fryse skab da jeg går ud fra at det er bedre isoleret end f.eks. et køleskab) Bare have UT-200 stående på 14 grader. b

Sous Vide

Det kan man sagtens og det virker fint. jeg har prøvet det med en skabsfryser. Desværre var hvert enkelt hylde et fryselement, hvilket gav rigtigt meget kondensvand. Så det duede ikke. Men at bruge et almindeligt køleskab og så sætte det til en højere temperatur skulle virke fint.
0
af: Anonymous

Sous Vide

Hej. Købte for et år siden en Auber WS + riskoger efter at have læst om det her på siden. Ikke fortrudt et sekund - laver masser af youghurt (fantastisk til 100% hjemmelavet youghurt is). Men er også begyndt på sous vide. I går (igen) 59grader i vandet og en kalvetyksteg i 5 timr. Rød fra yderst til inderst - total mør. Spørgsmål : kan man med fordel give den f.eks. 5 timer på 45 gr og derfeter ex.4 timer ved 59 grader. Eller meget mere end de 5 timer ved 60 gradet eller... Før lavede jeg kalven i ovnen ved 60-62 grader men ovnen er noget ustabil, svinger ofte mange grader. mvh Erland

Sous Vide

Uha nej! Hvis du går under 55 grader, så begynder du at bevæge dig ind i det område hvor bakterierne begynder at gro. Du nærmer dig kropstemperatur. Man kan godt køre med 45 grader i et par timer. Men derefter så er det forbundet med risiko. Så 45 grader bruger man som regel kun til fisk. Jeg steger aldrig kød på under 55 grader. Men jeg har da fx kørt sejt kød som bov ved 57 grader i 72 timer. Det er ikke noget problem. Det bliver rosa og mørt. Dog ikke som rødt kød.
0
af: Anonymous

Sous Vide

Hej Har læst et en der hedder Douglas E.Baldwin i en håndbog for Sousvide skriver at det er en myte at man skal holde sig inden for 4-60 grader Celsius. Han siger -1,6 til 53 grader C er mere rigtigt. Samtidig giver han en opskrift på Roast beef på 55 grader C i 24 timer – lyder farligt hvis han ikke har ret og myndighederne har ret. Er sous vide farligt ? Eller er anbefalingerne overdrevne forsigtige altså 60 grader er med en vis margen….

Sous Vide

Den temperatur hvor bakterierne begynder at dø hurtigere end de formerer sig er 54,4 grader. Så jo længere maden er over den temperatur, jo flere bakterier dør. Men ved den temperatur dør de langsomt. Så det kræver timer at pasteurisere maden. Kommer temperaturen op på fx. 85 grader så tager det ganske kort tid at pasteurisere. Sekunder eller minutter. Generelt kan man sige at mad der bliver stegt sous vide ikke bliver mere farlig end råt ved at blive stegt ved 55 grader i kort tid. At lave en rød bøf på panden er ikke farligere end at lave den sous vide. En rød pandestegt bøf er jo heller ikke pasteuriseret. Ved sous vide kan der dog være bakterier på overfladen af kødet hvis det ikke er i vandet ret længe. Men som regel bliver kødet jo brunet før eller efter vandbadet, så i praksis er det ikke et problem. Fisk kan også indeholde bakterier og snyltere. Snylterne slår man som regel ihjel ved at fryse fisken. Det skal man fx også gøre ved sushi. Men fisk bliver bedst ved sous vide hvis de tilberedes imellem 45 og 55 grader. Det kan man så blive bekymret over, da det er i det område hvor bakterier dannes hurtigere end de dør. Men tilbereder man i kort tid, så betyder det ikke noget. Typisk vil et stykke fisk skulle have 45 grader i 20 minutter. Det er ikke værre end at have det liggende på et skærebrædt imens man tilbereder sin sushi. Så alt i alt: under 54.4 grader kan man tilberede ved i kort tid. Op til et par timer afhængigt af omstændighederne, friskheden af råvarerne, overfladebehandling osv. Over 54.4 grader kan man gøre lige så længe man har lyst til. Håber det forklarer det lidt.
0
af: Anonymous

Sous Vide

......tak :-)
0
af: Anonymous

Sous vide

Outstanding. En god tilføjelse kunne være lidt om hvilke krydderier man putter i posen og hvilke man ikke gør. (c; Bruning (stegeskorpe) efter en tur i vandbadet er også en vigtig ting for at skabe et lækkert resultat - især hvis man lige skal til at starte med sous vide. Metoderne er mange, og varierer fra grill til pande og blæselampe.

Sous vide

Der skal nok komme mere om sous vide teknik.
0
af: Anonymous

Pris og udstyr

Udviklingen gør, at det nu er blevet lidt billigere med cirkulationsvarme.. Samlet pakkeløsning til 2000 inc. vacuumpakker og poser til opstart : Søg på homechef-starter-kit. Jeg kan desværre ikke dybdelinke Dog tror jeg ikke den kan koge hverken risengrød eller ris :)
0
af: Anonymous

Pris og udstyr

Og vakuumpakker er ikke engang nødvendig. Med lidt snilde kan man få samme resultat med almindelige poser eller ziplock poser. Problemet i vakuumpakkere er at (så vidt jeg ved kun en enkelt) meget få af de billige vakuumpakkere kan håndtere poser med væsker - hvilket fratager pakkeren (i mine øjne) langt over halvdelen af dens anvendelighed. Til info er den ene jeg kender Vac-star'en til ca 3500 (kunst og køkkentøj). Og skal man ud i at have en vakuumpakker med kammer er vi pludselig oppe i et helt andet prisleje. Så jeg vil anbefale at vente med at købe en vakuumpakker til de billige er gode nok. Og så er vi pludselig nede på halv pris.
0
af: Anonymous

Dejlig blog

Hvor er det fedt at læse den her blog! Jeg er lige blevet fast læser, både efter at have læst den simple, men utrolig gode, opskrift på perfekt stegt kylling, og så efter at have læst her! Fedt-fedt-fedt!! ;)
0
af: Anonymous

Youghurt i riskoger

Hvordan styrer man temperaturen i en riskoger?
0
af: Anonymous

Youghurt i riskoger

Har du læst artiklen? Det er stort set det jeg skriver om.
0
af: Anonymous

Rommelsbacher KA 2000/E

Hej Er der nogen der ved om man kan bruge nedenstående, eller har jeg misforstået dens funktion?: http://www.redcoon.dk/index.php/cmd/shop/a/ProductDetail/pid/B198662/cid/6038/Rommelsbacher_KA_2000_E/ /René

Rommelsbacher KA 2000/E

Så vidt jeg kan se så har den blot en termostat. Dvs. on/off. Så den vil svinge flere grader over eller under temperaturen (hysterese). Du kan sikkert sætte en PID controller til den og få den til at blive præcis.
0
af: Anonymous

Rommelsbacher KA 2000/E

Ellers kig på denne: http://www.amazon.co.uk/Morphy-Richards-48715A-litre-Cooker/dp/B0000C6WH1/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1317376670&sr=8-1 Jeg har lige fået den med posten (250 ink forsendelse) Den kan desuden bruges til sit oprindelige formål; slowcooking. Lavede en Chili Kong Arne, som simrede uden at skulle røres i 8 timer! Den var dælme go´! Mvh Thomas
0
af: Anonymous

Rommelsbacher KA 2000/E

Vides det om denne selv slår fra, ved for høj temperatur, ligesom en riskoger??? Mvh. Mogensc.
0
af: Anonymous

Morphy Richards 48715 Oval Slow Cooker 6.5 Litre, Stainless Steel

Jeg mente denne slow cooker!!!
0
af: Anonymous

køb af cirkulationsvarmer?

Hvor har du købt den cirkulationsvarmer henne?

køb af cirkulationsvarmer?

Hos addelice. http://www.addelice.com/ mener det er et fransk firma.
0
af: Anonymous

Kina Pid

Fandt disse pid controllere på eBay: http://search.eim.ebay.dk/?ev=&kw=Pid&ect=&elc=-2&eb=Søg Kan de bruges?
0
af: Anonymous

Kina Pid

Vi vil have en PID laboratorie kontroller på lager om kort tid. Den styre temp inden for 1 Grad C. desuden køre den strømmen op og ned, så den tilpasser hvor meget der skal varmes, hvor de andrer bare tæænder og slukker. Dem vi får er lavet til laboratoriebrug og er derfor meget høj kvalitet, pris i Danmark 1095.00 Kr. De kan så også bruges til friture osv. da de går op til 399 Gr. C. så man kan have sin helt præcise fritøse, bare med en kogeplade og en gryde. Send mail hvis i ønsker billeder og ydeligere data karsten@danamp.com
0
af: Anonymous

Auber

Hej Max!! Jeg kan se på din video, hvor du laver feta at din auber viser decimaler ved temp. visning. Hvordan får du den til at gøre det???? Mvh. Mogensc.
0
af: Anonymous

Auber

Det gør den af sig selv. Jeg har to forskellige Auber modeller og den nyere er mere præcis, og har decimaler.
0
af: Anonymous

sous vide

Max, du er en knag :-) Jeg har nu eksperimenteret med sous vide de sidste par uger, hovedsageligt oksekød, bla et spidsbryst i 48 timer, og det faldt absolut positivt ud, også hos fruen, og det er jo nok så vigtigt ;-) Jeg overvejer allerede nu at anskaffe mig en ekstra PID-controller (bare så man har, hvis uheldet skulle ske) :-)
0
af: Anonymous

Sous vide

Hej Max Jeg har købt en pølsekoger/fritøse hos Laurtz.com og den kan man reguler varmen fra 0 -200 grader vil du ikke tro at den også kan bruges.? Med venlig hilsen Jan Hansen
0
af: Anonymous

Sous vide

Det kommer an på præcisionen. Hvis den kan styres nøjagtig nok så skulle det være fint. Pølser skal forresten have 65°C ... som regel.
0
af: Anonymous

Vakumpakkere+PID controller

Jeg er ny indenfor Sous vide. Efter at have læst tråden igennem kan jeg forstå at der er 2 typer af "controllere". En "PID Controller" samt en UT200. Kan begge dele bruges til sous vide fx. med en riskoger? Og hvad er forskellen udover pris? Jeg har fundet begge dele hos udenlandske forhandlere (væsentlig billigere end i DK). Men hvad med vakumpakkeren samt poser? Dem har jeg ikke haft held med at finde udenfor DK. Kan nogen hjælpe med et link til en fornuftig billig vakumpakker? (det behøver selfølgelig ikke være fra udlandet, jeg tænkte bare det muligvis var billigere der) Jeg håber i kan hjælpe en ny sous vide mand igang :-) Thomas

Vakumpakkere+PID controller

UT200 er ikke så præcis som PID'en. Den svinger mere i temperaturen. Det kan begge styre en riskoger. Du skal bare google "Caso Vakuum-Folienrollen"
0
af: Anonymous

komplet vandbed eller heater cirkulation

Hej Max Har du nogen ide om hvad der er bedst Har kigget på SousVide Supreme Original men også på en heater med cirkulation som du har. Tror du der er forskel i resultatet eller er forskellen på varme metoder så lille at det er "same same"

komplet vandbed eller heater cirkulation

Jeg tror ikke der er nogen forskel til hjemmebrug. Jeg har lavet både med og uden cirkulation og begge dele virker fint. Så længe man holde vakumpakken væk fra varmelegemet så virker det fint uden cirkulation. Supremen har et stativ til at sikre det. Så fordelen ved supremen er hovedsageligt at den ikke larmer så den er til at holde ud i køkkenet. Ulempen er at den fylder. Heater med cirkulationspumper kan lave meget store portioner, men skal stå i kælder eller bryggers. Fylder ikke så meget pakket sammen.
0
af: Anonymous

Kartofler

Du skriver at kartofler i 2 timer ved 85 grader bliver super. Adskiller de sig mærkbart fra almindelige kogte kartofler?

Kartofler

Det bliver mere jævnt kogt samtidig med at de er fastere. Men det er ikke sådan at man siger at "nu vil jeg aldrig spise andet end kartofler". I min erfaring er det helt klart kød der vinder ved sous vide. Men jeg har på den anden side heller ikke gjort så meget ud af grøntsagerne som af kødet, så det er ikke helt retfærdigt at drage den endelige konklusion endnu.
0
af: Anonymous

Sous Vide

Hello Max, I have just ordered the new Anova Sous Vide Immersion Circulator, it is in the mail. Do you have any experience with this machine? It only cost $ 200.00 from the USA (they do not have European distribution yet) but ba ordered for 220V. I have the Sous Vide Supreme already, and it is great, but the Anova can be used in any container up to 20L, so it is very handy, I hope. REgards, Leif
0
af: Anonymous

En anden vej

Jeg fandt denne maskine i LIDL, den har digital varmestyring og fordi den har så stor volume (27L) holder vandets temp sig meget stabilt. Har lavet 2 stk 5 kilos oksefilet stege samtidigt i den , 9 timer ved 56-57 grader..de blev perfekte...jeg bruger 2 stegetermometre udover maskinens egen termostat. Jeg bruner før badet med en gasbrænder.. Jeg får ikke lov til at lave et link, men googlesøg på LIDL henkogning så kommer den frem til 499 kr svær at finde, på tilbud ca 2 gange om året
0
af: Anonymous

Udstyr

Hej Max, Jeg har lige lidt opfølgende spørgsmål: Du skriver i din konklusion at PID+campingblus er mindre sikker, hvad mener du her? Er det med henblik på generel sikkerhed, eller forekommer der temperatur-udsvi ng?

Udstyr

generel sikkerhed. Auberen kan gå i stykker og bringe vandet i bulderkog. Når vandet så er kogt væk, så begynder plastikken og kødet at brænde. Det er ikke så sikkert :-S Det er der indbygget sikkerhed imod i riskogeren.
0
af: Anonymous

Sous Vide maskine til hjemmebrug

Der findes en maskine der hedder SousVide Supreme! Det er et vandbad, med stor kapacitet i et flot design. Man kan indstille temperaturen med 0,5C nøjagtighed og den svinger ikke mere end +/- 0,5 grader. Så skal man ikke lave nødløsninger og andet, men har en funktionel maskine i et effektivt design. Man kan købe maskinen, samt vakuumpakker i et samlet tilbud på http://www.sousvidesupreme.com Der er både en original og en demi (mindre model). Elganten sælger den også (men kun demi modellen) Og så sælges den på http://www.sousvide.dk hvor den er billigere end i den engelske online shop.
0
af: Anonymous

Sous Vide maskine til hjemmebrug

Hej Max.. Har kun hørt gode ting om SousVide Supreme, men har du erfaringer med den? Jeg er stor tilhænger af denne tilberedning og bruger selv PID controller. Har du noget info om den demi model? /foodster.dk
0
af: Anonymous

Sous Vide maskine til hjemmebrug

Jeg har lige anskaffet en Sous Vide Demi incl. vacuummaskine, ekstra poser og opskriftbog for ca. 3.000 kr. Jeg har selv med succes lavet Stroganoff, steaks, roastbeef i den. Jeg er dog ikke så begejstret for at lave æg i den. Det er selvfølgelig smag og behag, men jeg har svært ved at vænne mig til den meget bløde (blævrede) hvide. Den er supernem at betjene og resultaterne virker meget lovende. Jeg har også anskaffet en rigtig gasbrænder (Blæselampe Express til 200 kr. - ikke de små til creme brulee) - Den funger supergodt til bruning efterfølgende. Vær opmærksom på at Demi-modellen har de samme faciliteter som Suprime-modellen og kun er ca. 15% mindre. Den er mere bordvenlig i de fleste køkkener og var altså min foretrukne (da du også sparer ca. 1.000 kr.) Jeg fik selv idéen fra 2 af mine kolleger som er meget begejstret for sous vide madlavning.
0
af: Anonymous

Sous Vide maskine til hjemmebrug

Inde på bloggen Cooking Issues har de lavet en tabel, med billeder, over ægs konsistens når de bliver kogt ved forskellige temperaturer. http://www.cookingissues.com/uploads/Low_Temp_Charts.pdf (side 6) Det ser ud til at man godt kan få dem til at have en creamet blomme og fast hvide. Jeg har dog først lige fået min PID controller, så jeg har ikke prøvet det endnu. Jeg har kun prøvet ved en temperatur, hvor hviden var flydende, og brød mig heller ikke om det:s
0
af: Anonymous

Sous Vide maskine til hjemmebrug

Ulempen ved Sousvide Supreme er vel, at man kun kan lave ting der skal have samme temperatur? Hvis man nu vil lave et måltid, så kan man f.eks. ikke lave kartofler med et stykke kød, da kødet skal have væsentlig lavere temperatur end kartoflerne. "Så må du bare købe 2 stk. Sousvide Supreme"..... Men ellers er jeg totalt hooked på den - den ville pynte i ethvert køkken!

Sous Vide maskine til hjemmebrug

jeg har ikke prøvet den, men kan ikke se hvorfor den ikke skulle være ok.
0
af: Anonymous

Jeg bruger min ovn

Har en Miele ovn med elektronisk thermostat, det virker ligeså godt også fylder det ikke i skabet. Har prøvet flere forskellige stege, af både okse og lam dog ikke fisk. og det har virket perfekt. Da jeg lavede den ene lammekølle. tog jeg en stor gryde og fyldte den op med Vand ind i ovn 12 timer på 70 grader tror jeg nok, ud kom den fineste kølle. I dag Okse cuvette 60 grader og det dejligste kød, vakuum pakket fra Bilka. Ud af pakke en tur rundt på panden og ind på bord. det virker også. så har du en god ovn virker denne også.
0
af: Anonymous

There is very accurate and accurate information about bulbs and light..Haren Miele is equipped with an electronic thermostat, which provides a complete detergent for the skin.
فروشگاه اینترنتی
thanks

0
af: Anonymous

Sous Vide

Hello Max, I have just ordered the new Anova Sous Vide Immersion Circulator, it is in the mail. Do you have any experience with this machine? It only cost $ 200.00 from the USA (they do not have European distribution yet) but ba ordered for 220V. I have the Sous Vide Supreme already, and it is great, but the Anova can be used in any container up to 20L, so it is very handy, I hope. Regards Leif
0
af: tohid

Thanks For this great content. Really Enjoyed.Keep It Up.We are a group of content writing services and running a community in the same niche.If anyone wants content writing services then hire content writer and increase conversions for your online store.You have done an extraordinary job!

<a href=" https://giftmax.ir"> خر ید گیفت کارت </a>

<a href = " https://giftmax.ir" ; rel = "nofollow"> خرید گیفت کارت </a>

<a href = " https://giftmax.ir/" ; rel = "nofollow ugc"> خرید گیفت کارت </a>

0
af: Anonymous

مطلوب ترین حصار گوزنی

0
af: Anonymous

 مستحکم ترین حفاظ نرده شاخ گوزنی