Mine værktøjer
Du er her: Forside Artikler Filetering af runde fisk som laks, torsk, ørred osv.

Filetering af runde fisk som laks, torsk, ørred osv.

— Arkiveret under , ,

Artikel med video - Filetering af fisk har ry for at være svært. Ser man det demonstreret af en prof så virker det nemt, men når man så prøver deres metode selv, så ender det som regel med noget være rod hvor man får slagtet sin fisk i stedet for fileteret. Det her er en metode som er særlig god til hjemmekokken der ikke fileterer fisk ret ofte. Den tager lidt længere tid men er meget nemmere fordi man hele tiden kan se hvad man laver.

Filetering af runde fisk som laks, torsk, ørred osv.

Fileteret havørred

Fremgangsmåde

Den største forrskel på denne metode og mange andre, er at man skærer hele vejen igennem fisken til at begynde med. Det har den fordel at man ikke behøver at vide meget om hvordan fisken er opbygget. Man skal bare skære igennem.

Man fjerner så benen bagefter. Det har den fordel at man kan se hvad man laver hele tiden. Hvilket er nemmer end at føle sig frem og gætte.

 

Sørg for at dine kniv er helt skarp.

Du kan bruge en tynd fileteringskniv, en bred kokkekniv eller en rigtig fiskefleteringskniv med buet æg.

Selv bruger jeg som regel den tynde fileteringskniv.

Bruger du en bred kniv skal du sørge for at bladet er vådt, så kniven ikke "hænger fast" i fiskekødet.

 

Afskæl fisken ved at barbere og skrabe med kniven fra halen og op imod hovedet.
Afskæl fisken ved at barbere og skrabe med kniven fra halen og op imod hovedet.
Skær et skråt snit langs hovedet
Skær et skråt snit langs hovedet
Skær hele vejen igennem fisken igennem *alle* benene. Skær langs med rygraden. Så tæt på som muligt.
Skær hele vejen igennem fisken igennem *alle* benene. Skær langs med rygraden. Så tæt på som muligt.
Fileter hele vejen ned til halen.
Fileter hele vejen ned til halen.
Fjern de store ben fra brystkassen ved at skære tæt ind under dem. Skær så pænt som muligt.
Fjern de store ben fra brystkassen ved at skære tæt ind under dem. Skær så pænt som muligt.
Fjern fedtet fra maven og hvad der eventuelt måtte være af rester af finnerne.
Fjern fedtet fra maven og hvad der eventuelt måtte være af rester af finnerne.
Pluk de små ben i midten af fileten. Dem er der ingen der kan lide at få i munden.
Pluk de små ben i midten af fileten. Dem er der ingen der kan lide at få i munden.
Hvis du vil fjerne skindet så gør det ved at lægge fileten med skindsiden nedad og så pres kniven let nedad og fremad imod hovedeenden imens du skærer.
Hvis du vil fjerne skindet så gør det ved at lægge fileten med skindsiden nedad og så pres kniven let nedad og fremad imod hovedeenden imens du skærer.
Skær ud i portionsstørrelser.
Skær ud i portionsstørrelser.
Handlinger tilknyttet webside

God beskrivelse.

Skrevet af Anonym bruger den 19/11 2012 11:18
Hej Max.

God beskrivelse og God film.

Har du selv fanget havørrederne eller er det din fiskemand?

God beskrivelse.

Skrevet af maxm den 19/11 2012 15:18
Købt og betalt ved fiskehandleren.

Laks Bjarne spørger ??

Skrevet af Anonym bruger den 18/11 2013 13:10
Må man varmryge en laks der har været frosset ??

Hilsen Bjarne P

Laks Bjarne spørger ??

Skrevet af Anonym bruger den 18/11 2013 21:57
Ja. Varmrygning er en tilberedning hvor fisken bliver stegt. Så det er der intet problem i. Faktisk bør man også kun spise laks rå (sushi) hvis den har været frosset. - Max

Endnu en god video

Skrevet af Anonym bruger den 21/03 2015 16:46
Fantastisk video og beskrivelse endnu engang. Tak for det:)

Filet

Skrevet af Anonym bruger den 21/08 2015 04:38
Super film fin detalje med fisken i starten

Filet

Skrevet af Anonym bruger den 21/08 2015 04:38
Super film fin detalje med fisken i starten
Emner
Bagning (98)
Cupcake (11)
Dessert (73)
Eksotisk (20)
Fisk (5)
Frugt (13)
Glutenfri (18)
Gærbrød (30)
Hovedret (34)
Julemad (26)
Kage (81)
Kød (38)
LCHF (9)
Morgenmad (13)
Sauce (25)
Snack (3)
Sous vide (2)
Stivelse (17)
Suppe (18)
Surdej (4)
Tilbehør (5)
Vegetar (48)
 
 
Doner penge og bliv kvalimad sponsor

Kvalimad koster penge at drive. Server, trafik, hosting, videoudstyr, mad, ingredienser osv.

Hvis du kan lide sitet er du velkommen til at dele udgifterne med mig :-D Alle beløb er velkomne, og går direkte til driften.

mobilepay (ny):
2993 4296

paypal: