#artikel nye populære
Pizza er efterhånden en af de mest almindelige retter at spise i Danmark. Der er et utal af måder at lave dem på, og de er faktisk alle korrekte. Min favorit er dog ubetinget en tyndbundet Margarita med hjemmelavet tomatsovs, basilikum og bøffel mozarella ... og så måske lige lidt kød ... og og så lige lidt løg ... og måske ...
læs mere ...

Når man ved man får en travl uge er det en god idé at forberede sig så de enkelte retter kan lave simpelt. Jeg plejer at lave kyllingeretter i de uger. Derfor forbereder udskærer og tilbereder jeg kylling til så længe som jeg har brug for.

Jeg laver tit den samme slags mad i en uge af gangen. Asiatisk, indisk, fransk osv. Kylling forberedt på denne måde er specielt velegnet til asiatisk uge.

Der er 4 portioner per kylling, så det er bare at gange op med hvor mange måltider du skal bruge. Er I fire i familien så er det en kylling per dag.

læs mere ...

Udbening af at kyllinglår er en god teknik at kunne. Det gør det meget nemmere at stege låret på panden. Man kan fylde låret med fx fars, hakkede svampe eller krydderurter. Knoglen kan koges i længere tid til en fond, uden at ødelægge kødet, så man får mere ud af det. Selv bruger jeg det mest til at at lave asiatisk sprødstegt kyllingelår. Den opskrift kommer inden alt for længe. Det er også godt til kyllingelår sous vide at man slipper for at have knoglen med i vakuum posen.

læs mere ...
Wokmad er stadigvæk meget nyt i Danmark, men det bliver mere og mere populært. Jeg vil lige lave en generel introduktion til dem der ikke kender så meget til det.
læs mere ...
Almindelige hjemmeovne har en del problemer. De fleste af dem kan løses med nogle få tricks. Et af de bedste tricks er en bagesten. Man kan købe bagesten mange steder, men de er sjældent helt optimale. Så jeg har fundet på nogle tricks selv så jeg kan bage brød med de bedste.
læs mere ...
Artikel med video - At ælte et brød er ikke bare at blande ingredienserne sammen. Det er med til at bestemme hvor luftigt det endelige brød bliver. Jeg viser og beskriver her teknikkerne til at ælte forskellige typer og mængder af dej. Våd, standard og tør. Jeg viser både teknikker for hånd og maskine. Til sidst viser jeg hvad gluten er, og hvordan man med en simpel teknik kan vaske den ud af sin dej så man kan se den. (har ikke noget med glutenfrit at gøre)
læs mere ...

Det er i virkeligheden meget simpelt at bruge trykkogeren til kød. Det skal bare koge i 1/3 af tiden som det eller skulle. Så en steg der skal have 1 1/2 time på anden vis skal bare have 1/2 time i trykkogeren.

Her er alligevel en oversigt, hvis man ikke ved hvor lang tid kødet skal have.

Oversigt over stegetider i trykkoger for kød. Når der tales om frigørelse i tabellen, menes der ved "naturlig" at trykkogeren får lov til at køle af, og miste trykket, i sit eget tempo. "Hurtigt" betyder at den køles ned ved at sætte den i vasken og overhælde den med kold vand, eller ved at bruge grydens dampudløser.

læs mere ...
Her er hvad jeg kunne finde om grøntsager. Når der tales om frigørelse i tabellen, menes der ved "naturlig" at trykkogeren får lov til at køle af, og miste trykket, i sit eget tempo. "Hurtigt" betyder at den køles ned ved at sætte den i vasken og overhælde den med kold vand, eller ved at bruge grydens dampudløser.
læs mere ...
Når vi holder store fester i famillien er jeg ofte ind over, så jeg har efterhånden lavet mad til fester med op til 60 personer et hav af gange. Det har givet mig en masse erfaringer som jeg godt vil dele ud af.
læs mere ...
Røgpunktet for fedstoffer er vigtigt, både for smagen og for sundheden. Når olien ryger begynder maden at smage brændt. Hvad værre er så er der mistanke om overopvarmet olie øger risikoen for kræft. Jeg har markeret de mest almindelige fedtstoffer til stegning.
læs mere ...
Når man bager brød bliver der brugt tolv trin. Ja det lyder lidt mærkligt, men den er godt nok. Ok. det er ikke alle tolv trin der er lige vigtige i alle slags brød. Men kender man dem, og klassifikationen af brød, behøver man dog stort set aldrig at læse "fremgangsmåde" delen af en brødopskrift mere.
læs mere ...
Artikel med video - Når man først lige gennemskuer det, så er grovkøkkenet og knivhåndteringen morsomt. Man behøver ikke tænke ret meget men man laver alligevel mad. Når det drejer sig om knivhåndtering og grøntsager, så består der i princippet altid af de samme 5 trin. Når man kender dem, så er det simpelt at skære næsten alle grøntsager ud.
læs mere ...
Det her er helt afgjort en af de mere nørdede ting i mit køkken. Ikke fordi det ikke kan bruges. Det er faktisk et af de mest brugbare værktøjer jeg overhovedet har i mit køkken. Mere fordi der ikke er så mange andre der har det.
læs mere ...
Hvis man skal have stegt kød, er det altid populært med røgsmag. Men tit er det noget bøvl at tænde grillen op bare for at lave hakkebøffer til burgere. Det er heller ikke til at lave pizza i grillen. Man kan så snyde lige som de gør på slagterierne og bruge flydende røg. Jeg prøver igennem en række eksperimenter at finde en måde hvor man selv kan lave det på.
læs mere ...
Da det danske køkken er inspireret af det franske, er fond og saucer grundlaget for mange retter. Så de fleste danskere elsker en god sauce. Desværre er der ikke den samme kærlighed til at koge fond og bruge lang tid til det. Dette er en opskrift på en "fupsovs", som man kan lave og som smager som en ok brun sov. men hvad vigtigere er, så kan hver enkelt ingrediens bruges til at give andre saucer et pift med, så de bliver meget bedre. Jeg forklarer også hvad hver enkelt ingrediens gør for saucen.
læs mere ...
Kogetider for bønner og bælgfrugter i en trykkoger.
læs mere ...
Artikel med video - At udskære en kylling er ikke så svært. Men det er ikke fordi man lige støder på hvordan det skal gøres særligt tit. Jeg har her et par videoer som viser nogen af de grundlæggende uskæringer.
læs mere ...
Opskrift med video - Jeg laver en del asiatisk mad. Det er nemt, det er sundt og det smager godt. Det er perfekt hverdagsmad. Der er mange elementer der går igen i asiatisk mad. Den kinesiske treenighed er chili, hvidløg og ingefær. Det er i næsten alle asiatiske retter. Vietnameserne bruger meget en anden treenighed. Soyasauce, fiskesauce og sesamolie. Hvis man forblander de to treenigheder så bliver det meget let at lave asiatisk.
læs mere ...
Kartofler er levende når de bliver gravet op. De er beregnet til at overvintre i jorden. Det er derfor de kan holde sig så godt. De kan ikke tåle sollys eller fluorescerende lys. Det gør dem grønne. De opbevares bedst koldt (0-4 grader). Eller i køleskabet. De ændrer smag og konsistens hvis de fryser.
læs mere ...