Mine værktøjer
Du er her: Forside Opskrifter Fransk Løgsuppe

Fransk Løgsuppe

— Arkiveret under ,

Løgsuppe er ikke noget vi er vant til herhjemme. Men en god fond og letstegte løg giver en kraftig sødlig smag, der er lige så god som den klassiske klare suppe. Faktisk smager de kogte løg så godt at man kan sluppe af med at bruge tern (sig det ikke til nogen.)

Kender du det med, at man tror at man køber en fantastisk kogebog, som man med spænding tygger sig igennem. Så ender det med at bogen kun rummer en enkelt, men til gengæld fantastisk opskrift. En man virkelig frydes over at have fået. Opskriften på løgsuppen er godt eksempel for mig :-) Nu den er skrevet ind her på sitet kan jeg endelig få smidt den kogebog ud.

Ingredienser

  • 12 mellemstore løg
  • 50 gram smør
  • 1½ liter bouillon
  • salt
  • peber

Fremgangsmåde

Pil løgene og skær dem i tynde skriver.

Smelt smørret i en gryde.

Tilsæt løgene og lad dem langsomt stege gyldne.

Når løgene er godt bløde, og smager sødt, så hæld bouillonen i.

Tilsæt salt og peber.

Lad suppen koge i 20 minutter.

Suppen er nu klar til servering. Gerne med godt brød til.

Handlinger tilknyttet webside

.. nu med sprut

Skrevet af Anonym bruger den 25/02 2010 08:18
tør hvidvin og/eller cognac løfter suppen til et nyt niveau.

jeg plejer at drysse de bløde løg med en spisekefuld hvedemel. Det giver en mere uigennemsigtig suppe med lidt mere fylde/substans/struktur/whatever .. sådan som je gkan lide den. Lidt hvidløg skade rheller ikke.

og lige det sidste

Skrevet af Anonym bruger den 27/03 2010 07:47
Jeg ynder at at ligge lidt ovntørret brød på toppe og drysse det med ost og så gratinere det sidst... Således bliver denne ret perfekt

og lige det sidste

Skrevet af Anonym bruger den 25/02 2014 12:31
Din opskrift er sikkert god. Men undskyld. det hedder altså lægge og ikke ligge i den forbindelse.

Vi skal passe på det danske sprog, ikk?

og lige det sidste

Skrevet af Anonym bruger den 03/02 2015 18:21
'Den' er altså også svær med lægge og ligge;-)

og lige det sidste

Skrevet af Anonym bruger den 11/02 2016 02:34
Nej ligge og lægge er nemt. Ligge er stilstand og lægge er en handling. Hønen lægger et æg (en handling) hønen ligger på æg(i stilstand mens hun ruger) - nemt ikke?

og lige det sidste

Skrevet af Anonym bruger den 11/02 2016 02:34
Nej ligge og lægge er nemt. Ligge er stilstand og lægge er en handling. Hønen lægger et æg (en handling) hønen ligger på æg(i stilstand mens hun ruger) - nemt ikke?

Arg!#&

Skrevet af Anonym bruger den 20/11 2010 10:37
Hvilken kogebog er der tale om?

Arg!#&

Skrevet af maxm den 20/11 2010 12:51
HVad mener du?

fond

Skrevet af Anonym bruger den 20/02 2011 15:50
Jeg står i Irma og kigger på små flasker med fond af alle mulige slags. Hvilken slags fond kan/bør jeg bruge?

fond

Skrevet af maxm den 20/02 2011 18:24
Kyllingefond er som regel det bedste.

I asiatiske butikker har de tit dåser med "chicken powder". Dem syntes jeg som regel er de bedste, når man nu skal ud at købe noget af den art.

Jeg har lært af en fransk nonne at komme mel i

Skrevet af Anonym bruger den 07/03 2011 13:58
Derefter kommes så vand/mælk i lidt af gangen, og resultatet bliver jo så en tykkere suppe, som smager dejligt af løgene, men det er sandt at man nok skal have et eller andet bagefter, altså det er bare en forret.

Du har før været inde på ønskeligheden af at kunne lave kvali-mad, som samtidig er billig (f.ex. dit <a href="http://www.kvalimad.dk/[…]/verdens-bedste-broed">eminente brød </a> - en indstilling jeg tilfulde deler, men de 1½ liter bouillon som skal tilføjes til denne ret, får mig umiddelbart til at rynke brynene, og hvis den skal købes, såeh...er vi allerede ude i noget som er blevet kogt ind i store industribaljer - og det "hønsekød" vi taler om, kan meget vel være stykker fra en kylling, som har siddet sig skæv et sted nede i Tyskland. Altså den kan smage udmærket for det....men hvis vi taler om rustik mad, som føromtalte brød, så synes jeg det er værd at nævne denne enkle udgave med mel.

Omformulering

Skrevet af Anonym bruger den 08/03 2011 08:09
Ville ønske det var muligt at redigere, fordi ved at granske hukommelsen, hælder jeg nu til at det ER muligt at vi kom bouillon i. Det vil sige opskriften er den samme som anført her, bortset fra at mel røres i de gyldne løg - til en ret tyk bolle, hvorefter der langsom spædes med bouillonen. Resultatet bliver en suppe som ligner aspargessuppe både i konsistens og farve

Omformulering

Skrevet af maxm den 08/03 2011 09:48
OK. Det er altså også meget sjældent at jeg, i denne ret, bruger rigtig fond i stedet for suppetern eller asiatisk "kyllingepulver"

Løgene er meget kraftige i smagen, så det er svært at smage forskellen.

Men ideen med mel er god nok. Jeg er også pjattet med lidt tykke supper.

Omformulering

Skrevet af maxm den 08/03 2011 09:49
Bortset fra det så er grunden til at man ikke kan redigere at man så kan ændre noget som allerede er blevet svaret på, hvilket så giver nogle andre problemer.

Omformulering

Skrevet af Anonym bruger den 27/04 2011 11:07
DET ER EN FANTASTISK LÆKKER LØGSUPPE MÅ JEG SIGE. GLÆDER MIG TIL AT SERVERE DEN TIL TIL KONFIRMATIONS SKRUB AF MAD.

Omformulering

Skrevet af Anonym bruger den 25/09 2012 18:08
-Tja - SÅ er vi tilbage i DANSK løgsuppe. For det-der "Franske" er ikke noget vidundernavn.....
Som du beskriver suppen - så er den den gammeldaws danske !
Og DEN er go´!

Omformulering

Skrevet af maxm den 25/09 2012 18:31
Første gang jeg læste den var i en fransk kogebog. Frækt af dem sådan at stjæle vores danske opskrifter ;-)

Bortset fra det så er de fleste danske klassikere kopier af kopier af franske opskrifter. Eller tyske.

det med suppe eller terne har vu afgjort her i huset, med mellemrum koger vi sp meget suppe der kan være i den største gryde, så bliver det frosset i 1 l poser, så er der altid noget at tage af, og vi har styr på hvad der er puttet i.Jeg har lært af en fransk nonne at komme mel i

Skrevet af Anonym bruger den 19/01 2012 14:38
her i huset koger vi med mellemrun så meget suppe der kan være i husets største gryde, så fryses det til den dag vi igen har en nem opskrift hvor der bare skal tilsættes 1 l boullion - det kan anbefales, det er billigt og du har selv styr på hvad der er i

tak for den gode opskrift :)

Skrevet af Anonym bruger den 02/12 2011 11:44
meget løkkert suppe...
Jeg prøvede at stege finthakket hvidløg sammen med løg..
Suppen er duft godt...
:)

krydderier

Skrevet af Anonym bruger den 06/12 2011 11:39
Min gamle far som har været køkkenchef på den franske kokkeskole, lavede altid løgsuppe da jeg var barn, og husker den som dejlig stærk og en varm oplevelse, kom paprik, caynenne, og hvidløg i sammen med smør og løgene, løgene skal være gemmensigtige, hæld en god Brandy på og lad det simmer ind, derefter en god bouillon,lad det simmer ind, kryd med salt og peber.
server små ostebrød eller andet brød efter behag.
Velbekommer

Købefond = Oscar

Skrevet af Anonym bruger den 14/04 2012 05:53
Jeg kan kun anbefale Oscars fond'er (den flydende på flaske - sort flaske - fås f.eks. i Brugsen)

Jeg tør ikke garantere at den er ligeså go som en hjemmelavet - men jeg tror det er så tæt på som det er muligt med købefond. Når man dufter til den lugter det af mad - og ikke bare af terning ;) Prøv det!

Jeg har ikke selv prøvet de asiatiske fond'er - jeg har dem mistænkt for at indeholde tredie krydderi o.lign. sager jeg ikke er interesseret i at indtage...

Købefond = Oscar

Skrevet af maxm den 15/04 2012 10:30
Ingen 3. krydderi ... hvad tror du så giver smagen i købefonde ;-)

Bortset fra det så er der ingen risiko ved 3. krydderi (MSG) jeg bruger det tit, og har et 1 kg glas stående på krydderhylden.

Det er naturlige aminosyrer som findes i alt slags kød og fx tang. Der er ingen videnskabelige undersøgelser der har fundet problemer med det, og der er lavet mange.

Hvidvin og løvstikke

Skrevet af Frank Hansen den 15/05 2012 16:04
Hvidvin og løvstikke løfter lige niveauet. Ristet ostebrød er ikke nødvendigt, meeeen det er godt.

Antal personer

Skrevet af Anonym bruger den 11/06 2012 17:52
Hvor mange personer er opskriften til? Sådan cirka.

Antal personer

Skrevet af maxm den 13/06 2012 08:13
Typisk regner jeg 2 dl suppe per person til en forret. Så 10 personer.

Bedre suppe

Skrevet af Anonym bruger den 16/10 2014 14:20
Smag løgsuppen til med en lille bitte smule pernod, ved der lyder underligt med det hæver suppen til en helt anden klasse ( har lært tricket ved en kok)

Dejlig nemt for en enlig

Skrevet af Anonym bruger den 05/11 2014 17:47
... 1000 tak for dine opskrifter - denne opskrift var dejlig og billig for en enlig... alle de andre gode id'eer er kun med til at gøre den dyr...
Emner
Bagning (98)
Cupcake (11)
Dessert (73)
Eksotisk (20)
Fisk (5)
Frugt (13)
Glutenfri (18)
Gærbrød (30)
Hovedret (34)
Julemad (26)
Kage (81)
Kød (38)
LCHF (9)
Morgenmad (13)
Sauce (25)
Snack (3)
Sous vide (2)
Stivelse (17)
Suppe (18)
Surdej (4)
Tilbehør (5)
Vegetar (48)
 
 
Doner penge og bliv kvalimad sponsor

Kvalimad koster penge at drive. Server, trafik, hosting, videoudstyr, mad, ingredienser osv.

Hvis du kan lide sitet er du velkommen til at dele udgifterne med mig :-D Alle beløb er velkomne, og går direkte til driften.

mobilepay (ny):
2993 4296

paypal: