Mine værktøjer
Du er her: Forside Opskrifter Bageteknik #3 - Klassifikation af brød

Bageteknik #3 - Klassifikation af brød

— Arkiveret under , ,

Brød kan inddeles i flere kategorier. Så snart man kender dem er det nemt at se en ny opskrift og sige "ah det er den slags brød". Hvilket gør det nemmere at tilpassen en opskrift til sin egen smag.

Bageteknik #3 - Klassifikation af brød

Klassifikation af brød

Væske- og fedt-mængder

Det er den vigtigste og mest nyttige inddeling af dej. Procentanvisningerne er ud fra bagerens procentformel.


tør dej (50%-57% vand) standard dej (57%-65% vand)
våd dej (ca. 65%-80% vand)
mager dej (0% - få% fedt)
 Bagels Franskbrød
Rugbrød
Ciabatta
Rugbrød
Verden bedste brød
Pizzadej
beriget dej (mindre end 20% fedt)
  Kanel boller (cinnamon buns)
Corn bread
Engelske muffins
Italiensk brød
Lyst brød generelt
Focaccia
Danske pandekager
Pizzadej
fed dej (mere end 20% fedt)

Brioche

Hævemetoder

  • Direkte (uden nogen former for gær)
  • Gærbrød
  • Surdej
  • Blandet (blanding af gær og surdej)
  • Fordej (Der laves en fordej dagen før som blandes i.)
  • Kemisk hævet (bagepulver)

Fladbrød

Det er lidt sin egen kategori og de kan laves på mange måder. Hævet eller ej, bløde eller sprøde, men fælles for dem er at de er flade.

  • Pizza
  • Knækbrød
  • Pita
Handlinger tilknyttet webside

Pitabrød

Skrevet af Anonym bruger den 26/10 2013 08:28
Først - tak for de bedste brødopskrifter, alle kan lave :)
Men jeg mangler en god opskrift på pitabrød. Kommer der en sådan engang?

Pitabrød

Skrevet af Anonym bruger den 29/10 2013 14:09
Bare brug en mellemvåd pizzadej og en bagesten/jernpande. Jeg har flere på sitet.

Broed

Skrevet af Anonym bruger den 23/02 2015 14:55
Dine artikler om broed bagning er pragtfulde! Jeg ser, jeg har lavet alle de fejl som laves kan, nu skal de goeres rigtigt. Men kunne du taenke dig ogsaa at skrive om biologiske grove broed med kerner og slagger i?
De er svaere at faa gode... haever ikke saa godt, bliver ikke saa luftige (naturligvis). Jeg laver kun den slags...
Tak for herlig website - som udlandsdansker nyder jeg det ekstra!
Emner
Bagning (98)
Cupcake (11)
Dessert (73)
Eksotisk (20)
Fisk (5)
Frugt (13)
Glutenfri (18)
Gærbrød (30)
Hovedret (34)
Julemad (26)
Kage (81)
Kød (38)
LCHF (9)
Morgenmad (13)
Sauce (25)
Snack (3)
Sous vide (2)
Stivelse (17)
Suppe (18)
Surdej (4)
Tilbehør (5)
Vegetar (48)
 
 
Doner penge og bliv kvalimad sponsor

Kvalimad koster penge at drive. Server, trafik, hosting, videoudstyr, mad, ingredienser osv.

Hvis du kan lide sitet er du velkommen til at dele udgifterne med mig :-D Alle beløb er velkomne, og går direkte til driften.

mobilepay (ny):
2993 4296

paypal: