144
af: Max M Rasmussen
@
delt

Grøntsagspasta i krydderolie - baseret på squash / zuchinni

Grøntsagspasta - Max M Rasmussen
Man behøver ikke spise pasta som tilbehør til sin mad. Har man et juliennejern, eller lidt evner til knivhåndtering, kan man lave et tilbehør med meget mere smag. Forskellige grøntsager snittet i lange fine strimler med godt med olivenolie, hvidløg og krydderurter smager langt bedre end pasta og det er nemt at lave.

Ingredienser

4 portioner

krydderolie

  • 1 dl jomfru oliven olie 
  • 2 fed hvidløg
  • 15 gram salvie (eller anden frisk krydderurt)

pasta

  • 75 gram peberfrugter
  • 75 gram gulerod
  • 200 gram squash / zuchinni
  • 50 gram ærtespirer
  • 1 tsk salt
  • peber efter smag

Fremgangsmåde

Skær hvidløg i små tern.

Skær krydderurterne i ca. ½ cm brede strimler.

Skær grøntsagerne i strimler. Det er nemmest med et juliennejern. Det er sjovest jo længere de er, men ikke et krav. Har du ikke et juliennejern har jeg en artikel og video om knivhåndtering der måske kan hjælpe.

Krydderolien

Kom olie, hvidløg og krydderurter i panden ved relativ høj varme. Steg indtil krydderurterne er sprøde, men ikke sorte.

Pastaen

Kom først de hårde grøntsager i panden til krydderolien. Steg indtil de begynder at kunne bøje. Med hårde grøntsager mener jeg dem der skal have længst tid. Specielt rodfrugter.

Tilsæt squash. Steg indtil den kan bøjest.

Tilsæt de bløde grøntsager. Hovedsageligt spirer og bladgrønt.

Steg til de er bløde også.

Tilsæt salt.

Så snart alle grøntsagerne er nogenlunde lige bløde så er retten færdig. ca. 10 minutter i alt fra start af olie. De skal ikke steges brune, men være lidt al dente. 

Grøntsagerne skal altså kun være så bløde at de lige akkurat kan bøjes, som pasta. De skal helst være lidt rå i midten. Det giver en større variation af smag og "mundfornemmelse".

Noter

Det er ikke så vigtigt hvilke grøntsager du bruger.  Bare du bruger ca. 400-500 gram samlet, og de kan skæres i nogenlunde ensartede strimler, så de får samme konsistens.

Andre muligheder er persillerod, knoldselleri, bladselleri, porre, faste frugter.

I øvrigt laver jeg den tit kun med 2 squash og ikke andre grøntsager.

Dog er det en god idé at have ca. 50% squash, da det giver en god konsistens og holder på smagen af krydderolien.

Jeg kan godt lide salvie, men frisk estragon, oregano, timian, rosmarin osv. kan du sagtens bruge i stedet for. Du kan også blande forskellige krydderurter.

Du kan smide en pose pinjekerner eller nødder i, i starten, sammen med krydderolien for en endnu bedre smag.

Revet parmasan eller anden ost på til sidste gør den bestem kun bedre.

Alt hvad du ellers bruger pasta til kan du bruge denne ret til. Så må du bare vænne dig til at det smager af mere :-D

 
kcal kulhydrater fiber net. carbs fedt protein sukker ialt 1,001 36 7 29 98 8 11 per portion 250 9 2 7 25 2 3
Ingredienserne - Max M Rasmussen
Tilføj hvidløg og krydderurter - Max M Rasmussen
Tilsæt de hårde grøntsager. - Max M Rasmussen
Når de hårde grøntsager kan bøjes, så tilsæt squashen. - Max M Rasmussen
Tilsæt de bløde grøntsager. - Max M Rasmussen
Spis .... - Max M Rasmussen
0
af: Anonymous

ang gluten

Jeg har gluten allergi , men bager lystig de fleste af dine lækre kager , bytter bare melet ud med glutenfrit , håber da næsten du vil eksperimentere lidt med det også , for elsker dine opskrifter :-) mvh Tina
0
af: Anonymous

Spidskål

Jeg spiser oftere 'pasta' på denne måde end traditionel pasta, men benytter også spidskål som egner sig fortrinligt hertil.
0
af: Anonymous

abdre grønsager

hej. Er der nogle gode ( mindre gode) erfaringer med aubergine som "spaghetti"... ? Jeg tester det i aften og vender tilbage :)
0
af: Anonymous

gluten

Lækker opskrift. Kan da lige tilføje at jeg er glad for mine grønsager sprøde så efter min smag så er 4-5 minutter nok. Jeg bager tit kager uden gluten og syntes at glutenfrit mel er rædsomt så jeg vælger kager der ikke bruger "mel" som f.eks. torta caprese eller magic bean chocolate cake.
0
af: Anonymous

wow

Lækkert :-)
0
af: Anonymous

Fedt med LCHF og nye opskrifter

Velkommen tilbage. Og så dejligt at se alle de nye LCHF opskrifter. Jeg har igennem flere år brugt din side til at finde gode opskrifter og inspiration. Og så er det jo helt perfekt, at dine seneste opskrifter er LCHF - jeg er selv startet på LCHF for et par måneder siden. Keep up the good work!