151
af: Max M Rasmussen
@
delt

Æggestand

Til de røgede sild (kippers), rejerne eller hvad man nu måtte have lyst til. Vi får den som regel i julen, men det er nu ikke nødvendigt at begrænse den. Passer som pålæg, i sandwiches og til smørrebrød på alle årstider.

Ingredienser

  • 4 æg
  • 2½ dl mælk
  • ½ tsk salt

Fremgangsmåde

Bland det hele.

Pisk æggene godt ud i mælken, så der ikke er klumper.

Fyld æggestanden i en frysepose.

Kom det i en gryde der dårligt nok simrer.

Lad det simre i ca. 20-30 minutter til æggestanden er fast. Lad det endeligt ikke koge for længe, så skiller æggestanden.

Rør så lidt ved posen som muligt.

Alternativt

Hvis du skal lave en stor portion (fx 10 æg) kan du kommer æggestanden i en smurt bageform og bage den i 20-30 minutter i et vandbad i en 150 grader varm ovn. Hvis vandbadet begynder at koge, så skru ned til 100 grader.

Noter

Grundopskriften er "pund til pund", eller "liter til liter" med mælk og æg. Så det er ca. 1 æg til lidt over ½ dl mælk.

0
af: Anonymous

noter

øøø hvis der skal ½ dl mælk til et æg har du så ikke en ½ dl for meget mælk i din opskrift?
0
af: Anonymous

noter

Husk på at æg har forskellige størrelser...
0
af: Anonymous

Æg Royal

Prøv Æg Royal. Jeg har fundet den i en kogebog fra omkring 1930. ½l æg til ½l fløde. Himmelsk.

Æg Royal

Det lyder som min søndags omelet ;-)