31
af: Max M Rasmussen
@
delt

Palmiers - butterdejs småkager formet som palmeblade

Palmiers ... beklager den forringede billedkvalitet. - Max M Rasmussen
Opskrift med video - Når man bruger butterdej har man tit rester. I stedet for at smide dem ud kan man lave palmiers. Små søde palmeblade. Og ja. Det er besværet værd. Man kan godt nok købe et halvt kg i supermarkedet for ingen penge, men de er ikke lavet på smør.

Ingredienser

  • 1 portion butterdej (eller hvad du har af rester)
  • 100 gram flormelis (eller hvor meget du nu har behov for)

Fremgangsmåde

Drys flormelis ud på bordet, på samme måde som du normalt vil strø mel ud hvis du skal ælte brød.

Saml alle dine butterdejsrester til en plade der er ca. 30 cm bred.

Kom godt med flormelis på begge sider af butterdejen.

Samle enderne på butterdejen så de mødes på midten.

Saml de nye ender så de mødes på midten.

og så lige én gang til.

Nu har du en tyk pølse med otte lag butterdej.

Skær den i tynde skiver.

Kom skiverne på en bageplade.

Bag i 200 grader varm ovn i 15-20 minutter.

Hold godt øje med dem til sidst. De bliver pludseligt brune.