247
af: Max M Rasmussen
@
delt

Chocolate Chip Cookies (Toll House)

Mhhhh ... cookies - Max M Rasmussen
Opskrift med video - Amerikanernes største bidrag til kogekunsten. Chocolate Chip Cookies. Dette er den "originale" amerikanske opskrift. Den der også er kendt fra et afsnit af "Venner". Det er kun fyldet der er lavet en lille smule om, for at passe til min smag.

Ingredienser

Tørt

  • 5,5 dl Mel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk salt

Vådt

  • 225 g smør
  • 1,5 dl sukker
  • 2,5 dl brun farin (Du kan godt nøjes med 2)
  • 1 tsk vanilliesukker
  • 2 æg

Fyld

  • 2 1/2 dl Nødder, groft hakkede.
  • 100-200 g 70% mørk chokolade. groft hakket  (1/2 * 1/2 cm)

Fremgangsmåde

Bland de tørre ting (ikke sukker)

Smelt smørret, og hæld det i røreskålen.

Bland sukker i.

Bland resten af de våde ting i.

Bland langsomt de tørre ting i. Hvis dejen er lidt for tyk, så kom lidt vand i.

Bland chokoladen i.

Ikke røre for meget efter chokoladen, da den så bliver rørt ud og det bliver til brune kager i stedet for.

Tænd oven på 175 grader.

Brug iskugle scoop eller ske til at komme 6 kager per bradepande.

Bag i 10-15 min, eller til de er gyldne i kanten.

Køles i mindst 30 minutter inden de spises!

1
af: Anonymous

bløde cookies

Hej! jeg skal lave chocolate chip cookies til is-sandwich - dvs. cookiesne må meget gerne være lidt bløde i det (lidt ligesom cookiedough is - bare med de her cookies som sandwich bund og top - altså, søger samme smag). så mit spørgsmål er her, og de her er bløde? og hvordan jeg kan få dem bløde :-) jeg putter nok lidt mere chokolade i og færre nødder!

bløde cookies

Kom et æg mere i, så bliver de blødere. Mere smør kan også gøre det.
0
af: Anonymous

Lille portion

Hej Max. Hvad gør jeg, hvis jeg kun lige skal lave 4 kager, og jeg samtidig er så sart, at jeg absolut ikke vil have mere kagedej tilovers, end lige de 4 stk.? Vh. Oluf Ring
0
af: Anonymous

Lille portion

Kan man dividere ingredienserne med 16 og så gange op med antal kager, man ønsker?
1
af: Anonymous

Røremaskine

Hvorfor bruger du ikke røremaskine til at ælte?

Røremaskine

Det tager længere tid at gøre røremaskinen rent end at røre ingredienserne sammen. Min datter laver often en 4-5 dobbelt portion af dem, og hun bruger røremaskine. Et andet problem er også at chokoladestykker bliver rørt for meget ud i dejen. Det bryder jeg mig ikke om.
0
af: Anonymous

Cookies

De smager virkelig rigtigt godt!

Cookies

Ja det er værre en ryge-heroin ;-)
0
af: Anonymous

Lovin' them!

Bedste cookies ever!!!
0
af: Anonymous

Får 20 gæster

Hvor mange cookies bliver der ud af sådan en omgang? Skal lave, så der er til 20 gæster. Men det ser lækkert ud!skal jeg lave dobbelt op?

Får 20 gæster

Åh .. jeg kan faktisk ikke huske hvor mange de giver. Jeg mener det er 16. Det er efterhånden mine døtre der har overtaget denne opskrift. De bager altid 2 eller 3 dobbelt portion. Så vi plejer at få et bjerg af dem.
0
af: Anonymous

Kagerne

har ennu ikke smagt/lavet dem men det ser så lærkert ud og tak for opskraften ....
0
af: Anonymous

:D

Det er jo en helt igennem fantastisk opskrift. Man føler jo at den stort set ikke kan slå fejl, men man får alligevel en kæmpe succesoplevelse når man så smager de afkølede cookies! I looooove them!!
0
af: Anonymous

TAK!

Mums, hvor er de lækre! Jeg har bestemt mig for at bage en kæmpe portion, til juleaften :-)
0
af: Anonymous

cookies

helt fantastisk!
0
af: Anonymous

bløde??

Skønne kager...og en fantastisk hjemmeside jeg tit besøger... Men når jeg bager dem blir de bløde i midten-skal de det?, jeg ville helst have at de var sprøde over det hele...hva laver jeg galt? Kh Tina

bløde??

Så skal de være fladere. Pres dem evt. tynde med hånden. Er det ikke nok så bag dem lidt længere ved lidt lavere temperatur. Er de ikke sprøde nok af det, så skal der mere sukker i opskriften.
0
af: Anonymous

Flyder ud?

Først tak for en supergod opskrift og en i øvrigt meget inspirerende hjemmeside :o) Jeg har her til aften lavet disse cookies - eller dvs. klokken blev så mange da jeg var færdig med alle andre gøremål + dejen til dem, så jeg har bare prøvebagt et batch (6 stk.), og de flyder helt ud. De ser såmænd fine ud, bare meget store og selvfølgelig tyndere end dem, du viser. Har du et bud på hvorfor, eller hvad jeg kan gøre for at få dem lidt tykkere, som dem, du viser? De smager i øvrigt rigtig godt, så jeg tror nu ikke, jeg mangler noget ...

Flyder ud?

det eneste jeg lige kan komme på er at der er for meget smør i.
0
af: Anonymous

Flyder ud?

Hm, jeg synes, jeg puttede 450 gr. i (dobbelt portion), men jeg kan have taget fejl ... Anyway, de ser nu alligevel ret proffe ud - det ligner til forveksling nogen, som kan købes på div. cafeer, og de smager som sagt fint, så jeg lader det være :o)

Flyder ud?

Der er ingen tvivl om at de flyder en del ud. Det skal de. Men det er jo svært at sige om dine er flydt unaturligt ud.
0
af: Anonymous

Flyder ud?

Tak for dem, de smager hamrende godt. Jeg skal lave dem til jul. Jeg tør ikke lave dem til daglig, så bliver jeg bare afhængig :-). Jeg har et muligt svar på hvorfor de flyder ud. Hvis jeg følger opskriften bliver dejen alt for tynd ift. den man ser på videoen. Jeg har lavet dem et par gange, og hver gang skulle der i hvert fald et par deciliter ekstra mel i for at få den konsistens fra videoen. Ved du hvorfor Max?

Flyder ud?

Det forstår jeg ikke. Når jeg skriver en opskrift ind, så måler jeg altid før og efter vægt på alle ingredienser. Så mine mål er helt præcise. Mine døtre lave også kagerne ud fra min opskrift, og deres konsistens er fin og ensartet.
0
af: Anonymous

I stedet.

I stedet for de 225 g smør, brugte jeg lidt mer end 2 dl Becel flydende. De blev bare super gode!
0
af: Anonymous

mums

de er bare gode..tak for opskriften!
0
af: Anonymous

5 stjerner herfra!

Jeg havde mine 2 gamle veninder fra Suhrs husholdningsskole, hvor vi gik i 1998, på besøg i dag, og tænkte at jeg måtte lave disse :) Havde ikke nok nødder, så det blev 1 dl nødder, og resten mandler. Det fungerede rigtig godt, og der var ikke mange cookies tilbage, da de var gået :) Rigtig god opskrift, og det er bestemt ikke sidste gang de bliver lavet herhjemme! :)
0
af: Anonymous

Opbevaring

Jeg har lavet dem en gang, og nøøj hvor er de gode! Men jeg har ikke så meget forstand på cookies.. så hvordan bør de opbevares for ikke at blive bløde? i dåse/pose, i mørke/lys, i kulde/stuetemp.? :) Tak for nogle rigtig gode opskrifter.. og især tak for at du uploader vejledende film :D

Opbevaring

De er ikke kritiske. Bare du ikke kommer dem i køleskabet. På en tallerken i stuen eller en frysepose i brødskuffen. Begge dele holder dem fint.
0
af: Anonymous

Opbevaring

Jeg tænker på at lave dem til en fest, men vi får rigeligt at lave både på dagen og dagen før. Hvor lang tid før, de skal bruges, kan jeg bage dem?

Opbevaring

En uge burde ikke være et problem.
0
af: Anonymous

Tynde cookies?

Jeg forstår ikke hvorfor mine cookies bliver så tynde.. det gælder alle de forskellige cookies jeg har bagt. Nogen der har en idé om hvorfor?
0
af: Anonymous

Salt

De er så fantastiske !!! Men sidste år til jul syntes jeg de Smagte meget af salt? Puttede godt nok 1 tsk i som der stod men tænkte om man kan putte mindre i for mine sarte smagsløgs skyld :-D ? De er blevet til en tradition juleaften, og i år vil jeg putte lidt appelsinskal i, så det bliver lidt choko/orange agtig.

Salt

Når jeg skrive 1 teskefuld så mener jeg 5 ml, som er ca. 5 gram. Det er ikke bare et ca. mål, men en defineret standard. Hvis du har taget en teskefuld med top på, så svarer det til 2 teskefulde. Det er en god idé at bruge et rigtig teskemål. kan det være det som var problemet?
0
af: Anonymous

Frysning ??

Min ovn er lige gået i stykker og jeg står med en stor portion dej og vil lige spørge om dejen kan fryses??
0
af: Anonymous

Frysning ??

Du kan rulle den og fryse den ned og så skære ud i cookies når du bager. Nemt og praktisk. Du mister ingen kvalitet.
0
af: Anonymous

Skumfiduser i cookies

Jeg forsøgte med denne opskrift, men tilsat skumfiduser (for at gøre dem endnu mere amerikanske) - men de smeltede inden kagerne var færdige. Er der nogen der har forsøgt sig med dette og har nogen gode råd ift. dette?

Skumfiduser i cookies

Det kan du ikke gøre med skumfiduser. De smelter ved 40-50 grader.
0
af: Anonymous

Awesome!!!

kæmpe hit, jeg puttede kokos i også, deeeelicious...
0
af: Anonymous

kage er rart.

Hej Max! Jeg har lige lavet dine cookies til mig selv og en kammersjuk, og vi dyrker dem! De er virkelig gode. Nam. Vi røg en lille bitte joint bagefter og ville mest bare sige tak for den dejlige opskrift. Livet er godt d. 16 juli i Århus.
0
af: Anonymous

Nødder

Hej. Kan man evt. undlade nødder så kagerne bare er med chokoladestykker? Og kan man bruge 1/2 polynesisk vanillestang i stedet for vanillesukker?

Nødder

ja og ja. Man kan også bruge smuttede mandler i stedet for nødder.
0
af: Anonymous

Nødder

Jeg har netop bagt en portion med smuttede mandler, lidt citronskal og hvid chokolade. Yeah! Ps tak for en fremragende side!!
0
af: Anonymous

Tak for smagsprøven

De smager sgu bedre end dem jeg har fået ovre i det store land.
0
af: Anonymous

ikke min favorit..

Jeg synes mine cookies smagte meget af brun farin Hvad gør brun farin ved kagerne ?? Hvorfor bruge det i cookies ?? 70 % chokolade for mig var meget bitter til disse cookies.

Den brune farin gør kagerne lidt mere bløde, og giver mere smag.

0
af: Anonymous

FANTASTISK

Super lækre, de bedste jeg hidtil har lavet... Næste gang får de nogle peanuts også..
0
af: Anonymous

nødder

Hej jeg har en mand der ikke er meget for nødder, vil der ske noget ved at undlade dem? Hilsen Helle

nødder

ja. Alle andre vil syntes de er lidt mere kedelige :-D
0
af: Anonymous

Iskugleske

Hej Max Jeg har ledt alle steder i Aalborg, på nettet - you name it, og kan bare ikke finde frem til den iskugleske som du har. Ved du hvor jeg kan anskaffe mig en sådan?
0
af: Anonymous

Nødder

kan jeg udelade nødder??

Nødder

joh ... men det bliver noget trist så syntes jeg. Du kan evt. komme smuttede mandler i i stedet for.
0
af: Anonymous

Ikke mere bagepulver!

Vi havde ikke mere bagepulver så tog vi bare natron i stedet for og så undgik salt. De blev sååå lækre :-)
0
af: Anonymous

Kagerne

det ser lærkert ud men hvad er det for en MEL og Chocolade...???

Kagerne

Bare3 almindelig hvedemel og 70% mørk chokolade.
0
af: Anonymous

laktoseintolerans

Er det muligt evt. at bruge flydende becel eller lignende i stedet for smør? Og i så fald hvor meget?
0
af: Anonymous

laktoseintolerans

Jeg tror ikke der er noget til hinder for at bruge smagsløs olie. fx 200 gram.
0
af: Anonymous

Cookies

Er det muligt at fryse dem eller dejen inden den er bagt?

Cookies

Ja og ja. Rul evt. dejen sammen til en tyk pølse og så skær skiver af som steges til cookies. Det virker fint.
0
af: Anonymous

havregryn!

Prøv med lidt havregryn! Det giver en lidt melet smag (PÅ DEN GODE MÅDE!!!) - Kirsten
0
af: Anonymous

havregryn!

Lyder lækkert med havregryn:-) Skal man tage mindre mel i hvis man vælger havregryn eller kommer man havregryn i som ekstra??? Glæder mig vildt til at prøve opskriften - har jo set alle de fine kommentarer :-) Hej fra Jannicke
0
af: Anonymous

Lækre!!

Mig og min familie lavet de her cookies ekstra store håber de bliver gode de er lige kommet i ovnen mumssss!!!!!
0
af: Anonymous

Super go'e!

De er simpelthen de bedste cookies nogensinde! Virkelig god opskrift!
0
af: Anonymous

uhmm

jeg har lige lavet en stor stak, fra din opskrift... jeg siger dig, jeg fik knap nok, selv lov til at smage :P alle i huset snuppede så mange de ku spise, til der næsten ikke var flere tilbage! haha tak for en lækker opskrift ;D

uhmm

Ja vi har også et våbenkapløb herhjemme. Portionerne bliver større og større.
0
af: Anonymous

Krydser fingre

Ja, først tak for en nem og let at følge opskrift- Jeg er 27 og har lige sat mine første småkager nogensinde ind i ovnen...Er super nervøs om de smager godt. Jeg undrede mig bare lidt over alle de nødder, syntes der var mange i dejen, men det kan jeg jo altid justere næste gang, hvis det lykkedes mig at få lavet dem her rigtigt:) Tak endnu en gang!
0
af: Anonymous

Krydser fingre

De flød rimelig meget ud, men lavede dem nok lidt for store...Men smagte supert! :) Ikke sidste gang de bliver lavet;)

Krydser fingre

jeg er 47 og jeg laver stadigvæk tit noget forkert. Brændte lige 2 brød på så sent som i dag :-S Det er den eneste måde at lære et håndværk på. Bestemt ikke noget at være nervøs over. Ignorer når det mislykkedes og glæd dig over når det lykkedes. med tiden vil der være mere og mere der lykkede.
0
af: Anonymous

De er mega gode

De er gode 😃
0
af: Anonymous

Antal cookies

Jeg fik ca 40 cookies pr portion jeg lavede, synes det var en meget passende størrelse, så'n at man lige kan spise 2 eller 3 ;) - kunne have 16 stk pr plade :)
0
af: Anonymous

Glasuragtig skorpe?

Hej J eg har lavet kagerne før, og der blev de ligesom på billedet, men denne gang blev de helt glasur-lignene på toppen. Kan det være fordig jeg puttede en kop havregryn i? Jeg forstår det ikke selv, da de jo blev som de skulle før.
0
af: Anonymous

Hvilke nødder?

Hvilke nødder skal der bruges??? Er det valnødder, hasselnødder, jordnødder??? En blanding måske?

Hvilke nødder?

dem du bedst kan lide. Jeg plejer at bruge hasselnødder eller smuttede mandler.
0
af: Anonymous

Simpelthen de bedste...

Efter at have fået smagt nogle cookies på mit seminarium var min kritiske indstilling overfor cookies-opskrifter eskaleret. Lige meget hvilken opskrift jeg prøvede var resultatet bare ikke som de cookies jeg plejede at få på mit semenarium.. Men lige netop denne opskrift er bare genial. Det er simplethen det tætteste man kan komme på de bedste cookies jeg nogen sinde har smagt. Jeg pelejer ikke at tilføje kommentarer til de mange opskrifter jeg støvsuger på nettet. Men denne gang kunne jeg ikke holde mig. Verden må vide at vi her har en rigtig god og nem opskift..
0
af: Anonymous

Brun Farin

Hej Max De ser rigtig laekre ud, men her i Colombia er der ikke brun farin. Har du en opskrift eller et andet alternativ? Hilsen Miki Colombia
0
af: Anonymous

Brun Farin

Brug moscavado sukker eller 'piloncillo' - sukker lavet fra palmesaft. Moscavado har en rigtig god smag med kompleks aroma så det skulle blive godt.

Brun Farin

Brun farin er faktisk blot almindeligt hvidt roesukker med melasse/rester fra rørsukker. Så hvis du kan finde en rigtig mørk rørsukker, så er det det samme.
0
af: Anonymous

Stor succes

Som mange andre, har jeg også haft succes med disse cookies. Jeg kom hvid chokolade og tørrede røde bær i. De skulle bruges til gaver til to veninder. Det udløste en større fanskare, bestående af alle der nåede at smage dem. Et lille tip: Lav dejen dagen før de skal bages og sæt den i køleskabet. Så kan de blive bagt på dagen selvom man er presset på tid. Jeg har vitterlig en hel reol fuld af kogebøger, men jeg bruger din side ligeså ofte. Du skal have stor ros, og videoerne er virkelig gode. Enkle, letforståelige, gode tricks. Jeg har introduceret din side for en hel del efterhånden, og de har alle været meget begejstrede! Så stor tak. Anne Birkelund
0
af: Anonymous

cookies

hej jeg er kun 11 år og skal til at lave dem for anden gang ville bare sige at opskriften er fantastisk
0
af: Anonymous

Succes.

27 årig single mand uden nogen form for erfaring i bagningens kunst, har med stor succes præsteret at bage en dobbelt portion af disse lækre kager. Årsagen til min succes må siges at ligge i opskriftens simplicitet og dette er grund til ros. Kagerne smager, men hold da op hvor de fylder! Tak for opskriften og indirekte for en succesoplevelse. :D