195
af: Max M Rasmussen
@
delt

Stegte fiskefiletter - dobbelt panerede

Stegte fiskefiletter - Max M Rasmussen
Opskrift med video - Når min svigermor spørger ungerne hvad de vil have at spise, når de skal på besøg, så er svaret stensikkert "fiskefillet". Som regel en form for fladfisk. Det er også en af mine livretter. Når jeg selv laver dem, så bliver de dobbeltpanerede. En herlig masse sprød skorpe at spise. Det strækker også fiskene lidt længere.

Ingredienser

  • 5-10 fiskefiletter
  • 1 dl mælk
  • 1 tsk salt
  • 2 dl mel
  • 2 æg
  • 1 tsk salt
  • 2 dl rasp
  • olie og smør til at stege i

Fremgangsmåde

Bland salt og mel godt sammen.

Bland salt og rasp godt sammen.

Pisk æggene sammen.

Kom fiskene i en beholder og hæld mælk ved.

Tænd for panden. Når den er varm nok så kom olie og smør på. Lad smørret bruse af.

Tag en fisk af gange op af mælken. Lad den dryppe godt af.

Dyp dem forsigtigt i melet. Ryst overskydende mel af.

Dyp dem forsigtigt i æggene. Ryst overskydende æg af. Det skal kun dryppe en smule fra dem.

Dyp dem forsigtigt i raspen.  Ryst overskydende rasp af.

Læg dem på panden og steg dem gyldne. Vend dem ikke for tit, men ofte nok til at du kan se om de er ved at få nok, eller at brænde på.

De bruner nemmere hvis de ikke vendes.

Fiskene må ikke røre hinanden i panden. Der skal være plads til at dampen slipper væk. Ellers risikerer du at de bliver bløde og ikke gyldne.

Kom mere fedt på panden som der er behov for det.

Noter

Jeg regner mindst med 2 fiskefiletter per person.

Er det første gang du laver det, og du føler dig lidt usikker, så bare paner fiskene først, og så tænd for panden bagefter. Fisken tager ikke skade af at ligge lidt med rasp på inden de bliver stegt. Det kan gøre det mindre stressende, men det tager længere tid.

Hvisk fiskene steger ujævnt er der for lidt fedt på panden.

Det er vigtigt at panden er varm. Ellers bliver fisken alt for gennemstegte inden paneringen bliver brun.

Jeg bruger rødspætter i opskriften, men alle fladfisk og næsten alt hvid fisk kan bruges.

En steg fiskefillet - Max M Rasmussen
1
af: Anonymous

Fiskefiletter

Hej Max Når jeg laver fiskefiletter har jeg lært af min gamle mor at dele dem i 2 stk altså på langs og så lave en dobbelt panering for derefter at freture dem i palmin det skulle du prøve det er meget delikat til bla.til julefrokostbordet.mvh.Jan
1
af: Anonymous

Et nyt pift til en klassiker

Raspen kan uden problemer erstattes med parmesanost. Min svigerfars kæreste er fantastisk i et køkken, og gav mig dette tip. Det er netop afprøvet med succes. Osten giver et dejligt, nyt pift til den gode, gamle klassiker :) Tippet er hermed givet videre. God fornøjelse! Vh Stine

Et nyt pift til en klassiker

Det lyder som noget jeg ville kunne lide. Det skal prøves. Tak.
0
af: Anonymous

Tak!

Fik fingrene i nogle helt formidable rødspættefileter, og lavede disse for anden gang. De er simpelthen fantastiske - hele familien jublede :-) Tak for opskriften :o) Kh Eva
0
af: Anonymous

Sprøde rødspættefileter

Tippet er ikke mit, men det virker! Tilsæt lidt kartoffelmel til raspen
0
af: Anonymous

FISK!

En fiske opskrift! Endeligt Max. Håber vi ser nogle flere af dem. God video og godt forklaret.

FISK!

Ja det tog sin tid. Der skal nok komme mere :-D Har pt. planlagt friturestegte fiskefileter og stegt laks. Så er grund opskrifterne på plads. Og så kommer der nok noget dampet og noget suppe senere. Og så noget skaldyr.
0
af: Anonymous

FISK!

Hej! Det er første gang jeg skal lave fiskefileeter, og jeg fandt denne opskrift. Til mit held så jeg videoen, og der forklarer du hvad dobbeltpanering er. Havde jeg ikke set det havde jeg nok troet at jeg skulle dyppe to gange i det hele... Måske burde det stå i selve selve opskriften også til andre novicer?