Sukker konserverer

læs mere ...

En trykkoger bruger MEGET mindre energi end en normal gryde. Den skal kun være varm i 1/3 af tiden.

læs mere ...

Salten kommer fra soya og fiskesauce. Jeg kommer ikke mere i.

læs mere ...

Du har ret. Det er ændret. Tak!

Jeg har en notesbog hvor jeg skriver op hvad jeg bruger imens jeg laver retten. Havde glemt at skrive stivelsen i.

læs mere ...

spice-central.com..også på ebay, Amazon
læs mere ...


Hej Max.

Tak for en super pædagogisk side med virkelig brugbare opskrifter! Her et par små supplerende tips:

Lad den våde dej efterhæve på et stykke bagepapir i en hævekurv eller passende størrelse gryde eller skål. Når dejen skal over i den forvarmede gryde (Eller f.eks. Römertopf) løfter man bare bagepapiret indeholdende dejen over i gryden, således at bagepapiret “bager med”. Det er intet problem om bagepiret kommer i klemme mellem låg og gryde.

Brødet bevarer sin facon fra forhævningen, og man kan på denne måde håndtere særdeles våde dejtyper.

Endvidere: mesterbageren Chad Robertson drysser ris-mel på sit dej inden bagningen. Det giver et særdeles delikat udseende, idet ris-melen bevarer sit hvide udseende som kontrast til den mørke skorpe. Han ridser iøvrigt sit brød med et barbérblad lige inden bagningen - det virker super!

læs mere ...

Tung gryde?

le creuset sælger også et håndtag af metal der kan klar høj varme, jag ved ihvertfald at det kan fås i deres outlet butik i ringsted
læs mere ...

Hævetemperatur

Nej.
læs mere ...

Tung gryde?

Læs venligst faq'en
læs mere ...

Verdens Bedste Brød

læs faq'en
læs mere ...

Klægt resultat

Hvis dit brød er over 85°C i midten og dit brød er klægt, så har du enten alt for meget vand i opskriften, hvilket jeg har svært ved at tro da det så vil nærmest umuligt at håndtere, eller du måler temperaturen forkert. Der er ikke rigtigt andre muligheder.
læs mere ...

verdens bedste brød/kommentar

Denne gang lykkedes det! Jeg satte gryden i en varm ovn, lod den være i en halv time med varmluft - 250 grader. Brødet er stadig lidt hårdt og meget mørkt i bunden, men det slap bunden af gryden med en smule hjælp. Måske fordi jeg denne gang brugte Aurion mel?
læs mere ...

Tung gryde?

Hvordan undgår du at den brænder fast i bunden!? Jeg har min Romertopf i blød i vand i min 2 timer, smider derefter dejen i og drøner den i en kold ovn. Brødet bliver perfekt...men bunden brænder fast! Har prøvet med ekstra mel i bunden...uden held. Hilfe!!
læs mere ...

Römertopf?

Denne 'hinde' er så ikke så god, hvis du bruger Stewpotten til...stew - fordi hinden forhindrer at den kan optage vand og dermed 'omslutte' stew'en med damp, som er Stewpotten's fremmeste egenskab. Men du kan så bruge én til brød, én til stew og én til desserter (der ikke så gerne må få afsmag fra stew) - eller man bruger én som har fået hinde til at bage brød i. I 1967 begyndte Römertopf GMBH i Ransbach ( http://de.wikipedia.org/wiki/R%C3%B6mertopf_Keramik ) i det tidligere Vesttyskland (et halvt hundrede kilometer fra Bonn) at producere sine potter med låg under sit registrerede varemærke, som betyder "romer-gryde". De benytter ler som de har på grunden, og kan derfor lave dem meget billigt, således at IMERCO åbenbart stadig tjener på at sælge dem for 100 kr. Se mere i forummet hvor jeg vil foreslå navnet "Stewpot" i stedet for. Jeg dokumenterer at stuvning tidligere betød stew også herhjemme, og i og med at jydepotten er et hundred-årigt etableret 'varemærke' her, så er "Stewpot" alt i alt mere rigtigt at anvende for os i den angelsaksiske kultursfære (fremfor det bornholmske ord "stegeso" fra tysk "bratsau" (fordi formen åbenbart med tyske øjne ligner en so).
læs mere ...

Tung gryde?

Det er en 4 liters gryde.
læs mere ...

Klægt resultat

Ja. jeg vrøvler. For at citere mig selv i min "bagning af brød" artikel: "Brød på våd dej med en hård kraftig skorpe skal være ca. 94-98 grader. Sigt efter 96 grader."
læs mere ...

tung og lidt klistret brød

Åhhh glemte....... hvad vil der ske ved for LIDT mel og for MEGET mel ?? mener... hvordan kan man se - mærke om der er for lidt eller for meget i ???
læs mere ...

Verdens bedste brød.

Er det nødvendigt at mellemhæve?
læs mere ...