#ost og yoghurt nye populære
Opskrift med video - Det er ingen hemmelighed. Jeg er pjattet med ostekage. Lige fra den danske klassiker fra Karolines køkken der laves på husblas, til den amerikanske bagte cheesecake. Men jeg har gået og spekuleret på om man mon ikke kunne lave den lidt simplere en med flødeost, creme fraiche osv. Det har jeg så gået og puslet med. Jeg syntes at resulatet er blevet ret godt. Men prøv selv!
læs mere ...
Opskrift med video - Tiramisu er en af mine yndlings desserter. Desværre kræver den store mængder af mascarpone. Det er en flødesost som koster en krig. Det er heldigvis en af verdens nemmeste oste at lave selv, og den kræver blot to ingredienser.
læs mere ...
Opskrift med video -Det smør man køber får vasket smagen ud for at forbedre holdbarheden. Det behøver man ikke med det hjemmelavede, og derfor smager det betydeligt bedre end det man kan købe. Det er også nemt at lave sit eget smør, så hvorfor ikke prøve næste gang der er fest? Her er også et par ekstra opskrifter på hvad man kan bruge smør til.
læs mere ...
Opskrift med video - Ostefremstilling er ikke noget mørkt og mystisk. Specielt oste der ikke skal lagres kan være nemme at fremstille. Den italienske ricotta og fætteren, den indiske paneer, er begge nemme at lave, og utroligt brugbare til madlavning.
læs mere ...
Ostelagkage/cheesecake - nej det er langt fra det sammen. I en amerikansk cheesecake er der rent faktisk rigtig flødeost, og i modsætning til den kendte danske ostelagkage er den bagt. Det er ikke en kage jeg bager tit. Den er tæt, den er tung. Men den *er* altså også dejlig. Specielt når der kommer gæster.
læs mere ...
Opskrift med video - Jeg prøver forskellige metoder af til at lave yoghurt med. For tiden laver jeg den kun med sødmælk, som jeg så dræner.
læs mere ...
Opskrift med video - Det er sjovt at lave sin egen ost og det er faktisk ret nemt. Det kræver en lille smule ekstra grej og ingredienser som man normalt ikke har, men de er nemme at skaffe og det er helt klart besværet værd. Det sjove er at alle de oste vi kender har den samme grundopskrift. Blot små ændringer i hvordan man følger opskriften er det der giver de forskellige oste. Så kan man lave en slags ost kan man faktisk lave dem alle. Fetaost er en af de nemmeste og hurtigste, og man skal ikke vente en måned inden den kan spises. Derfor er det en ideel begynderost.
læs mere ...
Det er nemt at lave sin egen yoghurt, og den kan blive helt anderledes end de yoghurter men kan købe færdigt. Så hvis man kan lide yoghurt er det sjovt at prøve. Folk der er laktose intolerante kan også bedre tåle hjemmelavet yoghurt. Jo længere yoghurten står og "gærer" jo mere af laktosen bliver nedbrudt.
læs mere ...