Opskrift med video - Vanilleisen er for mig den "rigtige" is. Alt andet er bare pynt. Jeg har lavet det i månge år, og har prøvet et hav af opskrifter og metoder. Så jeg har jeg fundet frem til én grundopskrift der er rigtig god, men som kan varieres bredt efter behov. Efterhånden har jeg også forstået hvad man skal ændre ved en is opskrift, for at få den som man ønsker det. Og jeg er ikke bange for at dele ud af mine hemmeligheder.
læs mere ...
Som jeg har nævnt andre steder, så er sous vide noget af det mere nørdede inden for madlavning. Men jeg syntes det er sjovt, og bruger man det rigtigt får man fantastiske resultater ud af det. Jeg bruger selv 3 forskellige sæt udstyr til det, og de har både forlemper og ulemper. Dem vil jeg beskrive her.
læs mere ...
Sorbet er den mest simple is man kan lave. Det tager bogstavlig talt 5-10 minutter hvis man forbereder sig en lille smule. Man kan selvfølgelig lave sorbet uden en ismaskine, men de bliver altså meget bedre med.
læs mere ...
Opskrift med video - Hvis du har været i udlandet og smagt deres wienerbrød, så ved du at det ikke kan måle sig med det danske. Men faktisk kan det danske wienerbrød være endnu bedre end det man køber ved bageren. Min svigerfar der er udlært bager har givet mig denne opskrift. Jeg har nu ændret lidt i den. I hans blev der brugt noget specielt bager margarine. Den er skiftet ud med smør. Jeg syntes det betyder meget for smagen. Uanset hvad så er det svært at få bedre kage end dansk wienerbrød.
læs mere ...

Kikærter er billige, sunde og kan bruges til et utal af retter. Desværre skal de sættes i bløde mange timer før man kan koge dem. Hvem af os husker det? Så ender det som regel med kikærter på dåse, eller med at lave noget andet. Heldigvis kan man tilberede dem på under en time med en trykkoger.

læs mere ...

Der findes side med de fleste madbloggere allerede: http://madblogs.dk/

Den her side er tænkt som et sted hvor andre madskribenter også kan lægge et link ind til deres blog om mad, vin eller køkkenudstyr. Så hvis du er madblogger og gerne vil linkes fra kvalimad, så bare skriv linket som en kommentar herunder. du skal oprette en konto for at kunne tilføje din side. vh Max

læs mere ...
Opskrift med video - Langtidshævet brød. Det bedste brød jeg nogensinde er stødt på er sjovt nok også et af de mest simple at bage. Det skal ikke æltes og det kræver kun ganske lidt håndtering. Som regel under 10 minutter. Den eneste ulempe er at det skal hæve meget længe, så processen kan være svær at få ind i en arbejdsdag.
læs mere ...
Opskrift med video - Den klassiske danske ret, som stammer fra Italien og Tyskland. Den er stort set ukendt i resten af verden, men herhjemme kan vi ikke leve uden.
læs mere ...
Opskrift med video - En simpel men god opskrift på hjemmebagt rugbrød. Giver 2 mellemstore brød eller et stort.
læs mere ...
Der er mange måder at lave en saltlage på til forskellige formål. Det eneste der er helt nødvendig er salt og vand. Det her er en generel saltlage som aldrig går helt galt. Man kan så gøre sit kød mere eller mindre salt ved at lade det ligge længere tid i lagen.
læs mere ...
Man kan tit købe humus i supermarkeder og special butikker. De fleste af dem bryder jeg mig ikke meget om. Jeg har så lavet en humus der falder i min egen smag.
læs mere ...
Kogetider for bønner og bælgfrugter i en trykkoger.
læs mere ...
Opskrift med video -Det smør man køber får vasket smagen ud for at forbedre holdbarheden. Det behøver man ikke med det hjemmelavede, og derfor smager det betydeligt bedre end det man kan købe. Det er også nemt at lave sit eget smør, så hvorfor ikke prøve næste gang der er fest? Her er også et par ekstra opskrifter på hvad man kan bruge smør til.
læs mere ...

Gateau marcel er en chokolademousse hvor en del af den bliver bagt, og den anden del fortsætter livet som chokolademousse. Så fra den samme dej får man både bund og fyld. Det er den eneste kage jeg kan mindes at det sker i. Så den er nem at bage, og den smager udelukkende af den chokolade man bruger. Så brug en rigtig god chokolade. Kagen er det værd.

Jeg har ændre mængderne en lille bitte smule fra den originale opskrift, og så bruger jeg lidt revet appelsinskal.

læs mere ...

De almindelige store kinesisk inspirerede forårsruller vi typisk spiser i Danmark er såmænd fine nok, men de kan overhovedet ikke måle sig med den vietnamesiske. Den er lille, saftig og sprød på samme tid. Fyldet smager som en blanding af frikadelle og fiskefrikadelle og dyppesovsen er fyldt med syre, sødme og umami. Den er også glutenfri, for dem der ikke bryder sig om glutener.

læs mere ...
Opskrift med video - Min yndlings opskrift på muffins. Nem at lave. De er store bløde og velsmagende.
læs mere ...
Opskrift med video - I mange opskrifter bliver der brugt vanille sukker. jeg har altid være mistroisk imod det stads. Så jeg har eksperimenteret med at lave mit eget. Det er blevet bedre en det man kan købe, og så undgår man at smide skallerne væke fra sine vanillestænger.
læs mere ...
Opskrift med video - Min livret som barn var millionbøf. Da jeg flyttede hjemmefra kæmpede jeg noget med at få den til at smage som min mors. Men det er lykkedes efterhånden. Nu smager den som jeg husker den, og alle er vilde med at få det her hjemme.
læs mere ...